5.8.15

ΝΔ: Ουρά της αποτυχημένης συγκυβέρνησης;



Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξή του (την περασμένη Κυριακή) στην εφημερίδα RealNews η οποία ως γνωστόν έκανε τα πάντα για να έρθει στην εξουσία το κόμμα του Αντιπροέδρου, μας ενημέρωσε ότι η ελληνική οικονομία για εφέτος αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση της τάξεως του 4% έως 5%!
Σε μια πρόταση ο Αντιπρόεδρος περιέγραψε την τραγωδία που βρήκε τη χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση στη νεώτερη τουλάχιστον ιστορία της.




Ακόμα και όσοι διαθέτουν ασθενή μνήμη θα ενθυμούνται ότι τον Δεκέμβριο του 2014 το σύνολον των….θεσμών εκτιμούσε ότι στο τέλος του 2015 η ελληνική οικονομία θα σημείωνε ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2.5%
Όπως, η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά ήταν….μνημονιακή, υποτελής στους δανειστές και την ….εύρισκε ψηφίζοντας φόρους που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες!


Το έκανε έτσι από …εκδικητική διάθεση επειδή δεν ήξερε πώς να ….διαπραγματευτεί ούτε είχε τη φαντασία ενός….Βαρουφάκη να επεξεργαστεί σενάρια που θα …..τρομοκρατούσαν τους δανειστές!
Από την άλλη ο Υπουργός ….Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης εντελώς κυνικά μας αποκάλυψε, ότι ήξεραν πως δεν θα μπορούσαν να δώσουν την 13η σύνταξη, αλλά το έλεγαν, προφανώς επειδή αυτό τους έφερνε ψήφους.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι λένε εκείνοι οι …..αγανακτισμένοι της απ’ εδώ πλευράς που ψήφισαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.
Την Δευτέρα, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κατέγραψε ακόμα μια ….επιτυχία.
Την μεγαλύτερη πτώση του Χρηματιστηρίου σε μια μέρα!
Από τον Σεπτέμβριο μια άλλη…κόκκινη γραμμή της συγκυβέρνησης εξασθενίζει σε….ρόζ. Οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις της να μειώνονται, αναδρομικά μάλιστα, από τον Ιούλιο. Στον αέρα πήγαν οι …..μάχες που έδινε ο Στρατούλης! Εμεινε ν’ ανεμίζει και να τον χαιρετάει το ….μαντηλάκι του Κατρούγκαλου.
Τέλος, όσον αφορά στο ….ήθος της Αριστεράς, χάθηκε κάπου ανάμεσα στους ….βοστρύχους του φυγόστρατου Κορωνάκη στο πρόσωπο του οποίου εξευτελίζονται στρατός, αστυνομία και δικαιοσύνη.
Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τις αναφορές, τελειωμό δεν έχουν.
Θα περίμενε, λοιπόν, κανένας από μια κυβέρνηση που δεν άφησε τίποτα όρθιο, μόλις σε 6 μήνες διακυβέρνησης, και στηρίζεται στην ανοχή και τις ψήφους της αντιπολίτευσης, περισσότερη μετριοπάθεια. Λιγότερη αλαζονεία. Μεγαλύτερη διάθεση για συνεννόηση.
Όμως, φεύ! Το θράσος ξεχειλίζει.
Η προκλητικότητα έχει γίνει στυλ. Οι ύβρεις συνήθεια. Η στρεψοδικία επάγγελμα.
Όμως, σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα όριο.
Η ΝΔ καλώς στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και τη σωτηρία της χώρας, αλλά δεν μπορεί να ανέχεται έναν, συστηματικά ψευδόμενο και ολίγιστο, πρωθυπουργό να προκαλεί.
Μια ΠτΒ να ζητάει τα ….ρέστα!
Υπουργούς και βουλευτές να χυδαιολογούν σε βάρος της.
Δεν μπορεί ο αποτυχημένος θίασος Τσίπρα-Καμμένου να ασκεί εξουσία με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ.
Δεν μπορεί να φορτώνεται η ΝΔ την τραγική αποτυχία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Κατά τη γνώμη μου η στρατηγική της Ν.Δ. πρέπει να κινηθεί σε τρείς άξονες:
Πρώτον: να προβάλλει και να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά. Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, η Ελλάδα που παρέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ουδεμία σχέση έχει αυτήν που ….δημιούργησε μόλις σε 6 μήνες η «πρώτη φορά αριστερά» με …ολίγη από ….τη δεξιά του Καμμένου.
Δεύτερον: η στάση της στις σχετικές ψηφοφορίες να μη θεωρείται δεδομένη. Είναι παράλογο να προσφέρει άλλοθι σ’ έναν αποτυχημένο, αλλά αυθαδιάζοντα πρωθυπουργό, χωρίς όρους. Θα πρότεινα μάλιστα, ενδεικτικά, η ΝΔ να απέχει από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας! Αφ΄ ενός μεν για να δείξει στους συγκυβερνήτες (τρομάρα τους!) ότι ηγούνται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, αφ΄ετέρου να φέρει προ των ευθυνών τους τζάμπα μάγκες της Αριστερής Πλατφόρμας που ….επαναστατούν εκ τους ασφαλούς!
Τρίτον: η ΝΔ έχει υποχρέωση να καταθέσει τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις στην επερχόμενη φορολογική λαίλαπα που θα ξεκάνει τα νοικοκυριά και θα στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία.

Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου