23.2.15

Αλέξη, τ΄ ακούς τα νταούλια;



Κι εκεί που νομίζαμε ότι οι Τσιπροβαρουφάκηδες που μας κυβερνάνε σοβαρεύτηκαν και θα κλείσουν μια συμφωνία που δεν θα καταστρέφει την Ελλάδα, έστω και με βαρύ τίμημα, άρχισαν στην κυβέρνηση να παίζουν τις… κουμπάρες.




Γράφουν, σβήνουν, κάνουν μεγαλόστομες διακηρύξεις, φωνάζουν «πέθανε το Μνημόνιο», στέλνουν προσχέδια και προτάσεις στις Βρυξέλλες και περιμένουν τους Ευρωπαίους πότε θα πουν το τελικό ναι…



Κατ’ αρχάς όλο αυτό το παζάρι δείχνει ότι τίποτε δεν έχει κλείσει και δεν αποκλείεται σήμερα το βράδυ – αύριο το πρωί να ζήσουμε και άλλα δράματα.
Διότι αν οι καρνάβαλοι της Αριστεράς δεν σοβαρευτούν δεν το έχουν σε τίποτε οι δανειστές να κάνουν νέο eurogroup και να ανακοινώσουν ότι συμφωνία δεν υπάρχει, αφήνοντας ξανά την Ελλάδα στον αέρα.
Και μην ξεχνάτε: Σε μια εβδομάδα πρόγραμμα τέλος, η χώρα μένει ξεκρέμαστη ενώ και η ΕΚΤ καραδοκεί σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η συμφωνία.
Την Παρασκευή το βράδυ είπαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μια στοιχειώδη σοβαρότητα και έκανε την υποχώρηση που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ρήξη σημαίνει καταστροφή της χώρας, συμβιβασμός σημαίνει συνέχιση της προσπάθειας για να πετύχουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Πιστεύαμε λοιπόν ότι επικράτησε η λογική, αλλά λογαριάζαμε χωρίς τα καρναβάλια που κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων και στέλνουν απίθανες προτάσεις στην τρόικα.
«Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή», λέει ο ένας.
«Θα τσακίσουμε τη διαφθορά και τους ολιγάρχες», λέει ο άλλος,
«Θα φτιάξουμε τη δημόσια διοίκηση», λέει ο τρίτος.
Πόσες χιλιάδες φορές τα έχουμε ακούσει χρόνια τώρα, θα τα κάνει ο Βαρουφάκης και ο Κατρούγκαλος;
Οι δανειστές θέλουν ξεκάθαρα μέτρα, ποσοτικοποιημένα κι όχι «άρθρα του Βαρουφάκη για την οικονομία». Κι εδώ να δείτε που θα κολλήσει η συμφωνία κι άντε πάλι από την αρχή το ψυχόδραμα.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που μας ανησυχεί. Είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα, αλλά σκόρπια διαδήλωση που ένας κοιτάζει από εδώ κι ο άλλος από εκεί.
Πέντε κορυφαία στελέχη (Γλέζος, Σακοράφα, Μητρόπουλος, Λαφαζάνης, Κατρούγκαλος) άρχισαν να «πελεκάνε» τον Τσίπρα για τη συμφωνία που δέχθηκε ενώ και οι σκληροί κομμουνιστές τους ΣΥΡΙΖΑ (υπάρχουν και τέτοιοι) έχουν βγάλει τα… κονσερβοκούτια και σφάζουν τους… ξεπουλημένους στην τρόικα.
Για να μην πούμε για το πάρτι που κάνουν αρθρογράφοι στην ιστοσελίδα iskra.
Με ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά στη συμφωνία της Παρασκευής, δεν αποκλείεται αυτοί οι απίθανοι ερασιτέχνες να αρχίσουν να σφυράνε κλέφτικα και να εκνευρίσουν τους εταίρους μας.
Γι’ αυτό σας λέμε: «Κρατάτε μικρό καλάθι, οι άνθρωποι είναι απίστευτοι γκαφατζήδες και μπορεί να καταστρέψουν την Ελλάδα από ένα ατύχημα, λόγω… τρικυμίας στο κρανίο τους».
Και να σκεφτεί κανείς ότι ενόσω η κυβέρνηση καθυστερεί, η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει και δεν λειτουργεί τίποτε σωστά.
Πάντως, αν είναι κάτι για το οποίο θαυμάζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέπεια και η ειλικρίνειά του.
Κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί έκανε διαπραγμάτευση με email και ο Βαρουφάκης με τον Δραγασάκη και τον Παππά δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να στέλνουν μηνύματα στους Ευρωπαίους. Τουλάχιστον το email Χαρδούβελη ήταν ένα και είχε απορριφθεί.
Και απλά να θυμίσουμε ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση οι αγορές και δανειστές θα χόρευαν πεντοζάλη στο ρυθμό που θα έπαιζαν τα αριστερά νταούλια. Μέχρι και τον… Σόιμπλε ήταν έτοιμοι να σηκώσουν από το καροτσάκι τους οι απίθανοι του Τσίπρα.
Τώρα γιατί όλος αυτός ο χορός που χορεύει η κυβέρνηση μας θυμίζει τους… αρκουδιάρηδες που χορεύουν στα παζάρια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου