15.9.16

Υπάρχει 50% πιθανότητα να ζούμε σε Matrix…



Στην τριλογία των ταινιών Matrix, o πρωταγωνιστής Neo συνειδητοποιεί ότι ζει σε μια προσομοίωση του κόσμου μας, όπου τίποτα δεν είναι αληθινό.




Σύμφωνα με την Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) αυτό το σενάριο ίσως και να μην απέχει από την πραγματικότητα. Μάλιστα πηγαίνει ακόμη πιο μακρυά καθώς εκτιμά ότι υπάρχει 50% πιθανότητα ότι όλοι μας ζούμε σε Matrix κάτι που σημαίνει πως ο κόσμος όπως τον βιώνουμε ως πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσομοίωση...





Την περασμένη εβδομάδα όπως μεταδίδει το Business Insider, η Merrill Lynch, η εταιρεία διαχείρισης πλούτου της Bank of America, έστειλε ένα ενημερωτικό σημείωμα στους επενδυτές, στο οποίο οι αναλυτές της παρουσίαζαν τη θεωρία ότι ίσως να ζούμε σ΄ένα Matrix.
Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν ελεγχόμενο από υπολογιστές εικονικό κόσμο».
Στο σημείωμα γίνονται και αναφορές σε σχετικές δηλώσεις από τον Έλον Μασκ, γενικό διευθυντή και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX, όσο και από τον καθηγητή Φιλοσοφίας της Οξφόρδης, Νικ Μπόστρομ.
Οι αναλυτές συνεχίζουν λέγοντας ότι το 2016, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.
«Πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, δεδομένης της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και της ισχύος των υπολογιστών, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να αποφασίσουν κάποτε να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του κόσμου των προγόνων τους. Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζούμε ήδη μια προσομοίωση, τότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι απόγονοί μας να δημιουργήσουν ποτέ τέτοια σύμπαντα εικονικής πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει το σημείωμα.
Όμως ενώ οι αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι ίσως να πρόκειται για μια εφιαλτική πραγματικότητα, δυστυχώς παραλείπουν να αναφέρουν εάν υπάρχει έξοδος από αυτή.
Στην ίδια μελέτη, η οποία εστάλη - άγνωστο για ποιο λόγο - στους επενδυτές, επισημαίνεται φυσικά ότι, ακόμα κι αν ζούμε σε μια τέτοια προσομοίωση, δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου