6.5.16

Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα....Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, που ίσως δεν γνωρίζετε (σε ένα ελαφρώς μεγάλο κείμενο).
Στα ΕλληνοΒουλγαρικά σύνορα (στον Προμαχώνα Σερρών) τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγραφών, κατά την αποχώρηση σου από την Ελλάδα, τον κάνουν Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στα Ελληνικά φυλάκια/σημεία ελέγχου.
Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι ακριβώς δίπλα τους και αράζουν χαζεύοντας επιδεικτικά τους Βούλγαρους συναδέλφους τους, οι οποίοι κάνουν την δουλειά που οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τα "δικά μας παιδιά" για να κάνουν. Και δεν κάνουν…Τον έλεγχο των συνόρων δεν τον κάνουν, λοιπόν, οι Έλληνες αστυνομικοί λόγω "κάποιας διακρατικής συμφωνίας", όπως μου είπαν οι ίδιοι, όταν τους ρώτησα. Pas mal. Πληρώνουμε ολόκληρο κλιμάκιο αστυνομικών να κάθονται στα σύνορα χωρίς να έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα. Σιγά την είδηση. Ελλαδάρα.
Τώρα έρχεται το καλό:
Κατά την επάνοδο σου στην Ελλάδα από την Βουλγαρία, τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σου για να εισέλθεις στην χώρα μας τον κάνουν πάλι (!) Βούλγαροι αστυνομικοί. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο έχει τέτοια τεράστια ουρά στο ρεύμα εισόδου στην Ελλάδα μου είπαν ότι είναι λόγω της Σενγκεν και των αυστηρών μέτρων. Μου είπαν επίσης ότι αν μπει η Βουλγαρία στην Σενγκεν οι έλεγχοι θα καταργηθούν.
Ερώτημα 1. Είναι δυνατόν τον έλεγχο για είσοδο στην Ελλάδα - ζώνη Σενγκεν, να τον κάνουν οι Βούλγαροι, των οποίων η χώρα δεν ανήκει καν στην Ζώνη Σενγκεν; Με ποια λογική οι Βούλγαροι Δημόσιοι υπάλληλοι καθορίζουν ποιος θα μπει και υπό ποιες προϋποθέσεις στην Ελλάδα, την στιγμή που τα οχήματα και οι πολίτες που ελέγχονται έχουν ήδη εγκαταλείψει την Βουλγαρική Επικράτεια και βρίσκονται πέραν της γραμμής όπου είναι τοποθετημένη η Ελληνική Σημαία- άρα επί Ελληνικού Εδάφους;
Ερώτημα 2. Αν όντως υπάρχει τέτοια διακρατική συμφωνία, για μονομερή έλεγχο από την Βουλγαρική μόνο πλευρά, όντος όμως του Ελληνικού εδάφους (οι Βούλγαροι χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κτίρια της Ελληνικής πλευράς!), γιατί δεν την επεκτείνουν και εντός της χώρας μας, ώστε οι δικοί μας αστυνομικοί να είναι εντελώς και μονίμως ξεκούραστοι; Ήτοι, ας προσλάβουμε τους Βούλγαρους να περιπολούν σε όλες τις Ελληνικές πόλεις. Σήμερα Προμαχώνας, αύριο Λαμία. Μεθαύριο Σπάρτη.
Ερώτημα 3. Αν περισσεύουν οι in situ Έλληνες αστυνομικοί, μήπως να τους στείλουν στο ΑΤ Εξαρχείων, που κατά πως φαίνεται, έχουν έλλειψη προσωπικού, αν κρίνω από τα μηδενικά αποτελέσματα αστυνόμευσης της περιοχής;
Ερώτημα 4. Πόσο σίγουροι είστε ότι όταν μπει η Βουλγαρία στην ζώνη Σενγκεν (εύχομαι ολόψυχα σύντομα), η Ελλάδα θα είναι ακόμα μέλος της ζώνης;
Για μια χώρα στην οποία εισήλθαν εντος ενός έτους, στο έδαφος της, 1.000.000 λαθρομετανάστες (εκ των οποίων είναι αποδεδειγμένο ότι οι μισοί μπήκαν και βγήκαν χωρίς να ελεγχθούν καθόλου!) είναι εντελώς προσβλητικό να ελεγχόμαστε Έλληνες πολίτες από Βούλγαρους ώστε να μας επιτραπεί να περάσουμε εντός του δικού μας Ελληνικού Εθνικού Εδάφους.
Για μια χώρα στην οποία τον έλεγχο εισόδου ασκούν Βούλγαροι και Τούρκοι (βλ. παράδειγμα Χίου), ενώ υπερίπτανται Σκοπιανά ελικόπτερα πάνω από την Αριδαία και Σκοπιανοί επανεισάγουν (κλοτσηδόν) λαθραίους ανάμεσα από τρύπες στα συρματοπλέγματα είναι εντελώς προσβλητικό να μας λένε ότι υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση που ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο της Επικράτειας της.
Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα.
Αυτό είχα να πω και γράμματα γνωρίζω.

Ευάγγελος Χατζησπύρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου