17.5.15

Αγάδες και γιουσουφάκια στον ΟΠΕΚΕΠΕ…



Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Οργανισμός Πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων , ο γνωστός ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς η τετραήμερη καθυστέρηση πληρωμής των μισθών των 630 περίπου εργαζομένων, που διαθέτει ο οργανισμός σε όλη την χώρα, θεωρήθηκε από πολλούς ως η αρχή πιστωτικού γεγονότος και στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου προς τους δημοσίους υπαλλήλους.




Η καχυποψία που επικρατεί πλέον στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ καταγράφηκε σε όλο της το μεγαλείο με την ανακοίνωση κόλαφο που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας…


Όμως οι αρμόδιοι Υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευάγγελος Αποστόλου, έχουν ακόμη πολλούς λόγους να είναι ανήσυχοι και προβληματισμένοι με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν για κακοδιαχείριση και κακές επιλογές των Υπουργών σε ότι αφορά την προσφάτως διορισμένη νέα διοίκηση.
Πολλά ακούγονται για την όμορφη τριαντάρα αντιπρόεδρο του οργανισμού, πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ. η οποία ταξιδεύει κάθε σαββατοκύριακο αεροπορικώς για την Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται με έξοδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζημιώνοντας για την προσωπική της διευκόλυνση τον ήδη χρεοκοπημένο λογαριασμό του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Προκειμένου δε να αποσπά την έγγραφη επικύρωση της μετακίνησης της από τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δηλώνει ότι επισκέπτεται γραφεία της Βόρειας Ελλάδας.
Το θέμα όμως αποκαλύφθηκε και πήρε διαστάσεις όταν η όμορφη αντιπρόεδρος προκειμένου να υφαρπάξει την εντολή μετακίνησής της και το δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο για την Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι ανήμερα την πρωτομαγιά επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Θεσσαλονίκη.
Και να ήτανε μόνο αυτό. Στο πρώτο κιόλας διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ με την νέα του σύνθεση άναψαν τα αίματα, όταν ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ελλάδος, ο γνωστός συνδικαλιστής δάσκαλος κατά τα άλλα στο επάγγελμα, Δημήτρης Καμπούρης, που είναι μέλος του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ με εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αποστόλου ζήτησε μερίδιο στην διοίκηση του οργανισμού και απαίτησε από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να του δώσει τη λίστα με τα τηλέφωνα των διευθυντών του οργανισμού, προκειμένου ο ίδιος απευθείας να συνομιλεί μαζί τους και να τους χρεώνει με ρουσφέτια και αιτήματα των κτηνοτρόφων.
Όμως τα προβλήματα για τον Αν. Υπουργό Ευ. Αποστόλου που εισηγήθηκε το νέο ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ στον προϊστάμενο του Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν τελειώνουν. Εσωκομματικά και όχι μόνο πυρά δέχεται για την επιλογή του στο πρόσωπο του Χρίστου Ρούκου.
Ο εν λόγω (προστατευόμενος της Δήμητρας Χαλικιάς πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΔΗΜ.ΑΡ και νυν Γενική Γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας και προστατευόμενος του Σπύρου Μάμαλη Νεοδημοκράτη Προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ ) είχε μπει στον πάγο από την προηγούμενη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρότι προερχόμενος από την ΝΔ με πλούσια δραστηριότητα στο πλευρό του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και επιστημονικός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Μπέζα, γιατί θεωρήθηκε ο βασικός αίτιος της αποτυχίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα βοσκοτόπια.
Παρόλα αυτά αρκούσε να αυτομολήσει μετά τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ για να βρεθεί στο ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, πράγμα που ποτέ δεν αποδέχθηκαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας τον Χρίστο Ρούκο ως ξένο σώμα.
Έτσι είναι αυτά. Ο Ρούκος κατάγεται από τα Ιωάννινα και ξέρει καλά την ιστορία και το λαϊκό γνωμικό «Αν είναι να τουρκέψω να γίνω Αγάς, όχι γιουσουφάκι».

O παρατηρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου