10.2.14

Οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία….



Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξένησε το Έθνος της Κυριακής.
Ο Μπόμπολας, για καλό και για κακό, «πιάνει πόρτα για το χειμώνα», γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει η κάλπη.



Γι’ αυτό είπε να κάνει μια αγιογραφία στον Σακελλαρίδη με τίτλο «ο αιρετικός που χτυπάει την πόρτα του δήμου».
Και διαβάσαμε πολλά και ενδιαφέροντα για τον κύριο που θέλει να αναλάβει τις τύχες του δήμου σε μια χρονική στιγμή όπου η λαθρομετανάστευση είναι υψηλή και η ασφάλεια δεν είναι και στα καλύτερά της.



Ο κ. Σακελλαρίδης, λοιπόν, τέλειωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στα 4 χρόνια, πήγε για μεταπτυχιακό σε ένα πανεπιστήμιο που εκεί, όπως λέει, δεν κάνουν τα κλασικά οικονομικά αλλά τα «ετερόδοξα», ήταν βοηθός καθηγητών αλλά παράλληλα δούλευε γκαρσόνι στο Κρίσταλ Πάλας της Αστόρια. Μπράβο στο παιδί, αλλά του έλειψε η Ελλάδα και γύρισε για να μπει στην πολιτική.
Τα ενδιαφέροντα, όμως, είναι άλλα.
Όπως και ο ίδιος αποκαλύπτει, είναι ένα παιδί που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο όταν έβραζε το κίνημα των καταλήψεων επί Αρσένη,
Σε μια από τις συγκεντρώσεις της νεολαίας γνώρισε και τον Τσίπρα, έγιναν φίλοι, είχαν κοινά οράματα αφού «όπως κι εγώ είναι ευχάριστος και κοινωνικός τύπος».
Το ρεπορτάζ έχει και φωτογραφία του Σακελλαρίδη μαζί με τον Τσίπρα, τον κολλητό του, καθ’ οδόν προς τη Γένοβα, εκεί που όπως καλά θυμάστε έγιναν «άνδρες» πολλοί Έλληνες κι όχι μόνο αριστεροί.
Με απλά λόγια τι είναι το βιογραφικό του κ. υποψηφίου, τι έχει κάνει στη ζωή του;
Στα Εξάρχεια που ζει ακόμη και σήμερα, ανδρώθηκε μέσα στο «καζάνι των καταλήψεων», τον έθελξαν οι προτάσεις του Συνασπισμού κι αφού έκανε κάποια ανορθόδοξα οικονομικά ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει δήμαρχος.
Και το πρώτο που θα κάνει, όπως λέει, είναι να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση με κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, παντοπωλεία και ότι άλλο απαιτείται. Φυσικά ούτε λέξη για την ασφάλεια του πολίτη, αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Σκεφτείτε, λοιπόν, όλοι εσείς που θέλετε να τιμωρήσετε την κακή κυβέρνηση ψηφίζοντας τον Σακελλαρίδη, πώς θα είναι η Αθήνα έξι μήνες αργότερα. Αλλά σκεφτείτε πώς η γενιά των καταλήψεων, δηλαδή οι «τζάμπα μάγκες με τα λεφτά του μπαμπά», οι χαβαλέδες της τάξης που βαράγανε μύγες στην αίθουσα και αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο για ένα – δύο μήνες, να κυβερνήσουν τη χώρα.
Ο Αλέξης, ο Γαβριήλ, η Ρένα (Δούρου), ο Βαγγέλης (Διαμαντόπουλος) και τα άλλα χαζοχαρούμενα παιδιά της λούφας και παραλλαγής έρχονται να πάρουν τη ρεβάνς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου