10.2.16

Κοροϊδεύουν την κοινωνία…



Προσέξτε σκηνικό στη χώρα μας: Η Ελλάδα είναι ακίνητη εξ αιτίας των μπλόκων των αγροτών και κατά παράβαση κάθε νόμου και Συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών. Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη κι Αστυνομία απλώς παρακολουθούν να καταλύεται η χώρα. Η οικονομία είναι ακίνητη κι οι τράπεζες εξακολουθούν να κινούνται πέριξ των capital controls και της ασφυξίας των «κόκκινων» δανείων. Τους επενδυτές τους διώχνουμε με τις πράξεις του κάθε Σκουρλέτη και την φορολογική ασφυξία που επιβάλλουμε.




Η διαπραγμάτευση δεν προχωρά εξ αιτίας των μη κοστολογημένων μέτρων που θέλει να επιβάλλει ο κάθε Κατρούγκαλος, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών με μια φράση πολιτικής αφέλειας αλλά και ωμής ειλικρίνειας ισχυρίζεται ότι αν δεν τελειώσουμε την αξιολόγηση… καήκαμε! Το χρηματιστήριο καταρρέει καθημερινά…



Στο προσφυγικό, οι πάντες μας αγνοούν επιδεικτικά, αποφασίζουν ερήμην μας κι εξ αιτίας της ανικανότητάς μας στήνουν νέα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Αλβανία! Βάζουν το ΝΑΤΟ στο παιγνίδι κι ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τους κανονισμούς του Δουβλίνου 2 και να επαναπροωθήσουν τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες στην χώρας μας, ως πρώτη πύλη εισόδου τους. Προφανώς για να λιάζονται στη χώρα του ήλιου.
Κι όπως είναι τα δεδομένα δεν θ’ αργήσει κι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.
Όσο πλησιάζει η άνοιξη και το καλοκαίρι, μοιραία εξ όλων αυτών, ζωντανεύουν πάλι οι μνήμες των περυσινών παλινωδιών.
Τότε που η χώρα βρέθηκε σχεδόν και με τα δυο πόδια εκτός Ευρώπης από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και τελικά οδηγήθηκε στο τρίτο και πιο επώδυνο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει. Αδυνατεί να λάβει αποφάσεις.
Συζητούν λες και βρίσκονται στο καφενείο της γειτονιάς τους με την δέουσα Αριστερή χαλαρότητα και άγνοια του εθνικού καθήκοντος.
Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο με κύριο θέμα συζήτησης τις… τηλεοπτικές άδειες.
Συμφώνως δε με το προσφιλές άθλημα της Αριστεράς αλλά και της Δεξιάς συνωμοσιολογίας, η κατασκευή εχθρού προέχει των προβλημάτων.
Έτσι νομίζουν ότι θα ξεφύγουν από την οργή της κοινωνίας για τα ψέματα που την τάισαν επί χρόνια και όλες τις άλλες αβελτηρίες τους. Αποπροσανατολίζουν.
Κι επιπλέον επιχειρούν να ελέγξουν την ενημέρωση.
Όλοι αυτοί που κρέμονταν στα κάγκελα της ΕΡΤ, παρακάμπτουν το ΕΣΡ και με μια …γνωμάτευση ενός Πανεπιστημίου – εξ εκείνων με τους γνωστούς πρυτάνεις –κομματόσκυλα- ετοιμάζονται να κλείσουν κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς, επειδή… δεν τα αντέχει η ελληνική αγορά.
Γιατί όχι αύριο να κλείσουν και τρία σούπερ μάρκετς για τον ίδιο λόγο;
Γιατί όχι αύριο να κλείσουν κι ένα και δυο και τρία εμπορικά κέντρα για τον ίδιο λόγο;
Η ουσία είναι ότι ενώ η χώρα καίγεται από τη μια έως την άλλη άκρη της, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αποπροσανατολίζει πάλι την κοινωνία.  Κοροϊδεύει την κοινωνία. Μόνο που πια αυτή η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Ούτε τα ψέματα, ούτε την χονδροειδή προπαγάνδα, ούτε άλλους αποπροσανατολισμούς.
Ούτε μπορεί να υποταχθεί στην καθεστωτική νοοτροπία και κυρίως στην πλήρη ανικανότητα της Αριστερής κυβέρνησης και του ακροδεξιού εταίρου της.
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες….  

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

1 σχόλιο: