20.8.15

«Την Ελλάδα μπορεί να την κυβερνήσει κι ένας ημιαγράμματος δεκανέας»…



Ας υποθέσουμε ότι η πρώτη φορά αριστερά είναι ένας κακός εφιάλτης. Ξυπνάμε και γυρνάμε στα ίδια. Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή μια κυβέρνηση της επάρατης δεξιάς καλύτερα.




Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Αυτή η κυβέρνηση της κακιάς δεξιάς έχει κλείσει τις τράπεζες και έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις τους Έλληνες, να μη μπορούν να πάρουν ούτε τα λεφτά τους από τις τράπεζες.
Έχει φέρει ένα τρίτο μνημόνιο τόσο σκληρό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Μειώσεις στις συντάξεις, νέοι φόροι, παλιά και νέα χαράτσια, άνοιγμα επαγγελμάτων που μέχρι πρότινος δεν άνοιγαν ούτε με βόμβα…



Ετοιμάζεται να πουλήσει κινητή και ακίνητη περιουσία, ασημικά και χρυσαφικά.
Αυτή η ίδια κυβέρνηση της δεξιάς έχει ένα κορυφαίο βουλευτή που θα πληρώσει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για μαύρο χρήμα που έβγαλε και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.
Έχει υπουργούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό και δεν τα φέρνουν με τίποτε μέσα. Έχει υπουργούς που έδιναν πληροφορίες για τα capital controls ώστε οι συγγενείς να τραβήξουν τις καταθέσεις τους.
Έχει επίσης στελέχη που φέρεται να εμπλέκονται σε διαπλοκές με επιχειρηματίες και σε εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Τέλος, έχει έναν πρωθυπουργό ο οποίος τη μια κάνει διακοπές στη βίλα «γαλάζιου» εφοπλιστή στο Σούνιο και την άλλη, κάνει βολτούλες στο Αιγαίο με σκάφος.
Βεβαίως δεν αναφέρουμε ότι η ίδια κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές αδιαφορώντας για το χάος που θα προκαλέσει ενώ το κυβερνών κόμμα είναι σπασμένο στα τρία, ο ένας βρίζει τον άλλο και όλοι μαζί τον πρόεδρο.
Ε, λοιπόν απαντήστε μας: Θα έπεφτε την άλλη μέρα αυτή η κυβέρνηση; Θα έπεφτε το ξύλο της αρκούδας στους βουλευτές; Θα καιγόταν η Αθήνα από 500 χιλιάδες διαδηλωτές και καμιά 200αριά μπαχαλάκηδες;
Θα έστηνε η Αριστερά νέους ανένδοτους και 114; Θα ήταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κάθε μέρα στους δρόμους και τα κανάλια; Θα έπεφταν όλα τα κανάλια να τους φάνε;
Επειδή όμως δεν είναι εφιάλτης αλλά εφιαλτική πραγματικότητα. Επειδή κυβέρνηση δεν είναι η επάρατη δεξιά αλλά η «καλή», «τίμια», «ηθική» αριστερά δεν κουνιέται ούτε φύλλο.
Ο κόσμος συνεχίζει τα μπάνια του, οι μπαχαλάκηδες πίνουν ό,τι βρουν στα εναλλακτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Οι υπουργοί συνεχίζουν να κάνουν καταστροφές, ο Χαϊκάλης είναι ακόμη υπουργός κι όχι θιασάρχης. Ο Παππάς και ο Παππάς συνεχίζουν να κουμαντάρουν το «γελαστό παιδί» ή «χάχα» στην καθομιλουμένη.
Και ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις βόλτες του για παγωτό στα νησιά μιας και ήταν κουραστική η προηγούμενη περίοδος.
Επιβεβαιώνεται αυτό που είπε ο στρατιωτικός και δικτάτορας: Την Ελλάδα μπορεί να την κυβερνήσει κι ένας ημιαγράμματος δεκανέας.

1 σχόλιο:

  1. Φασιστάκο γουστάρω να σε βάζω στην διαδικασία να λογοκρίνεις σχόλια που σου λένε την αλήθεια και ξεβρακώνουν τον περίγυρω σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή