20.6.15

Αριστερός Μακαρθισμός…



Δεν ξέρεις μερικές φορές αν πρέπει να σκάσεις στα γέλια  ή να κλάψεις με μαύρο δάκρυ βλέποντας την τραγική πολιτική κατάπτωση στη χώρα και το επίπεδο της εκπροσώπησης στο ελληνικό κοινοβούλιο.




Η ασυγκράτητη πρώην βουλευτής των υπερσυντηρητικών ΑΝΕΛ που πλέον ανήκει στον ("πρώτη φορά Αριστερά" ) ΣΥΡΙΖΑ  Ραχήλ Μακρή - ξέρετε εκείνη που πίστευε ότι μπορούμε να τυπώσουμε μόνοι μας Ευρώ κόντρα στην ΕΚΤ - έκανε γνωστό (προ)χτες ότι θα καταθέσει  μήνυση κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  Ι. Στουρνάρα για παράβαση καθήκοντος και διασπορά ψευδών ειδήσεων…


Θα ζητήσει –λέει- να διερευνηθεί η ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου στις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα σύμφωνα με τις οποίες  αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές η χώρα θα οδηγηθεί σε GRΕΧΙΤ και στην καταστροφή. 
Μάλιστα η κυρία Μακρή για να κάνει πιο πειστική την θέση της και να αναδείξει την δημοκρατικότητα των απόψεών της θυμίζει στην ανακοίνωσή της για τον κ. Στουρνάρα " ότι οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν"!
 Στο ίδιο πνεύμα -αλλά προκαλώντας μεγαλύτερη  θλίψη λόγω του αξιώματος - η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως "απαράδεκτη" στον  κ. Στουρνάρα την χθεσινή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος κατηγορώντας τον μάλιστα για ωμή παρέμβαση στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του κοινοβουλίου και ότι επιχειρεί αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους! 
Η κυρία Κωνσταντοπούλου - η οποία ανέχτηκε πρόσφατα τον απερίγραπτο Πάνο Καμμένο να λέει από το βήμα της Βουλής στους βουλευτές της ΝΔ "εσείς στα τέσσερα" - επιτίθεται στον κ. Στουρνάρα επειδή η έκθεσή της Τράπεζας της Ελλάδος έφτασε  στη Βουλή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πρώτων συμπερασμάτων της μνημειώδους Επιτροπής Αληθείας για το Χρέος. Και αποδίδει σ' αυτήν την κίνηση προσπάθεια του κεντρικού τραπεζίτη να επηρεάσει το έργο της Επιτροπής! 
Ποια ήταν τα αμαρτήματα του κ. Στουρνάρα - ο οποίος ,σημειωτέον, την ώρα που δεχόταν τις  επιθέσεις στην Αθήνα πάλευε στο συμβούλιο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη για να βγάλει λεφτά (1,1 δισ. ευρώ) για την Ελλάδα ; 
Πρώτον, ότι -προφανώς- δεν πήρε την άδεια της Αυτού Μεγαλειότητος  κυρίας Κωνσταντοπούλου να συμπεριλάβει στην έκθεση ενοχλητικές για την κυβέρνηση παρατηρήσεις . Αν και   τέτοιου είδους παρεμβάσεις  έκαναν τόσοι και τόσοι Διοικητές στο παρελθόν ,όταν θεωρούσαν ότι έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, ποτέ Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε διανοηθεί να επιστρέψει  έκθεσή  "ως απαράδεκτη". 
Δεύτερον, ότι ο κ. Στουρνάρας προειδοποιούσε στα τέλη του 2014 ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες.
Κάθε βράδυ ακούει, λέει, Πουτσίνι!
Προειδοποίηση που δυστυχώς δικαιώθηκε απολύτως προς μεγάλη λύπη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτον, ότι στην χθεσινή έκθεση  του ο κεντρικός τραπεζίτης  τάσσεται υπέρ ενός συμβιβασμού με τους δανειστές προειδοποιώντας  πως η συμφωνία  "είναι μία ιστορική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ".
Και προειδοποιεί -εκ νέου-  πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία  «μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα». 
Εκτιμά ακόμη ότι μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές " θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ και – πιθανότατα – από την Ευρωπαϊκή Ένωση»  . 
Και καταλήγει «Όλα αυτά  σημαίνουν βαθιά ύφεση,   δραματική μείωση των εισοδημάτων, πολλαπλασιασμό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονομία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του Ευρώ. Η Ελλάδα από ισότιμο μέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών θα μετατραπεί σε μια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης» .
Είναι φανερό ότι η αλήθεια ενοχλεί πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι εκπρόσωποί του  θα κάνουν το παν για να βουλώσουν τα στόματα αυτών που τολμούν να την λένε. 
Όμως το ψέμα -και ο αριστερός Μακαρθισμός - έχει κοντά ποδάρια και ανεξέλεγκτες  πολιτικές συνέπειες . Ιδιαίτερα όταν το κυνήγι μαγισσών γίνεται  στο όνομα  του ελληνικού λαού. 

Νότης Παπαδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου