12.5.16

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο!

Η πατρίδα μας μέρα με την μέρα πέφτει όλο και περισσότερο σε αδιέξοδο. Το τρίτο μνημόνιο έχει πέσει βαρύ πάνω σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλους φόρους, Το μεταναστευτικό έχει φτάσει στα άκρα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πλέον κλείνουν με το έτσι θέλω δρόμους, καταλαμβάνουν λιμάνια κοκ. Η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι στην χειρότερη της κατάσταση εδώ και χρόνια. Η χώρα με λίγα λόγια μέρα με την μέρα διαλύεται.
Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά; "Γιατί, οι άλλοι τα έκαναν καλύτερα;"




Επιτρέψτε μου να θεωρώ αυτό το επιχείρημα αν όχι χυδαίο τουλάχιστον αναληθές. Εάν πάρουμε ένα-ένα τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό θα δούμε πως όχι μόνο η ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει κάνει καλύτερα αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει πλέον παράδεισος μπροστά σε αυτούς τους ανίκανους...




Στην οικονομία 
Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε το 2012 ύφεση μεγαλύτερη του 7% και παρέδωσε ανάπτυξη 0,8% (την μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη) με πρόβλεψη για το 2015 ύψους 2.9%. Μάλιστα, αν η Ελλάδα δεν είχε "αυτοκτονήσει" στις 25 Ιανουαρίου η ανάπτυξη λόγω άλλων γεγονότων θα άγγιζε το 5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως παρέλαβε αυτή την κατάσταση και "πέτυχε" να φέρει για άλλη μία φορά την ελληνική οικονομία σε ύφεση ύψους 0,3%
Το 2012 το έλλειμμα ήταν 10% του Α.Ε.Π. Η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε το 2014 Πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του Α.Ε.Π. με την πρόβλεψη για το 2015 να φτάνει το 1,1% του Α.Ε.Π. σε κανονικό Πλεόνασμα (όχι πρωτογενές). Πράγμα που δείχνει πως η πατρίδα μας ήταν έτοιμη να βγει από την εποχή των μνημονίων βγαίνοντας επιτυχημένα στις αγορές.
Τι κατάφερε η Αριστερά στον ένα χρόνο διακυβέρνησής της; Πέτυχε να ανατρέψει την κατάσταση δημιουργώντας έλλειμμα ύψους 7,6%. Γυρνώντας μας 3 χρόνια πίσω.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου το 2012 όταν ανέλαβε η ΝΔ ανέρχονταν στα 8,9 δις. Το 2014 στο τέλος της διακυβέρνησής μας είχαν πέσει στα 3,07 δις. Με την κυβέρνηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου ανέβηκαν στα 4,7 δις
Η προηγούμενη κυβέρνηση κούρεψε το χρέος με το PSI και προχωρούσε έτσι ώστε το 2016 το χρέος να ανέρχεται στο 159,25% του Α.Ε.Π.
Τώρα στο τέλος του 2016 το χρέος θα φτάσει το 185% του Α.Ε.Π. και αυτό από αυτούς που έλεγαν πως θα διέγραφαν το χρέος.
Και το πιο απλό: Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση μη ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βασικό σύνθημα την απόρριψη του e-mail Χαρδούβελη ύψους 1 δις. Έκανε λοιπόν την υπερήφανη ηρωική διαπραγμάτευση πετυχαίνοντας να φέρει τα capital controls και στην συνέχεια το τρίτο μνημόνιο ύψους 82 δις.
Μόνον από αυτό το νούμερο μπορεί κανείς να καταλάβει την διαφορά που υπάρχει σε όλα τα οικονομικά νούμερα με καλύτερο παράδειγμα τον Φ.Π.Α. στην εστίαση που με την κυβέρνηση της Ν.Δ. έπεσε από το 23% στο 13% και με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε πάλι στο 23% και τώρα στο 24%.
"Ναι αλλά αυτοί τουλάχιστον διαπραγματεύτηκαν"! Δεν ακούγεται και πολύ έξυπνο έτσι;

Στο μεταναστευτικό
Το 2014 συνολικά στην Ελλάδα μπήκαν 41.074 μετανάστες το 2015 με την Κυβέρνηση της Αριστεράς (στην οποία συμμετέχει φυσικά και ο Πάνος Καμμένος) μπήκαν 851.319 . Γι’ αυτό φυσικά δεν φταίει ο πόλεμος στην Συρία. Ο πόλεμος αυτός είναι από το 2011. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των "Δεξιών" ΑΝΕΛ είναι αυτή που έκανε την πατρίδα μας ξέφραγο αμπέλι. Πράγμα που ομολόγησε η ίδια η "κα Τασία" μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: "Είμαστε υπερήφανοι που εφαρμόσαμε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων".  Το μεταναστευτικό είναι από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά συνεπής. Αυτή την Ελλάδα θέλει. Οι ΑΝΕΛ;
Καμία σύγκριση λοιπόν και σε αυτόν τον τομέα.
Στην Εθνική Κυριαρχία
Όσοι ασχολούνται με την επικαιρότητα, αποκλείεται να μην θυμούνται την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως των ΑΝΕΛ την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά. Τι γερμανοτσολιάδες, τί προδότες, τι δωσίλογους, Τσολάκογλου και δεν συμμαζεύεται έλεγαν όσους υποστήριζαν την σωτηρία της χώρας και την αποφυγή της χρεοκοπίας.
Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν τί πέτυχε σε αυτόν τον τομέα; Έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι, 850.000 μετανάστες έχουν μπει στην χώρα, το ΝΑΤΟ μας φυλάει αποτυχημένα τα σύνορα, μετά από τους Τούρκους παραβιάσεις πλέον μας κάνουν και από γη αλλά και από αέρος τα Σκόπια (!), ο ένας υπουργός λέει δεν έγινε η γενοκτονία των Ποντίων, ο άλλος πως δεν λέγονται Σκόπια αλλά Μακεδονία.
"Πατριώτες"…
Στην διαφθορά/διαπλοκή
Άφησα τον συγκεκριμένο τομέα για το τέλος καθώς ένα από τα τελευταία επιχειρήματα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως εκείνοι τουλάχιστον χτυπούν την διαπλοκή και την διαφθορά για να φέρουν την διαφάνεια. Ποιοι; Εκείνοι που καταργήσανε την Διαύγεια, εκείνοι που έχουν στο κόμμα τους έναν Φλαμπουράρη με την εταιρία του που έπαιρνε έργα από τον ίδιο, και που του διαγράφανε τα χρέη του σπιτιού του χωρίς κανέναν λόγο. Αυτοί που έχουν μια Χρυσοβελώνη που διόρισε την κόρη της στο Υπουργείο Άμυνας.
Θέλετε και άλλα; Ορίστε μερικά παραδείγματα:
·  Η υπόθεση του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσωνα Σχινά-Παπαδόπουλου, ο οποίος διόρισε μητέρα, αδελφό και φίλη σε θέσεις μετακλητών, έως και στο Μαξίμου.
·  Ο σύζυγος της βουλευτού, Χαράς Καφαντάρη, ως επικεφαλής σε νέα ΔΕΚΟ που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά δεν έχει αντικείμενο.
·   Ο διορισμός του Γιάννη Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στο «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ και του αδελφού της, Παναγιώτη Δούρου στη θέση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο Πολιτισμού.
·    Είναι ο διορισμός του εξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα σε θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών ή της Πέτης Πέρκα, συντρόφου του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα σε θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Μεταφορών. Επίσης, ο διορισμός της Ιφιγένειας Καμτσίδου, συντρόφου του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
·    Το εκατομμύριο του Σταθάκη που "ξέχασε" να δηλώσει στο πόθεν έσχες
·    Τα 200 χιλιάρικα της μητέρας της  Βαλαβάνη
·    Το «μαύρο» ταμείο που είχε δηλώσει ο ίδιος ο σημερινός υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ότι είχε ως δήμαρχος στα Σφακιά (μακάρι να μην με χώσει 3 μέτρα κάτω από την γη)
·    Η υπόθεση με τα «εργολαβικά» του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις καθαρίστριες.
·    Μην ξεχνάμε κιόλας τα ραντεβού του Τσίπρα με τον Ψυχάρη και την περίφημη γάτα των Ιμαλαίων όπου χρειάστηκαν τρία ραντεβού για να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θα υποκύψει στην διαπλοκή.
Αυτά και πολλά άλλα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή με την οποία απαγόρευε τις προσλήψεις συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που προσλαμβάνουν μετακλητούς δημόσιους υπαλλήλους. Πράγμα το οποίο εφαρμόστηκε.
"Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς" Ούτε αυτό ακούγεται και πολύ έξυπνο τώρα.
Η ουσία λοιπόν είναι πως έχουν αποτύχει παντού. Εννοείται πως και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε λάθη αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το σημερινό τσίρκο που είναι στο τιμόνι της χώρας σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Είναι αναγκαίο λοιπόν έστω και τώρα, έστω και μετά από όλη αυτή την καταστροφή που έχουν προκαλέσει να κάνουν και κάτι χρήσιμο για την Ελλάδα: Να φύγουν.

Νίκος Γιάννου
Πρόεδρος της ΜΑΚΙ Πετρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου