13.12.14

Η Βαβέλ του Σύριζα…



Παλιά είχαμε τις 12 ή 13 συνιστώσες (ξεχνάω πόσες ακριβώς), που η καθεμιά έλεγε τα δικά της, μέσα και έξω από τον Σύριζα.
Τρεις κι ο κούκος ήταν, και δικαιολογούνταν.




Αργότερα, όταν τα δημοσκοπικά ποσοστά άρχισαν να ανεβαίνουν, και ο Αλέξης αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο, και άρχισε τα ταξίδια, είχαμε τον Σύριζα Εξωτ. και τον Σύριζα Εσωτ.
Όπου άλλα λέγανε στο Όστιν και στους «τοκογλύφους», και άλλα στους εσωτερικούς καταναλωτές της επαναστατικής «τσιπροσύνης»...



Σήμερα, με το αυγό των πιθανών εκλογών στο κώλο, όπου θεωρητικά τον επόμενο μήνα ο Σύριζα μπορεί και να μας κυβερνάει, αντί τα στελέχη του να συμμαζευτούν και να έχουν μια κοινή γραμμή, εξακολουθούν να λένε ο καθένας τα δικά του, σαν να θέλουν να επιβεβαιώσουν αυτό  που πιστεύω ακράδαντα, ότι δηλαδή ΔΕΝ θέλουν να κυβερνήσουν.
Ψευτόμαγκες είναι… χαζοί δεν είναι.
Έτσι, και τι δεν έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες, αφότου ο Σαμαράς τους πέταξε το γάντι κατάμουτρα.
Από τη μια ο αντισυστημικός Στρατούλης με τους γνωστούς φανφαρονισμούς του επί παντός (επαναστατικού) επιστητού, από την άλλη ο Μηλιός, και ο φανατικός δραχμολάγνος Λαφαζάνης, χώρια οι πλειμπόιδες του (οικονομικού) πνεύματος Λαπαβίτσας και Μπαρουφάκης, που εκ του ασφαλούς (στην Εσπερία), πετάνε τη μια κοτσάνα μετά την άλλη, χώρια ο κάθε πειραγμένος που έχει βρει στέγη σε αυτό το αναχρονιστικό μόρφωμα (όπως η στραβοστομιασμένη  Τζάκρη).
Π.χ. ο Λαπαβίτσας, που εξήγησε αναλυτικά και τεχνοκρατικά, ότι το περίφημο Plan B του Αλέξη δεν είναι καμιά σοβαρή οικονομοτεχνική δημοσιονομική πρόταση, ούτε τα ελικόπτερα διαφυγής, που λέω εγώ ο ποταπός, αλλά η … παλιά καλή δραχμούλα!
Τόσο μελετημένα πράγματα δηλαδή, ο άφθαρτος Σύριζα.
Εδώ, οφείλω να ομολογήσω, ότι μέσα στη παραζάλη του, ο έτερος γκουρού του Σύριζα, ο Μπαρουφάκης, είπε επιτέλους και μια αλήθεια (που μάλλον του ξέφυγε), ότι αν ποτέ βγει ο Σύριζα τα ΑΤΜ θα αδειάσουν, και θα πάσχουμε από έλλειψη ρευστότητας. Δηλαδή θα πεινάσουμε, λέω εγώ, αποσαφηνίζοντας τη μπαρουφάκεια κοσμοθεωρία.
Μέχρι και ο διάσημος πρώην Πασόκος εργατολόγος(;) Αλέξης Μητρόπουλος μπήκε στο χορό, από τα δεξιά, τονίζοντας ότι μπορεί ο Σύριζα να συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές του Σαμαρά!
Στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις πομφόλυγες του Αλέξη περί κατάργησης του μνημονίου με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου, που πίστεψαν οι χαχόληδες που πίνουν νερό στο όνομα του Τσε Παπάρα.
Από την άλλη, την ώρα που κάποιοι τρέχουν προκειμένου να χτίσουν ένα ήπιο προφίλ για τον Σύριζα, ώστε να μη ξεκαρδίζονται οι ξένοι επενδυτές, ο ΓΓ της Κ.Ε. του κόμματος (συνονθύλευμα) κάποιος Βίτσας, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο Τσίπρας δεν σκοπεύει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τη τρόικα, και πως εν πάση περιπτώσει «εδώ δεν αναγνωρίζουμε την όλη συμφωνία, θα αναγνωρίσουμε χρονοδιαγράμματα»;
Ή κάπως έτσι…

Και μέσα σε όλα αυτά, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν τις διάφορες παπαρολογίες, με τον σπινθηροβόλο Στρατούλη να μιλάει για «μαστίγωμα του Σύριζα προς τις αγορές», και τον Αλέξη να επιμένει ότι όχι μόνο θα καταργήσει τον μνημονιακό(!) θεσμό των all inclusive tours, αλλά θα ξαναφτιάξει την Ολυμπιακή, θα κρατήσει δημόσιο το πάρκο(!!!) του Ελληνικού, θα ακυρώσει τη παραχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιώτες, και άλλα πολλά τέτοια παλαβά, που μοναδικό σκοπό έχουν να τρομάξουν τυχόν επενδυτές, αλλά και τους νοήμονες ψηφοφόρους.
Με αυτά και με αυτά, αν τυχόν βγει ποτέ κυβέρνηση ο Σύριζα, δυο τινά θα συμβούν: Ή θα δει το φως και θα μαστιγώνει σοσιαλιστικά τον λαό αντί για τις αγορές, και θα φύγει νύχτα, ή θα επιμείνει στον αγαναΧτισμό, θα εφαρμόσει τις επαναστατικές του λαφαζανικές προτάσεις, και θα γίνουν ευθύς αμέσως όλα στάχτη και μπούρμπερι, και θα… φύγει νύχτα.
Lose lose καταστάσεις δηλαδή, ούτως ή άλλως.
Να τους χαιρόμαστε…

Strange Attractor

ΥΓ- Τους μόνους που δεν άκουσα να τοποθετούνται αυτές τις μέρες, είναι τα golden boys του Σύριζα (Σταθάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος, κ.ά.) που μάλλον ανησυχούν για τα ξένα ομόλογα και τις μετοχές τους, και πιθανώς να πήγαν στη Γενεύη για να διευθετήσουν από κοντά τα χαρτοφυλάκιά τους, εν όψει ανάληψης της εξουσίας από τον «αριστερό» Σύριζα…



ΥΓ-2 Τι λέτε να βγήκε και να είπε χθες ή σήμερα (δεν κατάλαβα) ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Χρυσόγονος;
Ότι «αν μας ζορίσει η ΕΕ, τότε πάμε για διαζύγιο μαζί της»…
Για να γίνουμε επιτέλους η περήφανη Αλβανία του 21ου αιώνα, συμπληρώνω εγώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου