11.4.14

«Η αλλαγή δεν μπορεί να περιμένει»…Η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, η «καθαρότητα», η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Είναι ζητούμενα για τα οποία πρέπει να δώσουμε μάχες!


Η πρώτη εικόνα που διαμορφώνει ο πολίτης για το κράτος είναι η εικόνα που σχηματίζει από -και για- τη Διοίκηση της γειτονιάς και του Δήμου του.
Αν λοιπόν δεν μας αρέσει η εικόνα του κράτους μας, πρέπει να αλλάξουμε την πρώτη -μικρή μεν- εικόνα, για να καταφέρουμε στη συνέχεια να αλλάξουμε και τη μεγάλη εικόνα, του Κράτους.
Είναι εύκολο; Ασφαλώς ΟΧΙ!
Είναι δύσκολο; Ασφαλώς ΟΧΙ!
Το ζήτημα δεν είναι αν είναι κάτι εύκολο ή δύσκολο. 
Το κρίσιμο είναι ότι πρόκειται για κάτι απολύτως αναγκαίο…Πολλές φορές, αν όχι όλες, κατηγορούμε το Δήμο.
Μα Δήμος είμαστε εμείς.
Κι όταν αναρωτιόμαστε «μα καλά, τι κάνει ο Δήμος;» ίσως θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε απαντήσει στο ερώτημα: «μα καλά, τι κάνουμε εμείς για το Δήμο;»...
Οι καιροί δεν περιμένουν.
Η χώρα μας -και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- χρεωκόπησε.
Πρώτα οικονομικά, εν συνεχεία μαραζώνει κοινωνικά.
Σε λίγο η κατάρα της «χρεωκοπίας» που έχει προσβάλει και τον πολιτικό ιστό θα οδηγήσει σε ακρωτηριασμό το πολιτικό σύστημα.
Κι αν η πολιτική κρίση λάβει χαρακτηριστικά πανδημίας, τότε η εθνική κρίση και η έκπτωση από το χάρτη των αξιών, θα καταστεί πορεία μη αναστρέψιμη.
Θα το αφήσουμε να συμβεί; Έχουμε τέτοιο δικαίωμα;
Πριν απαντήσουμε σ’ αυτές τις ερωτήσεις, ας κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας. Από αυτά δανειστήκαμε τη Γειτονιά, την Πόλη και τη Χώρα μας.
Και σ’ αυτά πρέπει να τα παραδώσουμε, έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με Εντιμότητα, Ειλικρίνεια, Αξιοπρέπεια και Σεβασμό.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει θρυαλλίδα για την έκρηξη του νέου και αφετηρία για δημιουργική ανατροπή των κατεστημένων αντιλήψεων.
Η ανάγκη για ριζικές αλλαγές είναι μεγάλη.
Όπως αδήριτη είναι πλέον η ανάγκη να απαντάμε στα προβλήματα που έχει ο πολίτης-δημότης ΣΗΜΕΡΑ και όχι να υποσχόμαστε λύσεις «μαξιμαλιστικές» ή προτάσεις που να ικανοποιούν τα αυτιά. Διότι όπως λέει και ο Διονύσης Σαββόπουλος: «τα νέα που μας έφερε μας χάιδεψαν τ’ αυτιά, μ’ απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια»...
Ο δρόμος για την αλλαγή
Γι’ αυτό λοιπόν το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.
Είναι εδώ και ζητά «εκδίκηση» για όλα όσα δεν κάναμε, απαιτώντας από τους πολίτες να δράσουμε και να αντιδράσουμε.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε την επιχειρηματικότητα, αλλά αντίθετα την επιδιώκουμε, μέσα από ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο προς όφελος των πολιτών. 
Να αποστρεφόμαστε τη γραφειοκρατία και να προτάσσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, προς όφελος της ελεύθερης και άμεσης πρόσβασης του πολίτη στις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.
Να αποκρούσουμε το φανατισμό, την οπαδοποίηση και τον παραταξιακό πατριωτισμό στις τοπικές κοινωνίες.
Δεν μπορεί να φέρουμε την πρόοδο αν συγκροτούμε «στρατούς» προσωπικών, οικογενειακών ή κομματικών συμφερόντων.
Η Μάχη για την ανανέωση μπορεί να δοθεί και δύναται να κερδηθεί σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.
Αν χαθεί σ’ αυτό το επίπεδο, οι επόμενες μάχες είναι εξ ορισμού χαμένες. Και ο πόλεμος για τη μεγάλη ανατροπή είναι εξ αρχής χαμένος...
Είναι υποχρέωση πια, και όχι δικαίωμα, των πολιτών να αναδείξουν Τοπικές Αρχές που δεν θα τους απαξιώνουν, θεωρώντας τους συνιστώσες σε προσωπικές επιδιώξεις.
Είναι υποχρέωση των πολιτών να αναδείξουν Τοπικές Αρχές που θα ξέρουν το δρόμο, όχι μόνο
μέχρι τα συνοικιακά καφενεία, αλλά ΚΥΡΙΩΣ μέχρι τα αρμόδια κρατικά ή ευρωπαϊκά όργανα, με τα οποία θα συγκρουστούν απαιτώντας λύσεις. 
Γι αυτό εν κατακλείδι στοιχίζομαι με τη «Δημοτική Συμμαχία» για την Πεντέλη και τον Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη.
Οι εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου δεν είναι άλλη μια αναμέτρηση.
Θα μπορούσαν να καταστούν ΜΙΑ ΑΛΛΗ αναμέτρηση που θα οδηγήσει στην αλλαγή του χάρτη.
Η Επιλογή είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δική μας.

Δημήτρης Μιχαλέλης

Βιογραφικό
• Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 14 Μαρτίου 1968.
• Έκανα σπουδές Δημοσιογραφίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επικοινωνίας.
• Γνωρίζω Αγγλικά και Γαλλικά.
• Είμαι παντρεμένος κι έχω δυο παιδιά.
• Το 1988 έως το 1994 δούλεψα ως ρεπόρτερ, δημοσιογράφος, ή αρθρογράφος στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», «Εξόρμηση», «Αλήθεια», «Μεσημβρινή» & «Νέα Μεσημβρινή». Επίσης ρεπορτάζ και άρθρα μου έχουν φιλοξενήσει οι εφημερίδες «Βραδινή», «Αδέσμευτος» και «Ελεύθερος Τύπος».
• Από το 1994 έως το 2003 ήμουν ρεπόρτερ και εν συνεχεία, βοηθός αρχισυντάκτη και αρχισυντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.
• Από το 2003 έως το 2007 ήμουν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ως διευθυντής σύνταξης, διευθυντής και γενικός διευθυντής ειδήσεων.
• Από το Φεβρουάριο του 2007 έως το Φεβρουάριο του 2009 ήμουν Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης στην ΕΡΤ.
• Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου διαδρομής δούλεψα σε αρκετά περιοδικά (ΑΝΤΙ, Status κ.ά.), όπως και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ANT1, Planet)
• Από το Φεβρουάριο του 2009 είμαι Διευθυντής Σύνταξης της Realnews και Διευθυντής του Real.gr

Αμαρυσία

ΥΓ- Φίλε Δημήτρη, να έβαζες και κάποια όρια στις αγαναΧτιστικές αηδίες που ακούω εδώ και δυο χρόνια καθημερινά στο ράδιο του Real FM, καλά θα ήταν…

Με αγάπη


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου