11.6.15

Τα σούργελα των καιρών μας…



Εδώ και 4-5 χρόνια έχω γίνει κακός με φίλους, συναδέλφους, ακόμη και συγγενείς, επειδή εξ αρχής συντάχθηκα με την μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά, αφού από νωρίς κατάλαβα ότι «τέρμα τα δίφραγκα», και πως για να αποφύγουμε την κανονική χρεοκοπία χρειάζονται θυσίες.




Όλο αυτό το ενδιάμεσο διάστημα δέχθηκα σκληρές προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, λοιδορίες, κλπ από όψιμους «δημοκράτες-πατριώτες», που στα ύστερά τους αποφάσισαν να πολιτικοποιηθούν, αγαναΧτισμένοι με τους κακούς τοκογλύφους και τα ντόπια τσιράκια τους που μας πίνουν το αίμα (αφού).



Μιλάω βέβαια για άτομα που στο παρελθόν δεν είχαν ποτέ πληρώσει φόρους, τέλη, εισφορές, διόδια, κλπ αφού η γρηγοράδα ήταν μέσα στο αίμα τους, και εν πάση περιπτώσει στην Ελλάδα ζούμε… μόνο τα κορόιδα πληρώνουν.
Μόλις όμως μπήκε το αυγό στον κώλο… η πρώτη αντίδραση δεν ήταν να συμμορφωθούν, μπας και βάλουν πλάτη και μπορέσουμε σε κανένα τέρμινο να ξαναδούμε Καγιέν και Κοχίμπας, αλλά να ξεκινήσουν τον αντιμνημονιακό τους αγώνα, αφού σύμφωνα με το φτωχό τους μυαλουδάκι οι κακοί ξένοι απλά μας ζηλεύουν, και αν αντιδράσουμε τότε θα μας πλημμυρίσουν στο τάληρο, επειδή απλά είμαστε Έλληνες και μας φοβούνται.
Και όλοι αυτοί είχαν (και έχουν) ένα δυο κοινά σημεία: Το εξωτερικό αποτελεί για αυτούς μια terra incognita, αφού σπάνια βγήκαν έξω, κι αυτό με κανένα οργανωμένο γκρουπ σε καμιά Σόφια, Κωνσταντινούπολη, ή βαριά βαριά σε κανένα Λονδίνο. Άρα, με την βαλκανική τους νοοτροπία όντως πίστευαν και πιστεύουν ότι η χώρα μας είναι ο ομφαλός του πλανήτη, και προορίζεται για μεγάλα πράγματα.
Κούνια που τους κούναγε…
Το δεύτερο κοινό σημείο που τους ενώνει είναι το ότι οι περισσότεροι «δήλωναν» Πασόκ, κι αυτό απλά επειδή το συγκεκριμένο κόμμα ήταν εξουσία όταν οι ίδιοι ανδρώθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά.
Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσαν επί χούντας θα ήταν χουντικοί, επί Μεταξά Μεταξικοί, κ.ο.κ.
Οι περισσότεροι μάλιστα, μέχρι να ξεσπάσει για τα καλά η κρίση, δεν γνώριζαν ούτε το όνομα του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών… τα μουσικά σχήματα στα κωλάδικα όμως τα ήξεραν απ έξω.
Για τέτοιους αγαναΧτιστές μιλάω, που μου κάνανε τη ζωή μαρτύριο, πουλώντας ανέξοδη επανάσταση, συντασσόμενοι με τον κάθε αντιμνημονιακό ρεμπεσκέ, πιστεύοντας ότι μόλις βγει ο Αλέξης πράγματι θα σκίσει το μνημόνιο, που οι Σαμαράς ο δοσίλογος υπηρετούσε με ευλάβεια.
Και βγήκε που λέτε ο Αλέξης, και πάρτε να’ χετε.
Με αποτέλεσμα πέντε μήνες τώρα η χώρα να διαλύεται συστηματικά, η οικονομία να ξεχαρβαλώνεται, η ανεργία να φουντώνει, η χώρα να έχει γεμίσει παράνομους μετανάστες, και οι τράπεζες να θυμίζουν συνοικιακά περίπτερα σε επίπεδο ρευστότητας.
Βέβαια οι πιο επιτήδειοι από τους αντιμνημονιακούς αγαναΧτιστές πρόλαβαν προ πολλού να κάνουν το κουμάντο τους, βγάζοντας τα χρήματά τους έξω ή επενδύοντας σε πίνακες, έργα τέχνης, κλπ.
Αφήνοντας τους «ιδεολόγους» κατσαπλιάδες να ζητωκραυγάζουν υπέρ της ρήξης, υπέρ της δραχμής, παίζοντας τον  απαραίτητο ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.
Πέντε λοιπόν μήνες μετά την άνοδο της ΕΛΠΙΔΑΣ στην εξουσία, τι είδαμε;
Λόγια, λόγια, και μπόλικο αέρα κοπανιστό.
Δόθηκαν επιδόματα στους ΔΕΗτζήδες, επαναπροσλήφθηκαν οι καθαρίστριες, ξανάνοιξε η ΕΡΤ, και… δατς ολ.
Τα μεγάλα λόγια τα επαναστατικά τα κατάπιαν οι συριζαίοι, και άρχισαν να μιλάνε για «σχήματα λόγου», κλπ.
Και στο φινάλε τι κερδίσαμε; Εκτός από την παγκόσμια κατακραυγή και απαξίωση, ένα ακόμη μνημόνιο, ή μια παράταση του ήδη υπάρχοντος, κάτι που οι επαγγελματίες απατεώνες του Σύριζα πλασάρουν ως νίκη, και ως «έντιμο συμβιβασμό», με τα γίδια που τους ψηφίζουν από κάτω να χειροκροτάνε. 

Γι αυτό και το χάρηκα ιδιαίτερα όταν χθες βράδυ ο Ψαριανός τα έριξε σε μια συριζοκαμένη, η οποία παρεμπιπτόντως διορίστηκε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο επί χούντας και μάλιστα χωρίς διδακτορικό. Ρωτήστε τους μπαμπάδες σας για το πώς διορίζονταν κανείς σε οποιαδήποτε θέση του δημοσίου επί χούντας.
Η εν λόγω όμως Αριστερή αγωνίστρια είχε το θράσος (ως άλλη Ραχήλ) να κατηγορήσει τον Ψαριανό ότι είναι με τους δανειστές!
Και αυτός την αποκάλεσε «νεομνημονιακό σούργελο».
Και το καταχάρηκα.
Διότι τόσα χρόνια, όλα αυτά τα λέσια μας τη βγαίνουν από αριστερά.
Άτομα που αν τα ρωτούσες πριν από 5 χρόνια ποιος ήταν ο Τρότσκι, θα σου απαντούσαν: κάποιος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν…
Ναι αλλά σήμερα είναι Αριστεροί! Και ψηφίζουν συνιστώσες! Για να καταργηθούν οι φόροι, και για να πάρει ο λαός αυξήσεις!
Και καταγγέλλουν τους υπόλοιπους για τσιράκια των δανειστών…
Τα σούργελα.
Θα δούμε όμως από αύριο, μετά τη μεγάλη νίκη του Αλέξη του επονομαζόμενου και γλωσσομαθή, ή κωλοτούμπα, ή σαλτιμπάγκου, ή στραβοστομιασμένου,  που κατατρόπωσε τον «μασόνο σακάτη»,  που θα βρουν τρύπα να κρυφτούν.
Που θα βρουν λαγούμι δηλαδή, όλα αυτά τα νεομνημονιακά σούργελα…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου