29.11.16

Μπήκαμε ξανά στη Θεσσαλονίκη!



Για 104 χρόνια και ένα μήνα!! δεν το σκέφθηκε κανείς. Ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος πολιτικός. Ούτε το ΚΚΕ. Ούτε το ΠΑΜΕ. Από τις 26 Οκτωβρίου 1912, που μπήκε ο ελληνικός στρατός, η Θεσσαλονίκη αφέθηκε στην τύχη της... Προχθές όμως, 26 Νοεμβρίου 2016, ο Τσίπρας τερμάτισε την απομόνωσή της. Ίδρυσε Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού!!!




Να λοιπόν μια καλή ιδέα για το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης (με έξοδα δικά μας) να εγκαινιάσει τη δράση του και να αποδείξει την αναγκαιότητά του... 



Η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης χρωστάει στις τοπικές εξαγωγικές επιχειρήσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ. Με απλά λόγια η ΦΑΕ (με εντολή του υπουργείου Οικονομικών που θέλει να έχει πλεονάσματα) έχει φεσώσει όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της συμπρωτεύουσας προκαλώντας ασφυξία ρευστότητας. Να παρέμβει λοιπόν, σήμερα το πρωί, το Γραφείο Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης για να επιστραφεί ρευστό 30 εκατ. στις βιοτεχνίες της συμπρωτεύουσας.
Μπορεί να το κάνει; Αν δεν μπορεί γιατί το Γραφείο προσφέρει μόνο καφεδάκι... να ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τα παχιά λόγια και τα μυστριά... των εγκαινίων και να δώσει εντολή στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης να σβήσει τα χρέη και τα πρόστιμα των εξαγωγικών επιχειρήσεων (που φόρεσαν κρατικό φέσι ΦΠΑ) σε αντίστοιχο ύψος με τα χρέη του κράτους προς τις επιχειρήσεις. Αυτά άλλωστε δεν είναι καθόλου άγνωστα στον πρωθυπουργό. Λίγο πριν από την ΔΕΘ του τα είπαν οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης. Αλλά αυτοί τα είπαν. Αυτοί τα άκουσαν. Και κανείς δεν τους έχει δώσει απάντηση. 
Τα ίδια βέβαια συμβαίνουν και στην άλλη Ελλάδα. Τα φέσια που φόρεσε το κράτος σε εξαγωγικές επιχειρήσεις από επιστροφές ΦΠΑ είναι μεταξύ 1-1,5 δισ. ευρώ. Αλλά κανείς δεν λέει ή δεν ξέρει πότε θα τα πάρουν.
Ανάμεσα σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι και ξένες που ούτε αντιλαμβάνονται την ελληνική νοοτροπία με τα κρατικά φέσια γιατί αυτά δεν συμβαίνουν στον τόπο τους όπως και σε κάθε πολιτισμένη χώρα του πλανήτη εκτός από τις μπανανίες.. 
Και πως αντιδρά η κυβέρνηση στη μαυρίλα της αγοράς από έλλειψη ρευστότητας, αδυναμία Τραπεζικής χρηματοδότησης (λόγω ανυπαρξίας αποταμίευσης) και συνέχισης των capital controls; 
Οργανώνει φιέστες με καθεστωτικές φανφάρες (τύπου τέως Χότζα και Μαδούρο) στήνοντας συστήματα για κοροϊδία και εμπαιγμό του λαού και της αξιοπρέπειάς του.
Στην Αθήνα ανατέθηκε, λέει, στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη να μαζεύει προβλήματα από την καθημερινότητα του πολίτη...
Κάτι σαν τα παράπονά σας στον κυρ-Αλέκο... Και με τη δήλωση αυτή καθάρισαν με τα 6.00.000 πολιτών και μεταναστών της πρωτεύουσας!! 
Έφτασε και η ώρα της Θεσσαλονίκης. Λες και αυτό ήταν όλο κι όλο το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Ότι δεν υπήρχε Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού!!!
Δηλαδή αν το είχε σκεφθεί ο Τσίπρας από τον Ιανουάριο του 2015 η Θεσσαλονίκη θα είχε γλυτώσει "...το ένα λουκέτο να διαδέχεται το άλλο στην ήδη συρρικνωμένη αγορά, της Θεσσαλονίκης, που αδυνατεί να βρει έστω και μία αχτίδα φωτός στο τούνελ της ύφεσης..." (Παναγιώτης Παπαδόπουλος πρόεδρος του ΒΕΘ). Αν μάλιστα είχαν σκεφτεί να στήσουν Γραφείο Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη και οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος από το 2008 θα είχαμε γλυτώσει... τα 12.000 λουκέτα μικρομεσαίων στη συμπρωτεύουσα και 60.000 άνεργους των επιχειρήσεων αυτών. Δεν το σκέφθηκαν όμως... Και ίσως γλυτώναμε την πτώχευση 245.000 βιοτεχνιών και βιομηχανιών σε όλη την Ελλάδα με 850.000 απολύσεις αν είχαμε Γραφεία Πρωθυπουργού στην Πάτρα, τον Βόλο, τη Λάρισα, τη Λαμία, στα Ιωάννινα, στη Θράκη στην Κρήτη και την Αττική.
Αλλά κοντά στους άλλους... Τους παλιούς... βρήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ την άνεση να δουλεύει ακατάπαυστα τον αγρίως φορολογούμενο ελληνικό λαό που πληρώνει από την τσέπη του και τις αριστερές φιέστες για Πρωθυπουργικά Γραφεία εξυπηρέτησης (επί της ουσίας) του κομματικού στρατού. 
Τραγικό όμως είναι πως την άνεση στον ΣΥΡΙΖΑ, να χλευάζει τον λαό με καθεστωτικές φιέστες, του την παρέχουν και παράγοντες των λεγομένων παραγωγικών τάξεων.
Παράγοντες επιχειρηματικών Οργανώσεων που εξυπηρετούν κρατικοδίαιτα συμφέροντα περιμένοντας δουλειές από το αριστερό καθεστώς. Είναι όλοι αυτοί που θεωρούν καταστροφή τις εκλογές. Και το δηλώνουν δημόσια, προσφέροντας εκδούλευση στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή τον θεωρούν περισσότερο χρήσιμο στην κυβέρνηση από ό,τι στην αντιπολίτευση.  

Γιώργος Κράλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου