15.9.14

Ο Αλέξης δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει!!! Φρρρρρ !!!!!



Πάει κι αυτό.
Μπόρα ήταν και πέρασε.
Αναφέρομαι στην πολυαναμενόμενη ομιλία του Αλέξη (του Σωτήρα) στη ΔΕΘ, που όπως με πληροφορούσαν επί μέρες οι συριζαίοι φίλοι μου, θα σήμαινε την αρχή του τέλους του Σαμαρισμού!
Μια ομιλία που θα ανακάτωνε τη τράπουλα, και θα ξαναμοίραζε τα χαρτιά στους παίκτες.




Με τον Αλέξη να ετοιμάζεται να βγάλει, μου λέγανε, άσσους από το μανίκι του!
Τελικά, αν και δεν είδα την ομιλία, αφού εκείνη τη μέρα προτίμησα να πάρω (κυριολεκτικά) τα βουνά, απ όσα διάβασα και άκουσα, ήταν μια ακόμη μούφα.
Σαν αυτές που μας έχει συνηθίσει μερικά χρόνια τώρα ο Σύριζας του 3%, που ελέω μνημονίου και ανισορροπίας πολλών συμπολιτών μας φλερτάρει με το 25%.





Μια κλασική εμφάνιση δηλαδή του Αλέξη του στραβοστομιασμένου, που τώρα τελευταία δείχνει πιο αεράτος, πιο αλαζονικός, και πιο … πρωθυπουργίσιμος.
Που δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει!
Λίγο τα εντατικά μαθήματα αγγλικών, λίγο τα σούρτα φέρτα στο Άγιο Όρος και στα μοναστήρια, και λίγο ο συναγελασμός του με Ντράγκιδες και λοιπούς μεγαλόσχημους της ΕΕ, ε δεν θέλει και πολύ για να σαλέψει ο νους.
Όχι ότι του Αλέξη δεν ήταν σαλεμένος κι από πριν…
Αλλά όπως και να το κάνουμε, αισθανόμενος και την καυτή ανάσα της Δούρου (με το μπεγλέρι της) να τον κυνηγά από κοντά, με την αγαστή συμπαράσταση και στήριξη των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που μετά το κάψιμο του Γαβρήλου βρήκαν μια νέα σωτήρα… όπως και να το κάνουμε, ο Αλέξης τρόμαξε και είπε να σοβαρευτεί (όσο μπορεί), αντιλαμβανόμενος ότι τα ψωμιά του είναι μετρημένα.
Και επειδή σοβαρότης και Αλέξης είναι δυο έννοιες που έχουν πάρει διαζύγιο, ακούσαμε αυτά που ακούσαμε προχθες.
Μέχρι και ότι απειλείται η ζωή του από τα ... σκοτεινά συμφέροντα, φέρεται να είπε!
Κάτι ανάλογο ψέλλισε και το Ρενάκι...  Ο Κ. Καραμανλής (ο βαρύθυμος) μάλλον δημιούργησε σχολή.
Μέχρι ότι είναι και μπαοκτσής!!!!!
Ψηφαλάκια βλέπετε.
Τέλος πάντων...
Προσωπικά, βάζω και στοιχήματα με γνωστούς και φίλους ότι ο Αλέξης δεν πρόκειται να δει πρωθυπουργία ποτέ.

Επ’ αυτού είμαι πεπεισμένος.
Και αν τυχόν δει, έχω το διαβατήριο έτοιμο και σε ισχύ.
Θα πάω στη Νέα Ζηλανδία να εκτρέφω σκύλους (παιδικό μου όνειρο).
Εκτός κι αν μείνω εδώ και εισάγω χαρτιά υγείας, που αν κρίνω από τη Βενεζουέλα, θα είναι κάτι σαν χρυσές λίρες Αγγλίας, αν βγει πρωθυπουργός ο όσιος Αλέξιος!
Για αυτό λοιπόν ο Τσε Παπάρα αποφάσισε να τα δώσει όλα! Κυριολεκτικά.
Κάνοντας τον Τσοβόλα να μοιάζει σπαγγοραμένος μπροστά του.
Και τι δεν υποσχέθηκε;
Της παναγιάς τα μάτια.
Μόνο που εκείνο το ένα ευρώ στα 751 του βασικού μισθού δεν το κατάλαβα.
Γιατί όχι 750, που είναι και στρογγυλά;
Μέχρι που όπως άκουσα, βγήκε ο Μπαλάφας και διευκρίνισε πως πρόκειται για συμπέρασμα σοβαρής οικονομοτεχνικής μελέτης, και άρα θα πρέπει να είμαστε επιστημονικά ακριβείς!
Όχι και να λέμε ότι μας κατέβει… αλίμονο.
Άλλωστε τι τον έχουμε τον μυστικοσύμβουλο τον  Μπαρουφάκη;
Και μέσα στα δεκάδες Θα που ξεστόμιζε ο Αλέξης, βγήκαν και δυο … αλήθειες: Πρώτον ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε αυτόν οφείλουμε τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, και δεύτερον μας θύμισε ότι είναι και … μηχανικός!
Και εκεί γελάσανε όλοι, αλλά η θυμηδία πέρασε γρήγορα, αφού ο όψιμος όσιος Αλέξιος δεν κρατιόνταν και δώσ’ του και άλλες παπαριές (ψευτο)υποσχέσεις, που οι δημοσιογράφοι χρειάζονταν γνώσεις στενογραφίας για να προλάβουν να σημειώσουν.
Το γενικό συμπέρασμα;
Ότι ο Σύριζας τα έχει χαμένα.
Με μόνη ελπίδα του αν έρθει στα πράγματα, να φάει για κανένα τρίμηνο τα έτοιμα του πλεονάσματος, και στη συνέχεια να μας σώσει πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή!
Ήμουνα νιος και γέρασα, και ακόμη απόδειξη με το κιάλι μόνο βλέπω…
Που να βγει δηλαδή και ο Σύριζας!
Το όνειρο του κάθε φοροφυγά.
Και εκτός από τη φοροδιαφυγή, εκτός από την διάλυση του ΝΑΤΟ, τον αφοπλισμό της αστυνομίας, την δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας (μάλλον στα φράγματα που έλεγε και ο Γκλέζος), εκεί που ποντάρει ο Αλέξης (κι ας μη το λέει ξεκάθαρα) είναι στην αύξηση της φορολόγησης.
Αυτό είναι το μόνο σημείο στο οποίο ο Σύριζας είναι πραγματικά αριστερό κόμμα.
Διότι σε όλα τα άλλα είναι γιαλαντζί.
Και επειδή Αριστερά σημαίνει φόρους (δείτε τον Ολάντ), καλά θα ήταν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του Αλέξη και του Πάντζα, να τα γνωρίζουν αυτά τα πολύ απλά της πολιτικής οικονομίας.

Το μοναδικό ευτύχημα της όλης υπόθεσης είναι ότι παρά την ακατάσχετη μπουρδολογία των συριζαίων, παρά τη σκληρή λιτότητα, παρά την ανεργία, παρά τις γκάφες της συγκυβέρνησης, κλπ,  ο κόσμος περιέργως δεν μασάει.
Διότι αν μασούσε, το 70αρι (ποσοστό) το είχε στη τσέπη του ο Αλέξης.
Και όμως… δεν λέει να ξεκολλήσει από το 25%, που είναι το τελικό ταβάνι του Σύριζα, και που αν βάλουμε κάτω τους πρώην πράσινους και κυρίως λαμόγιους δημοσίους υπαλλήλους (και τις οικογένειές τους), τότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως βγαίνει αυτό το ποσοστό.
Πάντως το plan B (το κρυφό) το έχει έτοιμο (δείτε τη κεντρική φωτογραφία), διότι θα του το θυμίσω σε περίπτωση που το ξέχασε (αν ποτέ το γνώριζε) ότι στην Αργεντινή ο αντίστοιχος Αλέξης ήταν εκείνος που έφυγε νύχτα με ελικόπτερο και όχι ο αντίστοιχος εκεί Σαμαράς.
Να τα λέμε αυτά…

Strange Attractor

ΥΓ- Δυστυχώς για τον Αλέξη, η ομιλία του δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε, αφού, όπως είδαμε όλοι, η Πάολα τον επισκίασε, με χιλιάδες Θεσσαλονικείς (και Αλβανούς Τσετσένους, κλπ) να σεληνιάζονται από την παρουσία της.
Για τον Αλέξη τίποτα...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου