28.12.16

Παραλίγο πυρηνική σύρραξη από μια μαϊμού είδηση…



Αν ισχύει αυτό που λένε, ότι το 2016 ήταν η χρονιά των «μαϊμού» ειδήσεων ανά τον κόσμο, τότε το τέλος του ταιριάζει απόλυτα. Κι αυτό διότι αυτές τις μέρες αποκαλύφτηκε μια ψεύτικη είδηση, που λίγο έλειψε να προκαλέσει πυρηνική σύρραξη!




Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, ο κίνδυνος προέκυψε όταν ένα αναξιόπιστο ειδησεογραφικό σάιτ, το AWD News, δημοσίευσε μια πλαστή είδηση κατά την οποία ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε το Πακιστάν πως «ανακατεύεται» στη Συρία, προειδοποιώντας ότι ως αντίποινα οι Ισραηλινοί θα χτυπήσουν το Ισλαμαμπάντ με πυρηνικά όπλα…


Το ρεπορτάζ έκανε μπαμ ότι είναι ψεύτικο, αφού ο Ισραηλινός αξιωματούχος στον οποίο αναφέρονταν, ο υπουργός Άμυνας Yoshe Ma'alon δηλαδή, είχε παραιτηθεί εδώ και μήνες. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Πακιστανό ομόλογό του Khawaja Mohammad Asif να αντιδράσει, ανεβάζοντας στο Τουίτερ μια ισοδύναμη» απειλή, υπενθυμίζοντας ότι και η δική του χώρα αποτελεί πυρηνική δύναμη.
Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανταπέδωσε, απαντώντας κι αυτό μέσω Τουίτερ ότι το όλο θέμα δεν υφίσταται, και ότι πρόκειται δηλαδή για μαϊμού ρεπορτάζ.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Khawaja Mohammad Asif απειλεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προειδοποιήσει πως θα πλήξει με τακτικά πυρηνικά όπλα την γείτονα Ινδία, αν αυτή απειλήσει το Πακιστάν.
Πάντως να θυμόμαστε ότι μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα, εδώ και δεκαετίες, για το αν όντως διαθέτει πυρηνικά όπλα. Και επίσης να σημειώσουμε ότι αν τελικά όλες οι συνεννοήσεις μεταξύ κρατών γίνονται μέσω Τουίτερ, όπως σε αυτή την περίπτωση,  τότε τι τα χρειαζόμαστε τα διπλωματικά σώματα;

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου