22.9.14

Η χαρά των «μπαφιασμένων».



Όπως  δείχνουν τα πράγματα, τα πάντα όλα αλλάζουν στο κόσμο της … πίτσας!
Η αλυσίδα Podey Pizza του Λος Άντζελες άρχισε να πουλάει βάζα με σάλτσα πίτσας, εμποτισμένα με μαριχουάνα…




Το κάθε βάζο βάρους 5 ουγκιών της συγκεκριμένης σάλτσας κοστίζει $20 και περιέχει 500 mg ιατρικής κάνναβης, αρκετή για μια οικογενειακή, ή για δυο ατομικές πίτσες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας.
Όπως λέει, «μπορείς να φας τρία κομμάτια, και να θεραπευτείς πλήρως…».



Η εταιρία πιστεύει πως το εν λόγω προϊόν είναι ωφέλιμο στους χρήστες ιατρικής κάνναβης, που δεν βασίζονται στα γλυκίσματα και στις καραμέλες για να πάρουν τη δόση τους.
Η όλη προσπάθεια όμως δεν ήταν καθόλου εύκολη.
«Φάγαμε πολύ χρόνο για να πετύχουμε τη σάλτσα, ώστε να είναι νόστιμη… ψήσαμε πάνω από 200 πίτσες και καλούσαμε ανθρώπους να τις δοκιμάσουν. Μέχρι και αγγελίες βάλαμε ψάχνοντας για χοντρούς δοκιμαστές, για να πετύχουμε τη σωστή δόση…», λέει ο υπεύθυνος.
Και καταλήγει πως η τελική σάλτσα είναι ελαφρώς γλυκιά, και εμπεριέχει ντομάτες αναμεμιγμένες με λάδι, που έχει εμποτιστεί από κάνναβη.
Η συνέχεια θέλει την εταιρία να πλασάρει σάλτσες κάνναβης με γεύση σκόρδου ή και βουτύρου.
Η Podey Pizza αυτοδιαφημίζεται ως η πρώτη σάλτσα στο κόσμο με κάνναβη, αλλά η αλήθεια είναι ότι από τότε που η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε στη Ουάσιγκτον και στο Κολοράντο, υπάρχουν πολλές εταιρίες που παρασκευάζουν ζύμη με κάνναβη, ή γενικά προϊόντα πίτσας για τους λάτρεις του «μπάφου».
Για παράδειγμα η εταιρία Stoned Oven Gourmet Mandibles, που επίσης εδρεύει στο Λος Άντζελες, και που άρχισε να πουλάει πίτσες με μπάφο, διαμέτρου 6 ιντσών, προς $10 η μία.
Η κάθε πίτσα περιέχει 250 mg τετραϋδροκανναβινόλης που εξάγεται από αιθανόλη, αλλιώς γνωστή ως συμπυκνωμένη THC.
Μάλιστα, οι συγκεκριμένες πίτσες φτάνουν στο σπίτι των μερακλήδων, και με ντελίβερι!
Νωρίτερα φέτος, τα καφέ Mega ILL του Βανκούβερ έγιναν πρωτοσέλιδο όταν ξεκίνησαν τη πώληση πίτσας που «ποτίζεται» με έλαια κάνναβης πριν ακόμη ψηθεί.
Η πίτσα και το χόρτο μοιάζουν ιδανικός συνδυασμός για κάποιους, αλλά οι πωλήσεις είναι περιορισμένες και ελεγχόμενες καθώς ανακύπτουν διάφορα νομικά προβλήματα.
Η επιτυχία όμως των πρώτων δειγμάτων κάνει πολλούς να ονειρεύονται τη μέρα που τέτοιες πίτσες θα είναι διαθέσιμες παντού.
Μάλιστα, ο διάσημος αθλητής του αμερικανικού φουτμπόλ Payton Manning, που έχει στην ιδιοκτησία του ουκ ολίγα καταστήματα της αλυσίδας Papa John's pizza, ανυπομονεί να αρχίσει να πουλάει πίτσες με μπάφο και σε αυτά.
«Είναι το όνειρό μου λέει…».
Το ίδιο όνειρο φαντάζομαι πως θα έχουν και κάποιοι συμπατριώτες μας, ειδικά οι φίλοι του σύριζα… που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, και όλα τα υπόσχεται.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου