10.5.16

Το παγκόσμιο φαινόμενο Μιχελογιαννάκη…



Ο βουλευτής Κρήτης και ιατρός (!!!) στο επάγγελμα Γιάννης Μιχελογιαννάκης είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση της πολιτικής μας σκηνής, η οποία θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές ψυχολογίας (και πολιτικής επιστήμης) ανά τον κόσμο.

 
Ο Κλούνει τσι Κρήτης!

Το βασικό στοιχείο που κάνει την περίπτωσή του μοναδικά ιδιάζουσα είναι κυρίως η ευκολία με την οποία λέει ψέματα, και υπόσχεται πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν τα πιστεύει. Και μάλιστα ανερυθρίαστα. Κάτι σαν τον Βαρώνο Μιντχάουζεν, αλλά στο πιο βλαχομπαρόκ, στο πιο άσχημο, αφού ο γιατρός της καρδιάς μας δεν είναι και ο πιο ομορφάντρας τσι Κρήτης εδώ που τα λέμε…


Θα μου πείτε Έλληνας πολιτικός είναι, τι περίμενες; Να λέει αλήθειες; Ε τότε δεν θα τον ψήφιζε ούτε η μάνα του… Σωστόν, όμως υπάρχουν και όρια.
Από κει και πέρα, εκτός από την «ομορφιά» και την ιδεολογική του συνέπεια,  ο λεβεντάνθρωπος αυτός  είναι πλέον παγκοσμίως διάσημος και ως ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε τρεις φορές μνημόνιο, με τρία διαφορετικά κόμματα!!! Και μάλιστα ως σφόδρα αντιμνημονιακός!!!! Καταγγέλλοντας αυτό που την επομένη  υπερψήφιζε με τα δυο τα χέρια. Σαν τον συγκαμένο κάπως, αλλά με μεγαλύτερη άνεση και θράσος.
Ναι, ο εν λόγω τσάκαλος  κάνει πετυχημένη πολιτική καριέρα ως αντιμνημονιακός, αγαναΧτιστής, κλπ. έχοντας όμως ψηφίσει τρεις φορές «σκληρά και ανάλγητα» μνημόνια.
Μιλάμε για πολιτική σχιζοφρένεια στην καλύτερη των περιπτώσεων… στην χειρότερη μιλάμε για ανάγκη άμεσου και βίαιου εγκλεισμού του σε θάλαμο με λαστιχένιους τοίχους, για το καλό του.
Μια άλλη παγκόσμια πρωτιά του συγκεκριμένου συριζαίου «σωτήρα» μας, που ήδη άρχισε να ελκύει το ενδιαφέρον ξένων ΜΜΕ, ακόμη και ιαπωνικών, είναι το γεγονός ότι αποτελεί την μοναδική καταγεγραμμένη περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά απεργού πείνας, που όμως έβαλε 3-4 κιλά στην διάρκεια της… Απίστευτο; Και όμως…
Και το πιο κουφό απ όλα; Ψηφίζεται από χιλιάδες κόσμου μετά μανίας. Άσχετα με  ποιο κόμμα κατεβαίνει υποψήφιος.  Μάλιστα, όπως μου λένε φίλοι Κρητικοί, στην πατρίδα του τον λατρεύουν ως γνήσιο αγωνιστή, λαϊκό παιδί, και υπερασπιστή της φτωχολογιάς!!!  Έτσι ακριβώς. Ο πιο μνημονιακός άνθρωπος (καρατσεκαρισμένο αυτό) της χώρας, και όμως κάνει καριέρα ως αντιμνημονιακός…  Εδώ κάπου σταματάει το μυαλό, και έρχεται η σειρά των ειδικών… αυτών με τις λευκές μπλούζες και τις σύριγγες.
Δείτε όμως πως δικαιολογεί ο ίδιος αυτές τις επαναλαμβανόμενες κωλοτούμπες. 

 
Εδώ σε μία από τις 43 απεργίες πείνας που έχει κάνει.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Βηματοδότη ο Μιχελογιαννάκης επιμένει ότι κάνει ότι κάνει, επειδή έτσι θέλει ο λαός του!
Ισως να μην έχετε προσέξει πώς ψήφισε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Και πώς να το έχετε προσέξει αφού την ώρα της ψηφοφορίας ο κ. Μιχελογιαννάκης... κρύφτηκε πίσω από μια κολόνα της αίθουσας της Ολομέλειας (για να μην τον... πιάνει η κάμερα) και πέταξε ένα αχνό «Ναι σε όλα».
Τον ρώτησα ευθέως γιατί αυτή τη φορά ψήφισε Μνημόνιο ενώ άλλαξε στο παρελθόν δύο κόμματα (ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ) για να μην ψηφίσει μνημόνια. Και ιδού η απάντησή του, η οποία, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να διδάσκεται σε πανεπιστήμια στο μάθημα της Πολιτικής Επιστήμης: «Εκανα δημοσκόπηση ανάμεσα στους ψηφοφόρους μου και βγήκε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφίσω το Ασφαλιστικό» είπε, για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως: «Ρώτησα τον κόσμο, βλέπετε...».
Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε εξαφανιστεί από τα κανάλια. Ρωτούσε όλο αυτό το διάστημα τον κόσμο «να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω;».
Πάντως, όπως λέει, δεν τον τύπτει η συνείδησή του επειδή αυτή τη φορά κατάφερε και ψήφισε Μνημόνιο γιατί, όπως έλεγε, «θα μπούμε τώρα στη διαγραφή του χρέους, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση - άλλωστε, μου είπε ο κόσμος να ψηφίσω...».

Strange Attractor

ΥΓ- Μια ανάλογα φαιδρή περίπτωση είναι κι αυτή της στραβοστομιασμένης βολευτίνας με τις πανάκριβες γόβες, εκείνης της σιτεμένης  απ τα Γιαννιτσά, που επίσης ψηφίζει μνημόνια με διάφορα κόμματα. Όμως στη δική της περίπτωση απαλλάσσεται, επειδή όπως λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος: "άστην αυτήν... έχει ωραίο σασί, αν και χαμηλωμένο...".
ΥΓ-2 Μόλις έγινε γνωστό ότι ο δόκτωρ της συμφοράς ξεκινάει νέα αντιμνημονιακή τάση εντός του Σύριζα! Μέγας είσαι Κύριε κλπ κλπ

4 σχόλια:

  1. Χριστος Βεντουρής10 Μαΐου 2016 στις 9:35 μ.μ.

    Η ...κουβέρτα του είναι όλα τα λεφτά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν πίτσα είναι χαχαχαχαχ κάνει προμήθειες....

      Διαγραφή
  2. Τελικά μάθαμε τα σάντουϊτς που έτρωγε στην απεργία "πείνας" τι περιείχαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρητη μου ομορφο νησι
    κρητη λεβεντογεννα
    πες μου πως εβγαλες αυτον πουναι πουτανας γεννα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή