25.5.14

Η σημερινή κάλπη καθορίζει το αύριο!



Η εντολή στον Αντώνη Σαμαρά είναι εντολή ζωής για τη χώρα!
Το τι σημαίνουν οι λέξεις συνέπεια και ασυνέπεια δε θα το εξετάσουμε τώρα, άλλωστε όλοι σας αντιλαμβάνεστε το κορυφαίο και καθοριστικό νόημα της λέξης «συνέπεια», ενώ με το στερητικό «α» πάμε ακριβώς απέναντι.




Γιατί αυτός ο πρόλογος;
Απλά… Από πάντα ο κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν συνεπέστατος και έμενε σταθερός στις επιλογές του, που λίγο έλειψαν να τον στείλουν και εκτός πολιτικής…



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας –για να πάμε λίγο παραπίσω την εποχή που δεν ήταν πρωθυπουργός- τόνιζε μεταξύ άλλων την ανάγκη της έκδοσης ευρωομολόγων ως μόνη διέξοδο από την κρίση χρέους, όχι μόνο για τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά για την Ευρωζώνη συνολικά.
Θα μου πείτε πως ίσως τότε τα έλεγε σε ώτα μη ακουόντων, ίσως σε ανθρώπους που δεν ίδρωνε το αυτί τους, ακόμα και σε ανθρώπους, που παρά το επίπεδο της θέσης τους δεν αντιλαμβάνονταν την κατάσταση και έβλεπαν το δέντρο, την Ελλάδα, χάνοντας το δάσος, την Ευρώπη.
Θα σας απαντήσω πως σε τέτοιους και σε αυτούς τα έλεγε, σε ανθρώπους που δεν είχαν τη στοιχειώδη πολιτική ευφυΐα να καταλάβουν από την περιρρέουσα, το τσουνάμι που πλησίαζε και γιγαντώνονταν με κάθε ευρωπαϊκή και ελληνική αβελτηρία.
Είχαν βρει το ξεκομμένο ελληνικό ερίφιο και ετοιμάζονταν να το θυσιάσουν προς ευωχία τους ίσως, μη ακούγοντας τις υλακές της αγέλης των μεγαλύτερων από αυτούς κατά πολύ «λύκων» που επιχειρούσε και εξακολουθεί να επιχειρεί την επιδρομή θανάτου κατά της Ευρώπης!
Τέλος πάντων, σε κάθε επαφή που πραγματοποιούσε και πραγματοποιεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός, θέτει με επιτάσεως, όχι μόνο την ανάγκη άμεσης ρύθμισης του χρέους, αλλά και την αξιοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Όλα αυτά για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, που το έχει άμεση ανάγκη η οικονομία, αλλά και για να χρηματοδοτηθούν μεγάλα αναπτυξιακά έργα.
Πού υπάρχει το παράλογο στην πρόταση αυτή, η οποία από τη μια είναι τελείως επιστημονική άποψη, αξίωμα, παραδοχή ή όπως αλλέως να το πείτε θέλετε;
Η κορυφαία αυτή πολιτική ατάκα του Αντώνη Σαμαρά ηχεί το ίδιο σωστά και στα αυτιά των επαϊόντων και στα σαλόνια των εφοπλιστών και στα παιδιά που βγάζουν το μεροκάματο στις λαχαναγορές, τις οικοδομές, τις βάρκες και στα παντός είδους μαγαζιά της χώρας.
Ήδη τα μεγάλα εργοτάξια της χώρας λειτουργούν…
Ο κ. Σαμαράς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο και αυτό οι ευρωπαίοι ηγέτες το έχουν αντιληφθεί ακόμα πριν γίνει πρωθυπουργός, παρά τις «τσιριμόνιες» τους, που έφταναν μέχρι γελοιότητας και τροφοδοτούσαν την εσωτερική πολιτική αντιπαλότητα του κ. Σαμαρά, με δήθεν «αδειάσματα» του Αντώνη από και αυτούς ακόμα τους συντρόφους του στην ίδια πολιτική ευρωπαϊκή ομάδα.
Φυσικά ο Αίσωπος το έχει πει από πολύ καιρό πως όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, μόνο που δε μπορεί κανείς να κάνει κρεμαστάρι την πολιτική οντότητα του κ. Σαμαρά, του οποίου η χώρα έχει την ευτυχία να τυγχάνει της πολιτικής του διακονίας, άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ότι μόνος του και παλεύοντας εναντίον όλων, ακόμα και εναντίων κάτι καλόπαιδων – φιδιών στον κόρφο του, έδωσε το δικαίωμα στους Έλληνες να ελπίζουν, έδωσε νόημα στη λέξη ελπίδα τον καιρό της απόλυτης ξεφτίλας και της απαξίωσης των πάντων.
Οι τελευταίες δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών συνιστούν ανεπιφύλακτα μια δικαίωση προοπτικής της πολιτικής του, που σταθερά και επίμονα ζητούσε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Δε μιλάμε για δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας…
Για δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά μιλάμε και έτσι θέλουμε να το βλέπουν οι Έλληνες και να το δουν μπροστά στις κάλπες, επειδή ο κ. Σαμαράς δεν είναι της Νέας Δημοκρατίας από πολύ καιρό πλέον…
Της χώρας είναι και του λαού της.
Εν κατακλείδι συνοψίζοντας, οι κατευθυντήριες αρχές, οι πολιτικές και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση και προβάλλονται ως αναγκαίες από κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε., αναλυτές και τα μεγάλα ξένα Μέσα ενημέρωσης.
Συνεπώς η δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά δε θα προέλθει από τις κάλπες, αλλά από την τροπή των πραγμάτων τη Δευτέρα και επέκεινα…

Τάσος Κώτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου