16.9.16

Φασίστες όσοι απλά ζητούν απαντήσεις…Τι να πω στον κύριο που πουλά χαρτομάντιλα στην Κηφισίας μετά από 28 χρόνια δουλειάς; Άνεργος και χωρίς σπίτι;
Τι να πω σε εκείνον που είχε το κατάστημα παιδικών από τον πατέρα του και τώρα το έκλεισε και πουλά καπέλα στο κέντρο της Αθήνας;Σε δύο διαφορετικές στιγμές μου είπαν "μετά από χρόνια δουλειάς είμαστε άνεργοι και άστεγοι και βλέπουμε να είναι οι ξένοι σε ξενοδοχεία, και εμείς στα σκαλιά κάποιος πολυκατοικίας"…Θα ήθελες να υπάρχει δυνατότητα να δώσεις σε όλους. Μπορείς; Δεν μπορείς. Μπορείς να βάλεις προτεραιότητες. Το έκανες; Δεν το έκανες. Αν πεις "δεν έχω για τον ξένο" σε λένε φοβικό, αν πεις "βοηθώ τον Ελληνα" είσαι εθνικιστής. 
Κοιτώντας όμως κατάματα αυτόν που πλήρωσε ΙΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟΥΣ, κλπ όταν είχε, γιατί δεν του δίνεις τώρα που δεν έχει;
Άκουγα που έλεγαν "σε όσους κόψαμε το ΕΚΑΣ δώσαμε ανταποδοτικά, π.χ να μην πληρώνουν συμμετοχή σε φάρμακα". Σιγά σπάταλε, σιγά χουβαρντά,  σιγά του έκοψες 300 ευρώ ΕΚΑΣ και του επιστρέφεις 20 ευρώ συμμετοχή στα φάρμακα, αν παίρνει φάρμακα δηλαδή.
Άκουγα για ένα παράλληλο πρόγραμμα, κατά λάθος το όνομα, "παράλυτο" πρόγραμμα πρέπει να το πεις
Άκουγα την δημοσιογράφο που ρώτησε "καλά με απολύει το Κράτος ενώ είμαι σε ιδιωτική επιχείρηση"; Και μάλιστα σε ένα κράτος που κλείνει μια υγιή ιδιωτική επιχείρηση. Όποιος ακούει αυτή την ωμή παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα, και εκατομμύρια να έχει, θα προτιμήσει να τα επενδύσει στην Μποτσουάνα, στην Ελλάδα όμως όχι
Τα ερωτήματα πολλά, οι απαντήσεις κατ' ελάχιστον γελοίες. Το χειρότερο όμως είναι ότι στην χώρα που γέννησε και δίδαξε την Δημοκρατία, αν ρωτήσεις κάτι, είτε είσαι ρατσιστής, είτε φασίστας. 
Μόνο αν πεις yes man, ή ότι πεις αφεντικό είσαι καλός...
Δυστυχώς στην Ελλάδα της Πρώτης Φοράς Αριστερά, συμβαίνουν όλα αυτά.

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου