15.6.15

Πέντε μήνες (παρά κάτι) Πρώτη Φορά Αριστερά!



Φύγαμε λέει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης... ήταν τετράγωνο και θέλαμε ροτόντα… εεε;
25 Ιανουαρίου - 15 Ιουνίου…  5 μήνες παρά 10 ημέρες... 




Κύριε Πρωθυπουργέ, είχατε πει η Ελλάδα σε 6 μήνες θα είναι άλλη χώρα… μα δεν το βλέπουμε;  Το βλέπουμε…
Πήξαμε στις επιτυχίες, αφού να φανταστείτε δεν προλαβαίνουμε να μετράμε! 



Ενδεικτικά, ιδού  τι επιτυχίες είχαμε 5 μήνες τώρα: 
1. Ανοίξαμε την ΕΡΤ… οποία ευχαρίστηση, και με το άνοιγμά της υπήρξε και η τηλεθέαση 0,1%-1%. Και φυσικά θα πληρώνονται "τα μιστά" από τα 28 ευρώ τέλος τηλεόρασης στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Και επειδή έχεις και το πατρικό που πηγαίνεις μια εβδομάδα το χρόνο, οφείλεις να πληρώνεις 28x12=336 ευρώ ετησίως για τηλεθέαση 0,1-1%...(και το σήμα είναι πιο παλιό και από της ΕΤ1 και ΕΤ2, ξαναγυρίσαμε στο ένδοξο 1975)!!!!
2. Επαναπροσλάβαμε τις καθαρίστριες γιατί υπεράνω τα δίκια του εργάτη. Αλλά μόνο του εργάτη δημοσίου υπαλλήλου, που προσελήφθη με το Βο(υ)λευτή του. Και δουλεύει σκληρά έως πολύ σκληρά και φυσικά μπορεί και στα 45 με 20-25 χρόνια προϋπηρεσίας να πάρει και τη συνταξούλα του ως "κουρασμένο παλικάρι".
Είναι όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι έτσι; Όχι βέβαια, αλλά οι εξαιρέσεις των ικανών και αυτών με φιλότιμο, επιβεβαιώνουν το κανόνα.
Θα είσαι στον Ιδιωτικό τομέα, θα αρρωστήσεις από γρίπη και θα λείψεις 10 ημέρες; Ούτε ως σκέψη, αφού  θα δουλεύεις και με 39oC. Ενώ αν είσαι στο Δημόσιο 10 μερούλες άδεια τις δικαιούσαι για να αναρρώσεις.
Πόσες φορές είδαμε φούρναρη, γιατρό, δικηγόρο, υδραυλικό κλπ ελευθεροεπαγγελματίες να έχουν βάλει ταμπέλα "κλειστό λόγω ασθένειας"; Ούτε μία.
Αν το κλείσουν το μαγαζί, θα πρέπει να καταναλώσουν από τα έτοιμα που σήμερα δεν υπάρχουν, άρα η δεν θα φάνε, ή δεν θα πιούνε και φυσικά επιλέγουν "να δουλέψουν έστω και ασθενείς". Στον ιδιωτικό τομέα και στο ελεύθερο επάγγελμα 'δεν δικαιούσαι δια να ασθενήσεις" νόμος της φύσης.
Αν είσαι στο Δημόσιο όμως, άδεια και αγρανάπαυση.
3. Κάναμε τις 100 δόσεις και τώρα δεν πληρώνει κανείς, σιγά το θέμα, λεφτά δεν θέλουμε, δόσεις στα χαρτιά θέλαμε και τα καταφέραμε. 
4. Προσλαμβάνουμε κόσμο για "μια θέση στο Δημόσιο". Θέση είπαμε όχι δουλειά…
5. Περήφανοι υποδεχθήκαμε το gay pride, με την ίδια την ΠτΒ να υπόσχεται ότι του χρόνου θα περάσει και μέσα από τη Βουλή!!! (γενικά ότι περνά ο άνθρωπος καλό είναι...) 
(ΣΣ κυρία Πρόεδρε κοίταξε μην περάσει κανένα μίασμα εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ή ελευθεροεπαγγελματίας μέσα στη Βουλή, πρόσεξε μην βγάλεις κακό όνομα...)
Τι χάσαμε 5 μήνες
1. Καταστήματα συνεχίζουν να κλείνουν αλλά δεν το λένε οι ειδήσεις. Το βλέπεις στα «κλειστόν» και στα «ενοικιάζεται».
2. Άνθρωποι αυτοκτονούν, αλλά πάλι δεν το λένε οι ειδήσεις.
3. Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, γιατί δεν στείλατε τις μπριζόλες που τάξατε και το φουα γκρα, αλλά πάλι δεν το λένε οι ειδήσεις
4. Στον ιδιωτικό τομέα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και σήμερα, αλλά δεν το λένε οι ειδήσεις
(ΣΣ ευτυχώς που κατηγορείτε τα κανάλια ότι δεν σας αβαντάρουν και θα ζητήσετε να πληρώσουν τις άδειες, αλήθεια αυτό το Νομοσχέδιο γιατί δεν το φέρνετε);
5. Στο ελεύθερο επάγγελμα δεν κουνιέται φύλλο, σου καίγεται μια λάμπα και την αλλάζεις μόνος, αν δεν πιάνει το χέρι σου αναβιώνεις το "κρυφό σχολειό".
Και τέλος χάσαμε "πολλά χέρια", τους γνωστούς κοψοχέρηδες που λένε "σιγά μην ψήφισα εγώ ΣΥΡΙΖΑ".
Και με αυτά και αυτά μετά από 5 μήνες σκληρής «διαπραγμάτευσης», διαπραγμάτευση με εθνική περηφάνια και αξιοπρέπεια, αποχωρήσαμε από το τραπέζι… μελανιασμένοι αλλά όρθιοι.
Συνεχίζουμε με σύνθημα μας πλέον "μεσημέρι τηγανίζουμε εθνική αξιοπρέπεια και βράδυ βράζουμε εθνική υπερηφάνεια".
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι ψυχίατροι είναι πλούσιοι...να δείτε πόσο πλουσιότεροι θα γίνουν αν εξετάσουν τους Εθνικούς διαπραγματευτές...
Δυστυχώς η Ελλάδα σε λιγότερο από 6 μήνες Αριστερής Κυβέρνησης, έχασε πολύτιμο χρόνο, λέγοντας στην αρχή "τα λεφτά σας δεν τα θέλουμε" και κατέληξε στο "δώσε και σε μένα μπάρμπα". 
Τώρα κατηγορεί τους εταίρους ότι για όλα αυτοί φταίνε, ενώ η πρώτη φορά Αριστερά τα έκανε όλα τέλεια.
Η αριστερά που Κυβερνά, έχει ως ψηφοφόρους και στελέχη: 
- το 33% των στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, των βολεμένων επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και το  3% εκείνων που έφυγαν από το ΚΚΕ και δημιούργησαν το ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτή είναι η Κυβέρνηση της Αριστεράς.
Προσέξτε λοιπόν στην Κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί μπορεί να φταίνε οι Εταίροι όπως λέτε, αλλά το ξύλο δεν θα το φάνε αυτοί....

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου