11.5.14

Ένα βήμα μπροστά, και δυο βήματα πίσω…



Πριν από κάμποσους μήνες, και σε ανύποπτο χρόνο, είχα ακούσει σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη ενός μεγαλοστελέχους (νομίζω του Λαφαζάνη) του Σύριζα, μετά από επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, να λέγεται ότι αν γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα θα βασιστεί στην αυξημένη φορολόγηση, και ίσως στην κατάσχεση των καταθέσεων των ιδιωτών…



Μέσα στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία εξαθλίωση της εποχής, η απάντηση (εξαγγελία) αυτή είχε περάσει στο ντούκου, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες παρόμοιες σαχλαμάρες των Συριζαίων, που όμως ο πολύς κόσμος είτε αγνοεί, είτε τις ακούει και δεν τις δίνει σημασία, εξαντλώντας το μένος του απέναντι στον … Σαμαρά.


Και βέβαια, για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη πολιτική οικονομία, η Αριστερά (πάντα και παντού) αυτό ακριβώς πρεσβεύει: Την αυξημένη φορολόγηση.
Δείτε π.χ. τον «λαοπρόβλητο» Ολάντ στη Γαλλία και το 75% φορολόγησης εισοδημάτων που είτε επέβαλλε, είτε θέλει να επιβάλλει (δεν γνωρίζω αφού έπαψα πια να τον παρακολουθώ).
Για αυτό, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές, προσωπικά δεν έπεσα καθόλου από τα σύννεφα όταν άκουσα πως το ιερό τοτέμ του Σύριζα, ο Μανώλης Γλέζος, αυτός  που πέρσι εξήγγειλε την αύξηση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας… στα φράγματα,  δήλωσε σήμερα στην Ελευθεροτυπία με κάθε σοβαρότητα, πως  αν γίνει κυβέρνηση το κόμμα του, «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».
Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως π.χ. έγινε στην Κύπρο!
Τώρα, το αν αυτό αποτελεί υπόσχεση, ή αν είναι απλά ένα ακόμη σαμποτάζ της ελληνικής οικονομίας, αφού με τον πανικό και το bank run που μπορεί να προκαλέσει μας βάζει ως χώρα και ως οικονομία σε κίνδυνο, και  μας δείχνει το ήθος του συγκεκριμένου κόμματος, δεν το γνωρίζω.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι παρά την ιστορία του, ο Γλέζος δυστυχώς έχει περάσει σε μια άλλη φάση, σε σημείο που εγώ να τον συγκαταλέγω στους επικίνδυνους για τη χώρα.
Και είναι κρίμα.
Και πιο πολύ κρίμα είναι να μην γνωρίζουν όλα αυτά τα ασυνάρτητα φληναφήματα πάρα πολλοί συμπατριώτες μας που προσβλέπουν σε μια νίκη του Τσίπρα, για να διώξουν την «ανάλγητη χούντα του Σαμαρά που μας κυβερνά»!
Να το πω απλά και ξεκάθαρα: Αν ποτέ βγει ο Σύριζα, και αν όντως είναι αριστερό κόμμα (που πολύ αμφιβάλλω), τότε θα αυξηθεί κατακόρυφα η φορολόγηση, ο κρατισμός, και άρα θα επανέλθουμε σε εποχές που κάναμε αγώνες για να αφήσουμε πίσω μας.
Εξάλλου είπαμε, ο Αλέξης θαυμάζει την Βενεζουέλα, την Αργεντινή, και γιατί όχι, ίσως και την Αλβανία του Χότζα…
Εν ολίγοις, ο Σύριζα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αυτού  που έλεγε ο Λένιν, όταν έγραφε το διάσημο πλέον «φυλλάδιό» του με τίτλο: «Ένα βήμα μπροστά, και δυο βήματα πίσω»…
Αυτό θέλουμε;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου