16.10.14

Ο κώδων του κινδύνου!



Κοιτούσα τα πίσω φύλλα του σημειωματάριου όπου καταγράφω ό,τι το αξιόλογο εντοπίζω καθημερινά, μήπως και είχα ξεχάσει κάποιο ανεκμετάλλευτο διαμαντάκι.



Κι έτσι το είδα: «Ο Κώστας Μαρκόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης», ήταν ο τίτλος της είδησης (λέμε, τώρα...) από τις 29 Σεπτεμβρίου…



Μισός μήνας και βάλε πέρασε έκτοτε και δεν αντελήφθην να άλλαξε τίποτε στις χώρες που προειδοποίησε (διά της κρούσεως του κώδωνος κινδύνου) ο πολύς Κώστας Μαρκόπουλος.
Προφανώς, δεν τον άκουσαν.
Κακώς, κάκιστα!
Διότι ο Κώστας Μαρκόπουλος δεν είναι κανένα ψώνιο ή κανένας τυχαίος ώστε να κρούει τον κώδωνα για ψύλλου πήδημα.
Κάτι σοβαρό θα ήταν αυτό για το οποίο τους προειδοποίησε.
Αλλά κι αυτοί οι Βόρειοι, από την άλλη πλευρά, πώς να τον ακούσουν;
Δεν μπορούν να παρακολουθούν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις στην Ελλάδα.
Προτείνω, λοιπόν, το εξής: ο Κώστας Μαρκόπουλος θα απευθυνθεί σε κάθε μία από τις πρεσβείες των χωρών που τον ενδιαφέρουν και θα ζητήσει τον αριθμό του προσωπικού κινητού κάθε ηγέτη. (Δεν τον δίνουν εύκολα, αλλά για τον Μαρκόπουλο είμαι βέβαιος ότι θα τον δώσουν...)
Κάθε φορά που θα ετοιμάζεται να κρούσει τον κώδωνα, θα στέλνει προηγουμένως ένα sms, π.χ., στη Μέρκελ, να την προειδοποιεί.
Φυσικά, στα ελληνικά, αλλά με λατινικά στοιχεία, π.χ.: «avrio sto Grand Channel Karystou, stis 20.00, ta rihno stous Evropaious!».
Τουλάχιστον έτσι το μήνυμά του θα ακουσθεί.
Αν θα εισακουσθεί κιόλας, αυτό είναι άλλη υπόθεση...

Στέφανος Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου