21.2.15

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός! (Η περίπτωση του Βαρουφάκη).



Από την πρώτη φορά που είδα τον Βαρουφάκη (πριν από κάποια χρόνια) να καταστροφολογεί, κατάλαβα ότι μάλλον πρόκειται περί … Μπαρουφάκη.
Η παρουσία  του ήταν συχνή αυτά τα μαύρα χρόνια  τόσο σε σάιτς και μπλογκς, όσο και σε τηλεοπτικά πάνελ, συνήθως από το μακρινό εξωτερικό μέσω σκάιπ, αφού οι μπαρουφολογίες του, ειπωμένες με πομπώδες και αυτάρεσκο δήθεν ακαδημαϊκό ύφος, αρέσουν στους «δημοσιογράφους», μιας και φέρνουν τηλεθέαση.



Η μόνιμη επωδός του, όσες φορές τον παρακολούθησα ήταν ότι οσονούπω καταστρεφόμαστε, και η μόνη λύση για την χώρα είναι η χρεοκοπία μέσα στο ευρώ. Πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να μας κατσικωθεί η δραχμή δεν το εξήγησε ποτέ, ή αν το έκανε δεν το κατάλαβα εγώ ο μικρόνους…



Παρόλη τη καταστροφολογία του, σε σημείο να χαρακτηρίζεται ως ο Dr. Doom, και παρά το γεγονός ότι σε εταιρία βιντεοπαιχνιδιών δούλευε, και όχι σε κάποιο πανεπιστήμιο, ο λόγος του ήταν νόμος για όλους τους δραχμολάγνους και τους μπαταχτσήδες, που περίμεναν πως και πως το άλμα στην άβυσσο.
Το οποίο δεν ήρθε ποτέ, αφού δεν τους έκανε τη χάρη ο Σαμαράς, που δούλευε σαν σκυλί δυόμιση χρόνια, μπας και παραμείνουμε στο κλαμπ των «πολιτισμένων» χωρών.
Αυτό που ήρθε όμως ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό τον πολύ Μπαρουφάκη. Ο οποίος και ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο ίδιος ότι δεν έκαναν οι άλλοι.
Τον ίδιο άνθρωπο που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο επέμενε (υπάρχουν και βίντεο) ότι δεν πρόκειται ποτέ να πολιτευτεί!!!! Βέβαια, αν δεν κάνω λάθος, ο ίδιος έλεγε τις προάλλες στους εταίρους μας ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, και πως απλά συνεργάζεται μαζί του.
Όπως βέβαια δεν παρέλειψε πριν από μια εβδομάδα, όταν άρχισαν να σφίγγουν τα γάλατα,  να γλείψει πατόκορφα τον Σόιμπλε και την Μέρκελ, καθώς και την Γερμανία, ξεχνώντας τις προηγούμενες «περήφανες» τοποθετήσεις του.
Με αυτά και με αυτά, και άλλα πολλά, η χώρα μας πέρασε μια σύντομη περίοδο μπαρουφολατρείας, όπου εκτός από τις «επιστημονικές» του θέσεις, τα ΜΜΕ φρόντισαν να μας ενημερώσουν και για κάθε έκφανση της ζωής του, ακόμη και για το πρώτο του φλερτ, με ειδική εστίαση στο χαλαρό μοντέρνο και πανάκριβο ντύσιμό του, αλλά και στο κουλ υφάκι του.
Πρώτοι οι Βρετανοί κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, όταν σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τους, ο Γιάνης παρομοιάστηκε με ντίλερ κόκας στο Μάντσεστερ της δεκαετίας του ’90!
Τέλος πάντων, όπως είχα προβλέψει έγκαιρα,  η φούσκα της Baroufomania έσκασε και στη χώρα μας, και μάλιστα νωρίτερα απ ότι περίμενα. Γι αυτό και δυο τρεις μέρες τώρα έπαθα σύνδρομο στέρησης, αφού δεν τον είδα σε κανένα μα κανένα δελτίο ειδήσεων… ούτε καν στου ΣΤΑΡ, που ειδικεύεται στους μαϊντανούς!
Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι το ότι δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται  πως πηγαίνοντας στην Ευρώπη για να διαπραγματευτεί, δεν είναι απλά ο Γιάνης ο μπον βιβέρ καθηγητής, αλλά εκπροσωπεί δέκα εκατομμύρια μελανιασμένους  πολίτες ως υπουργός τους.
Προσωπικά απεχθάνομαι τις γραβάτες, και τα πουκάμισα τα φοράω απ έξω από το 1988. Αν όμως χρειαστεί να πάω κάπου για να τιμήσω κάποιον, ή να εκπροσωπήσω κάποιους, τότε και γραβάτα θα φορέσω και κοστούμι.
Στη περίπτωση του Γιάνη αυτός ο στοιχειώδης διαχωρισμός δεν ισχύει. Με αποτέλεσμα να τον πάρουν στο ψηλό απαξάπαντες οι ξένοι αξιωματούχοι, αλλά και τα περισσότερα διεθνή μέσα.
Επίσης, κάτι άλλο που δεν κατάλαβε ο Βαρουφάκης είναι ότι δεν είναι μόνο αυτός που εκπροσωπεί μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και που μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στους εταίρους. Οι οποίοι και αυτοί εξελέγησαν, και εκπροσωπούν πολλούς περισσότερους πολίτες (από τους Έλληνες), και που δεν καταλαβαίνουν από διαγραφές χρεών και από μάγκες μπαταχτσήδες.
Ο Γιάνης μπορεί να πήρε νωπή εντολή να μην δεχτεί να πληρώσουμε τίποτα, όμως και οι άλλοι (π.χ. Σόιμπλε) έχουν τη δική τους λαϊκή εντολή, που λέει «πάρτε πίσω τα χρωστούμενα».
Αυτό δεν το κατάλαβε ο Βαρουφάκης, εξ ου και το χαβαλέ αφ’ υψηλού υφάκι του.
Δεν κατάλαβε πως όταν είσαι πολιτικός και υιοθετείς μια ακραία στάση, τότε το ίδιο θα κάνει και ο αντίπαλός σου. Ειδικά αν αυτός είναι που έχει τα όπλα, και συ απλά την «λεβεντιά». Όταν λοιπόν πας τη κατάσταση στα άκρα, δύσκολα μετά γλιτώνεις χωρίς ταπείνωση… και αυτή τη ταπείνωση πρέπει να τη ζει για τα καλά στο πετσί του σήμερα ο Δόκτορας…  

Εν ολίγοις, παρά τη «σφαλιάρα» που φάγαμε όλοι μέσω Βαρουφάκη, το όλο σουρεαλιστικό σκηνικό με τα τουιτς, τις αναρτήσεις, τις διαρροές, και γενικά την εικόνα, απέδειξε κάτι που ισχύει διαχρονικά, και πολύ πιο πριν από το διαδίκτυο. Ότι καλό είναι η πολιτική τέτοιου επιπέδου να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, μακριά από δημοσιότητα, έτσι ώστε αν χρειαστεί να γίνει κάποια υποχώρηση ή υπαναχώρηση, κάποιος συμβιβασμός, αυτά να γίνουν χωρίς ο πολιτικός να φοβάται τις αντιδράσεις του κόσμου.
Στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις ο Γιάνης φέρθηκε σαν ερασιτέχνης της πολιτικής, όπως και είναι, βάζοντας τα με επαγγελματίες.
Και το χειρότερο; Αποδείχθηκε και ερασιτέχνης οικονομολόγος…
Στο καλό να πάει, να ζήσει τη ζωή του στο ασφαλές περιβάλλον της academia(!) του εξωτερικού που επέλεξε, και ας μας αφήσει ήσυχους στη δυστυχία μας.

Strange Attractor

ΥΓ- Στο μόνο που φέρθηκε ως επαγγελματίας πολιτικός είναι σ αυτά τα ψέματα που είπε μετά τη σφαλιάρα, μιλώντας για αλλαγή σελίδας, και λοιπές σαχλαμάρες.


7 σχόλια:

  1. Από όλο αυτό το κατεβατό να καταλάβομε ότι δεν γουστάρεις το στυλ τού Βαρουφάκη. Δεν γουστάρεις πώς μιλάει, πώς ντύνεται, πώς φέρεται, κτλ. Περί τής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τών θέσεων τού Βαρουφάκη γι'αυτήν, και τι πραγματικά έκανε, τίποτα. Τουλάχιστον είστε ειλικρινείς ότι δεν σάς ενδιαφέρει η ουσία αλλά τo lifestyle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να έκανε κάτι για την κρίση ο Μπαρουφάκης; Αν ναι, τότε είσαι ο μόνος που το κατάλαβε.

      Διαγραφή
  2. επιτέλους τελος στο λιβανισμα του στοκου. να φυγει να μην ξαναλθει ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΔΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK,ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΚΡΩΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την καλίτερη διαφίμιση σας την κάνει το μαγαζάκι του Καμμένου olimpia. τους πληρώνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί μέσα είναι οι πιο φανατικοί μας αναγνώστες. Κρυφοσαμαρικοί που το παίζουν πσαικαζμένοι.

      Διαγραφή
  5. Μιλαμε για πολυ μεγαλα νουμερα ολοι τους.Νομιζουν οτι απευθυνονται σε κομματικο ακροατηριο.Ευτυχως που υπαρχουν και οι σκεπτομενοι και οχι το 36% του 60%.Κουιζ ποιο εναι το αντιθετο του μπαρουφακη.....ο κατρουγκαλος χα χα χα το τσιρκο εχει απο ολα τα ειδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή