12.2.14

Και όμως, γυρίζει...



Όταν ο Γαλιλαίος εξεταζόταν από την Ιερά Εξέταση, δεν μπόρεσε να απαρνηθεί τελικά τη θεωρία του.
Δεν μπορούσε να απαρνηθεί αυτό που έβλεπε.
Το λογικό και το απτό.



Έτσι και όποιος έχει μείνει με λίγη λογική σε αυτήν τη χώρα, δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος στις φωνασκίες των πρεσβευτών της μίρλας και να μην κοινωνεί αυτό που ξεπροβάλλει σιγά σιγά μέσα από την καταχνιά και τη σκόνη που άφησε πίσω της ο οδοστρωτήρας της κρίσης καθώς πέρασε πάνω από το γερασμένο μπετό της μεταπολιτευτικής μας παράγκας.



Ναι, ο κόσμος ακόμα βλέπει στις τσέπες του μόνο... χνούδια και, ναι, θα αργήσει ακόμα να επιστρέψει σε ρυθμούς πιο αξιοπρεπείς (ποτέ όμως, ευελπιστούμε σε ρυθμούς ασυδοσίας όπως προ κρίσεως).
Και, ναι, δεν έχει γίνει κάτι τρανταχτό.
Δεν πετάξαμε στη θάλασσα κάνα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, ούτε κάναμε πογκρόμ ενάντια σε όποιον είχε την παραμικρή πολιτική θέση και τις οικογένειές τους.
Ακόμα, ακόμα, δεν πήραμε πίσω την Αγιασοφιά, την Κορυτσά και το Μοναστήρι.
Οι περισσότεροι κάτι τέτοιο δεν περιμένουνε για να πούνε έστω μέσα από τα δόντια ένα ψιθυριστό μπράβο?
Κι όμως... Γυρίζει.
Με αργούς ρυθμούς, οκ, αλλά γυρίζει που να με πάρει ο διάολος!
Θέλετε να κάνουμε μια μικρή καταγραφή από μικρά και μεγάλα?
Θα παραθέσουμε μόνο μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που τρέχουν ή είναι να τρέξουν το αμέσως προσεχές διάστημα (εννοώντας ότι ήδη έχουνε ψηφιστεί και υλοποιούνται, όχι του αη-ποτέ ανήμερα).
Σε επίπεδο γραφειοκρατίας και  δημόσιας διοίκησης, έχουμε την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των παραβόλων (on-line αγορά!!!), των δημοτολογίων, των ληξιαρχείων, της πολεοδομίας (ηλεκτρονική υποβολή άδειας!!!), ακόμα και των δικογράφων.
Πλέον καταργείται η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμού εταιριών, καθώς και το ακριβές αντίγραφο δημοσίου εγγράφου!
Σε θέματα φορολογίας έχουμε την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων, τη θέσπιση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και την κατάργηση του δελτίου αποστολής, μαζί με μια σειρά χειρόγραφων φορολογικών στοιχείων. Ακόμα και τα γραμματόσημα και τα εισιτήρια των ΜΜΜ και των μουσείων γίνονται ηλεκτρονικά.
Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κλείνει ο οργανισμός για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας!
Για την περιβόητη ανάπτυξη, σιγά σιγά έχουμε πολλούς μικρούς φάρους να μας δείχνουν το δρόμο.
Ο ιατρικός τουρισμός θεσμοθετείται, ήδη 11 περιοχές της Ελλάδας έχουνε δείξει ενδιαφέρον για σύνδεση με υδατοδρόμια (υδροπλάνα) και οι αποκρατικοποιήσεις έχουνε πάρει το δρόμο τους: ΟΠΑΠ και Αστέρας Βουλιαγμένης ήδη έχουνε πωληθεί, περιφερειακά λιμάνια, μαρίνες και αεροδρόμια ανά την επικράτεια είναι έτοιμα να υποδεχτούν επενδυτές, τα μεγάλα λιμάνια της χώρας μπαίνουν σε τροχιά διεθνούς αναγνώρισης (ο Πειραιάς το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι!), ενώ η εξυγίανση του ΟΣΕ ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση και ενίσχυση της σιδηροδρομικής αγοράς.
Και μην ξεχνάμε πως υπάρχει πάντα το μεγάλο στοίχημα του Ελληνικού!
Και δεν αγγίζουμε καν την αταλάντευτη πορεία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας μας, ασχέτως αν κάποιοι εσχάτως εξαφανισμένοι τύποι κλαίγονταν για το ξεπούλημα... ζυμαρικών.
Και ακόμα κι αν δεν έχουνε γεμίσει οι φυλακές, πρώτη φορά τόσα λαμόγια, ένθεν κακείθεν, βλέπουνε το δρόμο για τα στενά των Τρικάλων του γνωστού άσματος.
Κάτι που κανείς σχεδόν δε σας λέει, αλλά οι εισροές λαθρομεταναστών από εδάφους έχουνε σχεδόν εκμηδενιστεί, ενώ πολλές περιοχές της Αθήνας αρχίζουν και, βασανιστικά αργά βέβαια, επανακτώνται.
Για το θέμα της υγείας δε χρειάζεται να αναφερθώ.
Μπορεί να γίνονται κινήσεις που φαντάζουν σπασμωδικές ή επιζήμιες ακόμα, αλλά εν τέλει έχουμε επιτέλους μπει σε ένα δρόμο επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων και των αναγκών μας.
Εάν οι διάφορες συντεχνίες της υγείας ήταν διατεθειμένες να δώσουν πίσω στην κοινωνία κάτι από τα κέρδη τους όλων αυτών των ετών και κάθονταν σοβαρά στο τραπέζι, πιστεύει κανείς ότι δεν θα είχαμε ήδη προχωρήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις?
Τα φάρμακα ΕΙΝΑΙ πλέον πιο φθηνά και με την ουσιαστική ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα έχουμε επιτέλους σύντομα την περίθαλψη που μας αξίζει, χωρίς περιττές σπατάλες όμως!
Και υπάρχουν και άλλα, μικρά και μεγάλα.
Και θα υπήρχαν και περισσότερα ακόμα, αν όλοι είχανε έστω το μισό βηματισμό του Σαμαρά.
Κάποιοι έχουνε μείνει αδικαιολόγητα πίσω, κάποιοι κάνουνε ζημιά, κάποιοι θα έπρεπε να είναι στον... πολιτικό ΟΑΕΔ.
Και φυσικά και έχουμε αργήσει, ακόμα υποφέρουμε όλοι.
 Όμως είναι άλλο να αναγνωρίζουμε τη δυσμενή μας θέση και να απαιτούμε αλλαγές, και άλλο να αφήνουμε να μας μολύνουν οι ακραίες φωνές της διαρκούς άρνησης, του μηδενισμού και της μίρλας.
Γυρίζει το αναθεματισμένο.
Διαλέγεις αν θα σφίξεις τα δόντια και στέκεσαι πίσω του να βοηθήσεις στο σπρώξιμο ή αν θα κάτσεις σε εμβρυακή στάση μυξοκλαίγωντας μπροστά του, κινδυνεύοντας να σε ποδοπατήσει όταν πάρει φόρα...

TopGunZ (... I am back, babe!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου