11.11.15

Ο ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ τα τέλη κυκλοφορίας…



«Να κάνουμε τα τέλη κυκλοφορίας πιο δίκαια», δηλώνει όπου βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και αναρωτήθηκα για ακόμα έναν πολιτικό: «Μα σε ποιους απευθύνεται;».




Γιατί σίγουρα σε νοήμονες και σκεπτόμενους ανθρώπους δεν μπορεί να απευθύνεσαι έτσι. Και πώς ο κατά τα άλλα συμπαθής κ. Αλεξιάδης θα κάνει πιο δίκαια τα τέλη κυκλοφορίας; Καταργώντας τα μηδενικά στα μικρά και πιο οικολογικά και μειώνοντάς τα στα παλιά μεγάλα και ρυπογόνα...




Αναμφίβολα, με τις πολιτικές που εφάρμοσαν στο αυτοκίνητο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η αξία των παλιότερων οχημάτων έχει πέσει δραματικά, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι από 2.000 κ.εκ. και πάνω.
Είναι μια στρέβλωση της αγοράς, ανάμεσα στις πολλές που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία. Θέλοντας λοιπόν η κυβέρνηση να αποτρέψει ένα νέο κύμα παράδοσης πινακίδων στις εφορίες - αφού δεν τους βγαίνει νομικά το «τέλος ακινησίας» - θα μειώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα ρυπογόνα και θα τα αυξήσουν στα καινούρια.
Ο μοναδικός λόγος, λοιπόν, που μελετάνε αυτή τη μείωση είναι να μην παραδοθούν οι πινακίδες και όχι η δικαιοσύνη, όπως μας λέει ο κ. Αλεξιάδης. Από εκεί και πέρα για να καλυφθεί το μικρό οικονομικό κενό που θα προκύψει από αυτή τη μείωση, αλλά και για να βάλουν στα ταμεία ακόμα 500 εκατ. ευρώ που τους λείπουν, θα βάλουν τέλη κυκλοφορίας στα μικρά και φυσικά λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα, αυτά που κοστίζουν το εξωφρενικό ποσό των 10.000 ευρώ (!) για να τα αποκτήσεις. Παράλληλα θα αυξήσουν τους συντελεστές στα υπόλοιπα, τα 1.200άρια, τα 1.400άρια κ.λπ.
Για το επιτελείο του Οικονομικών, λοιπόν, αυτό είναι δικαιοσύνη. Να πληρώσουν περισσότερα τα χιλιάρια και λιγότερα τα μεγάλα SUV κ.λπ.
Το φορομπηχτικό μυαλό τους βέβαια δεν σταματάει εκεί, αφού έχει προκριθεί η σκέψη, στις αρχές του 2016, να επιβάλουν και το «πράσινο» χαράτσι σε diesel αυτοκίνητα, επειδή νοιάζονται και για την περιβαλλοντολογική ρύπανση, όπως θα μας πουν.
Με λίγα λόγια, η αριστερή κυβέρνησή μας, θα φορολογήσει τους... κεφαλαιοκράτες που τόλμησαν να αγοράσουν ένα χιλιαράκι αυτοκίνητο, εν μέσω κρίσης, δίνοντας παράλληλα κίνητρα να κρατήσουμε τα μεγάλα ρυπογόνα αυτοκίνητα μειώνοντας τα τέλη...
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να είστε σίγουροι πως με αυτές τις φορομπηχτικές λογικές, εύκολα, ότι έγινε ο ΕΝΦΙΑ για τη ΝΔ, θα γίνουν τα τέλη κυκλοφορίας για εσάς...

Τάκης Τρακουσέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου