27.12.15

Εκτός από αποκεφαλισμούς, ο ISIS αφαιρεί και όργανα…



Το Ισλαμικό Κράτος ίσως να αφαιρεί όργανα από τους αιχμαλώτους του, και να τα πουλάει για κέρδος, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, που κατάφερε να αποκτήσει αντίγραφο της Fatwa υπ αριθμόν 68, η οποία δικαιολογεί θρησκευτικά την αφαίρεση οργάνων από τους άπιστους!



Όπως αναφέρεται στην εν λόγω «ιερή διαταγή», «τα όργανα και οι ζωές των αποστατών δεν χρειάζονται σεβασμό… δεν απαγορεύεται η αφαίρεση οργάνων τα οποία είναι απαραίτητη για την ζωή του αιχμαλώτου αποστάτη»…


Ως «αποστάτες» χαρακτηρίζονται σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του ISIS, από Χριστιανούς, έως και Σιίτες ή Σουνίτες Μουσουλμάνους, σύμφωνα με το Reuters.
Την εν λόγω Fatwa συνέταξαν και κυκλοφόρησαν οι θρησκευτικοί λόγιοι δάσκαλοι της οργάνωσης, αν και σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, η δική τους ερμηνεία του Κορανίου δεν συμπίπτει με την ερμηνεία της πλειοψηφίας των Μουσουλμάνων.
Το συγκεκριμένο έγγραφο, που συντάχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αποκτήθηκε από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στη διάρκεια μιας επιδρομής τον περασμένο Μάιο. Πρόσφατα  δόθηκε στην δημοσιότητα.
Αν και δεν υπάρχουν σκληρές αποδείξεις ότι οι τζιχαντιστές του ISIS όντως κάνουν λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, το Ιράκ έχει καταγγείλει τέτοιες πρακτικές στο παρελθόν. Μάλιστα, ο Ιρακινός πρέσβης στον ΟΗΕ πιέζει τον Οργανισμό να χρησιμοποιήσει την εν λόγω Fatwa στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Θα μου πείτε, εδώ αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους κατά εκατοντάδες, στην αφαίρεση οργάνων θα κολλήσουν;

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου