17.10.14

Κι αν δεν είχε παντρευτεί τον Κλούνεϊ;Μπορεί και να είναι καλή δικηγόρος.
Δεν αμφιβάλλω και για την ποιότητα των υπηρεσιών της δικηγορικής εταιρίας Doughty Street Chambers.Μεταξύ μας, όμως, αν δεν είχε παντρευτεί τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν δεν θα ήταν παρά μία από τους 92 Junior Counsels της εταιρίας.
Πιθανόν μια από τις πιο όμορφες, ίσως και η ομορφότερη -δεν είχα, βλέπετε, την υπομονή να δω μία προς μία τις φωτογραφίες των 237 απασχολούμενων δικηγόρων (μαζί με τους ασκουμένους) στην Doughty Street Chambers και να αποφανθώ εάν υπήρχαν ομορφότερες, άσε δε που δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας το ζήτημα.Η Αμάλ Αλαμουντίν, όμως, ως εκείνη που παντρεύτηκε «τον πιο περιζήτητο εργένη του Χόλιγουντ», που λέει και το κλισέ, έχει αλλάξει κατηγορία.
Από δικηγόρος, έγινε πρώτα celebrity και μετά δικηγόρος.
Υποθέτω ότι η φίρμα της, η Doughty Street Chambers, θα την έχει κάνει χρυσή για να την κρατήσει στο δυναμικό της, και μάλιστα με το επώνυμό της αλλαγμένο: εδώ και τρεις μέρες, το Amal Alamuddin στο site της εταιρίας έχει γίνει Amal Clooney. Όσο και να το κάνεις, το glamour της συζύγου Κλούνεϊ αντανακλά σε ολόκληρη τη δικηγορική εταιρία. 
Ως celebrity, η Αμάλ Κλούνεϊ ακολουθείται σε κάθε της βήμα από φωτογράφους. Κουράστηκα να διαβάζω στα αγγλικά και τα γαλλικά έντυπα για το ταξίδι του μέλιτός της (παρεμπιπτόντως: τα μισά media το τοποθετούν στο Μαρακές και τα άλλα μισά στις Σεϋχέλλες), για το κρεμ ταγιέρ και τις κομψές γόβες της, την τσάντα και το ντοσιέ που κρατούσε.
Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που να νοιάζεται αν η Αμάλ Κλούνεϊ είναι καλή δικηγόρος;
Κι από ένα καπρίτσιο της μοίρας -που λέει και το κλισέ- βρέθηκε η Αμάλ, μόλις έγινε Κλούνεϊ, να διεκδικεί τη δουλειά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα για λογαριασμό της χώρας μας.
Την υποδεχτήκαμε με τιμές αρχιcelebrity.
Όχι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς…
Μια Κλούνεϊ δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις σαν μια απλή δικηγόρο, ακόμη κι αν είναι.
Σίγουρα η επίσκεψή της έριξε τα φώτα στην Ελλάδα.
Αν έριξε τα φώτα και στον σκοπό για τον οποίον ήρθε;
Χμ, μάλλον ναι, αλλά λίγο αναιμικά.
Οι αναφορές στα ρούχα και την ίδια είναι σαφώς πολύ πιο ένθερμες από εκείνες στο αίτημα επιστροφής των Γλυπτών.
Υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει για το ότι οι πλέον ωφελημένοι όλων από την επίσκεψη αυτή είναι η Αμάλ και ο Τζορτζ;
A ναι, και η δικηγορική φίρμα Doughty Street Chambers.
Όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να έχουν μια συνεργάτιδα Amal Alamuddin κι άλλο ΤΗΝ Amal Clooney. 

Χριστίνα Ταχιάου

1 σχόλιο: