14.9.14

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Αλέξη…



Οι δημόσιες υπηρεσίες μας, ήταν που ήταν τριτοκοσμικές στην λειτουργία τους, σήμερα βρίσκονται στον μεσαίωνα, κυρίως λόγω της έλλειψης πόρων.
Μιλάω με πολύ κόσμο, και κυρίως με δημοσίους υπαλλήλους.
Υπαλλήλους, που όπως λένε, αγοράζουν μελάνι και χαρτί για τους εκτυπωτές, προκειμένου να βγει κουτσά στραβά η δουλειά τους.




Πυροσβέστες, που τρέμει το φυλλοκάρδι τους διότι το πετρέλαιο κίνησης, ακόμη και στα αεροδρόμια, δεν επαρκεί για να κινούνται τα οχήματα, και να επεμβαίνουν όταν χρειάζεται.
Αστυνομικοί μου περιγράφουν πως δεν υπάρχουν καύσιμα για τα περιπολικά και τις μηχανές τους.
Νοσοκόμες μου μιλάνε για παντελή έλλειψη βασικών ειδών στα νοσοκομεία, όπως είναι οι γάζες, οι σύριγγες, κλπ.
Γιατροί διαμαρτύρονται για τα ποσά που τους οφείλει το δημόσιο, που πολλές φορές αφορούν αμοιβές τους ακόμη και από το 2012…



Καρκινοπαθείς, και άλλοι χρόνια πάσχοντες, που αναγκάζονται να δανειστούν προκειμένου να αγοράσουν τα πανάκριβα, πλην όμως απαραίτητα για την επιβίωσή τους, φάρμακα.
Και άλλα πολλά παρόμοια, που αποδεικνύουν ότι σε ένα βαθμό έχουμε κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, και οδεύουμε ολοταχώς προς την απόλυτη χρεοκοπία.
Μια τυχόν εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη κρίσιμη φάση, απλά θα επιταχύνει αυτήν την καθοδική πορεία, και σε ελάχιστα τέρμινα θα ζούμε σε βουκολικές συνθήκες, όπως αυτές που ζούσαν οι παππούδες μας.
Μόνο που ο σημερινός Έλληνας, και πιο συγκεκριμένα ο νέος, δεν έχει ούτε την φλόγα, ούτε τις αντοχές που είχαν οι παππούδες μας.
Και καλά είναι να βαυκαλιζόμαστε με την επαναστατική ρητορική του Αλέξη, που στις καταγγελίες είναι μάνα… αλλά σκέφτεται κανείς τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που κληθεί να εφαρμόσει τα όσα ουτοπικά υπόσχεται;
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του…
Που θα βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα για να κινηθεί και να λειτουργεί, έστω και έτσι όπως λειτουργεί σήμερα;
Οι Ευρωπαίοι εταίροι το ξεκαθάρισαν: Αν καταγγελθεί το μνημόνιο, και αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα προσαρμογής, τέρμα οι δόσεις, και συνεπώς…. τέρμα το ευρώ, αφού θα αναγκαστούμε να τυπώσουμε πληθωριστικές και άχρηστες δραχμές, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, κλπ.
Για καύσιμα, εισαγωγές εμπορευμάτων, τροφίμων, για ηλεκτρικές συσκευές, κλπ ούτε συζήτηση.
Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε συνθήκες δεκαετίας του `50, με τον υπόλοιπο κόσμο να βρίσκεται στο 2012.
Και τότε να δω τους οργισμένους επαναστάτες λάτρεις του ντεμέκ Τσε, όταν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με τα κινητά, να σερφάρουν στο διαδίκτυο, και να κάνουν βόλτες με τις μηχανές τους.
Και όλοι αυτοί, που πίστεψαν τον Τσίπρα, θα είναι και η Νέμεσή του.
Μόλις διαπιστώσουν ότι ούτε προσλήψεις θα κάνει, ούτε τα χαράτσια θα καταργήσει, και από πάνω θα επιβάλλει ακόμη σκληρότερα μέτρα, και όλα αυτά σε καθεστώς ανυπόληπτης δραχμής… τότε φοβάμαι πως όλοι αυτοί που του έδωσαν φτερά, θα είναι οι ίδιοι που θα του πιουν το αίμα.
Δυστυχώς, ο Τσίπρας έπεσε θύμα του εαυτού του.
Το σύνδρομο μεγαλείου που τον έπιασε, τον εμποδίζει να σκεφτεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση, ο Κρόνος να τρώει τα παιδιά του.
Και τα σημερινά παιδιά, που δεν διστάζουν να κάψουν πόλεις και χωριά για ένα λάθος οφ σάιντ, ή για μια οποιαδήποτε ασήμαντη αφορμή, πολύ φοβάμαι ότι θα τον φάνε ζωντανό.
Και δεν θα υπάρχει κανείς για να τον προστατεύσει, αφού όπως λέει, δεν θα υπάρχουν ΜΑΤ και ΜΕΑ, αλλά και να υπήρχαν … οι κλούβες και τα περιπολικά δεν θα έχουν βενζίνη.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου