13.5.14

Εν αναμονή της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη…



Την  Πέμπτη 15 Μαΐου θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.
Η ομιλία του εντάσσεται στην περιοδεία που κάνει σε όλη την Ελλάδα εν όψει των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών καθώς επίσης και των εκλογών για την Ευρωβουλή.




Ως σαμαρικός ως το κόκκαλο, έχω το δικαίωμα για άλλη μία φορά να γράψω τι θα ήθελα να ακούσω από τον Αντώνη Σαμαρά, εδώ στην πόλη για την πόλη μου.
Από αυτό το blog, το έχω επισημάνει άπειρες φορές ότι ως Θεσσαλονικιός, αισθάνομαι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεχάσει αυτήν την πόλη.
Για την ακρίβεια, την έχει αφήσει στην τύχη της.
Και για την ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια την έχει δώσει στον κ. Βενιζέλο…




Δε μπορώ να μιλήσω βέβαια με στοιχεία, ποιος είμαι εγώ ο ουτιδανός που μπορεί να έχει στοιχεία στα χέρια του, αλλά σίγουρα είμαι εγώ ο απλός πολίτης που με μία απλοϊκή αν θέλετε διαίσθηση νιώθω ότι η υπόθεση Αντώνης Σαμαράς και Θεσσαλονίκη απλά δεν υφίσταται.
Και πώς θα μπορούσα να πω το αντίθετο όταν κάθε μα κάθε φορά που πάω να ανοίξω το στόμα μου και να πω δυο-τρία πράγματα για τον καθημερινό αγώνα του Αντώνη Σαμαρά, συναντώ μπροστά μου ένα τείχος από καραμανλικούς και άλλους “δεξιούς” της πόλης που συνεχώς μου μιλάνε για τον πρώην πρωθυπουργό, που ξεκίνησε από την πόλη μας καρτερώντας τον να επανέλθει και τον Σαμαρά που έχει ξεχάσει την πόλη μας…
Αλήθεια λέω και είναι για μένα μία κουραστική αλήθεια αυτή, επειδή τη βιώνω καθημερινά.
Τέλος πάντων…
Για να ξαναγυρίζω στο τι θέλω να ακούσω από τον Αντώνη Σαμαρά θα παραθέσω μερικές σκέψεις μου- επιθυμίες, και όχι μόνον δικές μου.
Προφανώς δύο είναι τα επίπεδα στα οποία θα κινηθεί η ομλία του αρχηγού της ΝΔ: το επίπεδο που θα αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτό για την ευρωβουλή.
Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για τον Δήμο θέλω να δώσει τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να κινηθούν οι δύο υποψήφιοι που έλαβαν το χρίσμα και την υποστήριξη από τη ΝΔ, και να τους ξεκαθαρίσει ότι αναμένει ΕΡΓΑ από αυτούς, δεσμευόμενος επιπλέον ο ίδιος ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην υλοποίηση των Έργων που έχουν στο πρόγραμμά τους.
Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς προτείνουν οι δύο υποψήφιοι.
Δέχομαι ότι φταίω εγώ που δεν την ψάχνω λίγο παραπάνω, για να δω το πρόγραμμά τους, τις ιδέες τους, αλλά ειλικρινά, στον βομβαρδισμό με άπειρα ονόματα υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, κάπου έχω χαθεί ανάμεσα στις όμορφες γυναικείες παρουσίες που υπερπροβάλλονται, και στην αέναη προβολή του νεαρού της ηλικίας των υποψηφίων, συνοδευόμενα πάντοτε όλα αυτά από τσιτάτα πρεί φρεσκάδας και νέων προσώπων.
ΝΑΙ, υπάρχουν νέα πρόσωπα αλλά ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Κι εδώ είναι που ο Αντώνης Σαμαράς με την ομλία του θα δείξει πώς το Όραμα, που έχει για τη Νέα Ελλάδα του 2021, ενθυλακώνει και την μεγάλη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και τον δεύτερο τη τάξει Δήμο της πατρίδας μας. Θέλω να ακούσω ότι ο ίδιος ο Π/Θ θα διαβεβαιώσει ότι θα κάνει τα πάντα, ως αρχηγός ενός κράτους-παραδείγματος άκαμπτης γραφειοκρατίας, προκειμένου να διευκολύνει τους εκλεγμένους όχι για να κάνουν φιέστες και σαχλαμαροειδείς εκδηλώσεις στα πλαίσια ευρωπαϊκών πρωτευουσών πολιτισμού ή κουλτούρας, αλλά για να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω παραγωγικών μονάδων, εδώ, στην περιφέρεια και τον δήμο του φραπέ και του χαβαλέ.
Να τους διαβεβαιώσει ότι εφόσον το πρόγραμμά τους είναι λογικό, απλό, στιβαρό και κυρίως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ο ίδιος θα δώσει την μάχη για να πάρει μία ανάσα ζωής, αυτή η πόλη, αυτή η περιφέρεια που μέχρι τώρα, χρόνια ολόκληρα έχει μάθει να δείχνει κλαψουρίζοντας την Αθήνα, ως την κακιά για τα δεινά τα οποία υφίσταται!
Θέλω στην ομιλία του να είναι αυστηρός και να απαιτήσει από τους υποψήφιους να κάνουν τα πάντα, κοπιάζοντας, φτύνοντας αίμα μαζί του, για να φτιάξουν όλοι μαζί την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη του 2021!
Και να είναι κατηγορηματικός στο ότι πρώτος αυτός, ο Αντώνης Σαμαράς θα τους κρίνει για την ολιγωρία τους, τον ωχαδερφισμό τους, την ευθυνοφοβία τους, για την περίπτωση που δεν θα κάνουν τίποτε για αυτό για το οποίο πήραν την υποστήριξή του.
Ο κόσμος εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, έχει ένα μεγάλο παράπονο.

Και αυτό το παράπονο δεν έχει να κάνει με την κακιά Αθήνα μόνον.
Έχει να κάνει με το ότι στήριξε δυνατά τον Αντώνη Σαμαρά, όταν πίστεψε σε αυτόν το 2009, και όχι στην αστή κυρία, και από τότε μπορεί να ελπίζει σε κάτι, μόνον επειδή υπάρχει ένας Σταμάτης ή ένας Βαρτζόπουλος, δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, επειδή είναι παιδιά της Θεσσαλονίκης αυτοί.
Έτσι λοιπόν, δε θέλω η ομιλία που θα παρακολυθήσω να είναι ένας ύμνος στο πόσο καλοί είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ. Θέλω να είναι μία παραίνεση σε αυτούς τους υποψήφιους, μία δέσμευση προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και κυρίως, μία προβολή του Οράματος του Αντώνη Σαμαρά για τη Μακεδονία του 2021.
Και πιστεύω ότι σε αυτό μπορεί να κουμπώσει πολύ καλύτερα μετά το θέμα της Ευρώπης.
Η Ευρώπη και οι εκπρόσωποι της ΝΔ σε αυτήν, είναι εκείνοι οι οποίοι θα «πάρουν από το χέρι» στην κυριολεξία την κάθε περιφέρεια, και φυσικά και την Μακεδονία, για να της δείξουν τι άπειρες δυνατότητες υπάρχουν για να βρεθούν όλα εκείνα τα εργαλεία που θα συντελέσουν στην ανάπτυξή της.
Θέλω να ακούσω τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει για το πόσο πολύ θα αγωνιστούν οι ευρωβουλευτές του για να ξετινάξει η Ελλάδα στον αέρα την μπάνκα του ΕΣΠΑ και θα δώσουν μάχες για την ορθή, χρηστή και καθαρή διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ.
Όχι σε μαύρες τρύπες που συντηρούν ανά πενταετία ορδές από ευκαιριακούς πελάτες για τη διαμόρφωση μικροπολιτικής τοπικών παραγοντίσκων, πολλές φορές του στυλ «όπου φυσάει ο άνεμος», αλλά στη δημιουργία τη βασικής υποδομής για να έρθει αυτή η τιμημένη Ανάπτυξη.
Εδώ στην Θεσσαλονίκη έχουμε μικρές εταιρείες και ερευνητικούς θύλακες-κοσμήματα και μία Ζώνη Καινοτομίας κάνει βήματα χελώνας αντί να βγει μπροστά και να γίνει το σήμα κατατεθέν της πόλης μας.
Έχουμε κόσμο με καταπληκτική εξειδίκευση και γνώση και κυριολεκτικά πάει χαμένος, σε επαγγελματικές δράσεις παροχής υπηρεσιών, αντί όλοι τους να απορροφηθούν σε ό,τι πιο παραγωγικό μπορεί να δημιουργηθεί με τη στήριξη και των μηχανισμών της περιφέρειας και τη χρήση των εργαλείων της Ευρώπης. Ποιος δε θα ήθελε να υπάρχει στην πόλη μας, μία τεράστια εταιρεία ελληνική logistics, δίπλα στο λιμάνι, ένα πρότυπο ναυπηγείο πολυτελών σκαφών, εκεί στην τσαπατσουλιά που υπάρχει τώρα δίπλα από το αεροδρόμιο, μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής ποδηλάτων, (είναι και στη μόδα τα ποδήλατα τώρα τελευταία), μία εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής καινοτόμων εξειδικευμένων προϊόντων για την Ευρωπαϊκή βιομηχανία, μία εταιρεία συντήρησης και γιατί όχι σχεδιασμού και κατασκευής μικρών αεροσκαφών; Με τόσο προσωπικό που υπάρχει, τόσο δύσκολο είναι ρε γαμώ το;
Μπορείτε να μου πείτε ότι είμαι αιθεροβάμων ή κανένας ψυχάκιας.
Θα το δεχτώ.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι έστω και ψήγματα από αυτά είναι μέσα στο Όραμα του Αντώνη Σαμαρά. Και θέλω να το εμφυσήσει αυτό σε αυτούς που θα τον ακούσουν.
Να εμφυσήσει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν όλοι αυτοί οι «κουτόφραγκοι» επειδή κατάφεραν και απομύζησαν τα καλά που είχε να δώσει η Ευρώπη, επειδή κατάφεραν και είχαν να στείλουν ικανά άτομα στην Ευρωβουλή που δούλευαν για το συμφέρον της χώρας τους.
Αναμένω την Πέμπτη λοιπόν...
Και αναμένω να πειστώ ότι όντως ο Αντώνης Σαμαράς θα μου δείξει πως πιστεύει στον κεντρικό ρόλο της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Ελλάδα που έχει στο μυαλό του.

Νεύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου