31.3.17

Το Σαρβάιβορ και το κακό το μάτι…



Είχαν δεν είχαν όλοι εκείνοι οι κακοπροαίρετοι που ζουν ανάμεσά μας, και το μάτιασαν το Σαρβάιβορ. Όλοι εκείνοι δηλαδή, που κάθε βράδυ διαβάζουν τραγωδίες του Σοφοκλή πριν πέσουν για ύπνο, και την μέρα λύνουν διαφορικές εξισώσεις για να περνάει η ώρα.





Μαζί τους και οι «εκπαιδευτικοί» της Γ’ ΕΛΜΕ, που «διδάσκουν Αντιγόνη», καθώς και  όλοι εκείνοι που παρακολουθούν Μενεγάκη, ακούν Τάμτα, βλέπουν ελληνικά χαζοσίριαλ, και ψηφίζουν Αλέξη (ή τον συγκαμένο) … αλλά όλα κι όλα… έχουν κόκκινες γραμμές σε θέματα αισθητικής και κουλτούρας…



Εκτός κι αν το μάτιασε εκείνος ο μαχόμενος βΟλευτής, ο Νικολόπουλος ντε, που προχθές βγήκε από την ναφθαλίνη, και κατέθεσε πύρινη επίκαιρη επερώτηση στη βουλή για το εν λόγω ριάλιτι, που δεν συνάδει, λέει,  με τα γούστα του, και μας πάει πίσω ως κοινωνία, μπας και βγει κι αυτός από την πολιτική αφάνεια και τον παίξει κανένα μεσημεριανάδικο.  
Ή μήπως φταίει η αποχώρηση της γαληνοτάτης γιόγκι Σόφης Πασχάλη, αυτής με το κουναβίσιο βλέμμα, που πήρε μαζί της την συμπαντική ενέργεια που έλουζε τα παιδιά και την αντικατέστησε με αρνητική; Ποιος ξέρει; Θα το βρει η επιτροπή της βουλής που θα συνέλθει οσονούπω.
Καλώς ή κακώς το Σαρβάιβορ τάραξε το τέλμα της κοιμισμένης και απαξιωμένης ελληνικής τηλεόρασης, με νούμερα τηλεθέασης υψηλότερα από την βραδιά που η Παπαρίζου κουνούσε τον κώλο της στην Eurovision, ή τότε που ο Βουσμάνος (νυν ευρωβουλευτής!!!!) σήκωνε ψηλά την κούπα στην Πορτογαλία.
Ο κοΖμάκης, κουρασμένος από τις αλλεπάλληλες συριζέικες σφαλιάρες, κι ανήμπορος να αντισταθεί στην γενική κατρακύλα, πέταξε την λευκή πετσέτα, άφησε τους Μπαλαούρες να κάνουν το παιχνίδι τους εν ου παικτοίς, και είπε να χαλαρώσει λίγο…  και γι αυτό σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια συμπατριωτών μας στήνονται κάθε βράδυ μπροστά στις τηλεοράσεις τους, με τις πόλεις νεκρωμένες, για να απολαύσουν τον μάνατζερ ράγκμπι, τον Σαλονικιό Κινέζο, τον σύγχρονο Γιακουμή από την Σκιάθο, και άλλους διάφορους περίεργους, και να ξεχαστούν λιγουλάκι. Βάζοντας για λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο, την ανεργία, τον στραβοστομιασμένο Αλέξη, και απολαμβάνοντας αληθινούς ανθρώπους σε αληθινές περιπέτειες και πραγματικές ίντριγκες, που μπροστά τους ούτε τα καλύτερα σενάρια του Φώσκολου δεν πιάνουν μία. Χώρια που για τους μερακλήδες υπάρχουν μπόλικα ζουμερά κωλαράκια, ενώ για τις κυράτσες σε κλιμακτήριο άφθονα μούσκουλα και τεστοστερόνη. Αυτό που το πάτε;
Όπως και να έχει, πάνω που η χώρα άρχισε να ξεχνάει τις κόντρες δεξιάς-αριστεράς, και μνημονιακών-αντιμνημονιακών, αφού όλα αυτά έχουν γίνει τουρλού, και διαχωρίστηκε σε οπαδούς των μαχητών και των διασήμων, ήρθε το κακό μάτι που λέγαμε και έφερε την πλήρη ανατροπή. Με ένα τροχαίο, που έστειλε δυο μαχητές στο νοσοκομείο, και κατέστησε το μέλλον του «παιχνιδιού» αβέβαιο. Κάνοντας όμως ευτυχισμένους τόσο τον Ορέστη όσο και την Ελισάβετ, τον καθένα για τους δικούς του λόγους (παραμονή στο παιχνίδι).

Το πώς και γιατί έγινε το τροχαίο δεν έχει σημασία, εκτός κι αν αληθεύουν κάποιες φήμες που θέλουν τον Ορέστη να στρίβει το τιμόνι, μπας και ξαποστείλει στον άλλο κόσμο την Ελισάβετ, η οποία του έχει γίνει εμμονή.
Εγώ βέβαια αυτά δεν τα πιστεύω. Αυτό που πιστεύω είναι ότι τα παιδιά είχαν άγιο και πάθανε ότι πάθανε σε ένα οργανωμένο κράτος και με οργανωμένα νοσοκομεία. Διότι αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε στην Ελλάδα, ακόμη θα περιμένανε τα ασθενοφόρα, ενώ τα νοσοκομεία του Πολάκη θα είχαν 48ωρη απεργία. Θυμήθηκα μάλιστα την Λιάνα Κανέλη, που σαν γνήσια (όψιμη κι αυτή) κομουνίστρια, ωρύονταν πριν από κάποιες εβδομάδες σε έναν ραδιοσταθμό, επειδή το Σαρβάιβορ, που είναι, έλεγε,  «ιμπεριαλιστικό παιχνίδι», δεν γυρίστηκε στην … Ψέριμο! Μα καλά, δεν ξέρει ότι αν γίνονταν κάτι τέτοιο οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν θα ήταν οι δικοί της του ΠΑΜΕ; Που μαζί με τον δήμαρχο και άλλους σαλεμένους ντόπιους θα έκαναν διαδηλώσεις και καταλήψεις στις παραλίες των ομάδων; Μην τρελαθούμε κιόλας… Χώρια που αν συνέβαινε κανένα τροχαίο στην Ψέριμο, ακόμη θα περίμεναν τα C 130 (που πλέον δεν έχουν καύσιμα) για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της Αθήνας, όπου και θα κατέληγαν είτε από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, είτε επειδή δεν θα λειτουργούσαν τα ακτινογραφικά και οι τομογράφοι. Εκτός κι αν έσπευδε επιτόπου με το κυβερνητικό εμπραέρ ο ίδιος ο συγκαμένος για photo opportunity, ντυμένος νοσοκόμος των ΛΟΚ … (αν βέβαια γνώριζε ότι το συγκεκριμένο νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο).
Με αυτά και με αυτά σφίγγουμε τα δόντια και συνεχίζουμε με αγωνία, περιμένοντας τις εξελίξεις. Τι θα γίνει τώρα; Θα επαναφέρει η παραγωγή τον Γιακουμή και τον Γουίλι (όπως ακούγεται) στους μαχητές για να υπάρχει αριθμητική ισορροπία; Θα επανέλθει ο τραυματισμένος Μάριος, που ήταν και το φαβορί για το τελικό έπαθλο; Θα φέρουν πίσω την Σόφη Πασχάλη, την μετανοημένη, που μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα συνειδητοποίησε την πραγματικότητα και τώρα στάζει μέλι για τον Σκιαθίτη Ξανθόπουλο, ρίχνοντας μπηχτές στον Στέλιο τον μοντέλο που την παρέσυρε; Ή μήπως ισχύει εκείνο που ακούω από έμπιστες πηγές, ότι θα μπουν στο παιχνίδι νέοι σελέμπριτις, όπως η Ιωάννα Κουταλίδου, ο Μαζωνάκης, οι αδελφές Κανονίδου (που έχουν κάνει δίαιτα) και ίσως ο … Χαϊκάλης; Προσωπικά θα ήθελα να δω την Ραχήλ, που έχει παίξει βόλεϊ στο παρελθόν, έχει πλούσια πείρα από σκαρφαλώματα, και που έχει πηδήξει αρκετά παλούκια στη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας…
Υπάρχει σασπένς… όπως και να το κάνουμε. Είτε είμαστε του Σοφοκλή, είτε του Σεφερλή…

Strange Attractor

ΥΓ- Πάντως υπάρχει θέμα. Ενώ όλοι νομίζαμε ότι τα παιδιά ζουν σε άγριες συνθήκες, απομονωμένα  στη ζούγκλα, τρώγοντας ακρίδες, κλπ. προκύπτει ότι κυκλοφορούν σε πόλεις με πολυτελή βανάκια, μπαινοβγαίνουν σε νοσοκομεία (που διαθέτουν κυλικεία και σάντουιτς), και σε κλιματιζόμενα στούντιο, τρώνε φρούτα, και κρουασάν,  πίνουν χυμούς, κλπ κλπ. Μούφα επιβίωση δηλαδή. Σαν τον σημερινό στρατό ένα πράγμα… ή σαν τις ψευτιές του σύριζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου