14.4.17

Χαράτσι 16,44 € στις άγονες γραμμές από τη Fraport!



Τελικά οι αέναες προσπάθειες της κυβέρνησής μας να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους νησιώτες της άγονης γραμμής, βρίσκουν σιγά σιγά το δρόμο τους και σε λίγο, αν συνεχίσει έτσι, με συνέπεια, δεν θα υπάρχει πια άγονη γραμμή! Θα υπάρχουν έρημα νησιά, αφού οι κάτοικοί τους ή θα έχουν πάρει των ομματιών τους, ή θα έχουν τεζάρει μεγαλοπρεπώς:




Μετά την αύξηση, ή έστω την μισοαύξηση του ΦΠΑ, μετά την φοροκαταιγίδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ευρωπαϊκό κεκτημένο της νησιωτικότητας, τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, ήλθε και η πασχαλιάτικη κατραπακιά που μας έκανε να βλέπουμε αναστάσιμα πυροτεχνήματα μεγαλοβδόμαδα. Τα άγονα αεροπορικά εισιτήρια είναι πλέον πιο ακριβά από τα υπόλοιπα!



Πως γίνεται; Γίνεται, γίνεται, άμα έχεις βόδια να οδηγούν το κάρο και κατσαπλιάδες τριγύρω του, όλα γίνονται. Δώσανε λοιπόν οι ηλίθιοι των Αθηνών τα αεροδρόμιά μας στους γερμαναράδες, πήρανε την επιταγή και χεστήκανε για τα υπόλοιπα και τον κοσμάκη. Μπουνταλάδες λοιπόν οι δικοί μας, φαγάδες οι νεοκατακτητές, πήρανε μπρος και βουτήξανε στο μέλι. Η πρώτη κουταλια: Ο κάθε επιβάτης που θα περνά από τα αεροδρόμιά μας θα πληρώνει φόρο κατοχής δεκαεξίμισ περίπου ευρουλάκια. Έτσι όσοι ταξιδεύουμε στις άγονες θα σκάνε θέλοντας και μη 16,44 € επιπλέον, ανεβάζοντας το εισιτήριο στο Θεό!
Ήδη η Astra Airlines με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους επιβάτες της για τις αυξήσεις και την πολιτική που θα ακολουθήσει. Αναφέρει η ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με απόφαση της Fraport Greece και  με άμεση ισχύ από σήμερα, 11 Απριλίου 2017, οι αναχωρούντες  επιβάτες από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου & Χανίων είναι υποκείμενοι φόρου ανά επιβάτη ως εξής :
·       Στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών φόρου 16,74€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 0,3€.
·       Στα υπόλοιπα δρομολόγια φόρου 13,86€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 12,3€
Η Astra Airlines με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν του φόρου για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών».
Σαράντης Πανταζής: Οι επιβάτες των άγονων γραμμών πάλι πληρώνουν την «αριστερή» πολιτική της Κυβέρνησης.
Σε δήλωση – ανακοίνωση προέβη και ο αντιδήμαρχος Λήμνου Σαράντης Πανταζής ο οποίος αναφέρει:
«Μια μέρα μετά την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην εταιρεία FRARORT GREECE  επιβλήθηκε (από την εταιρεία) φόρος 16,74 ευρώ ανά επιβάτη, στις χαρακτηρισμένες άγονες γραμμές από 0,3 ευρώ που ίσχυε μέχρι 11-04-2017.
Συνεπώς και οι Λημνιοί επιβάτες που ταξιδεύουν από Θεσσαλονίκη για Λήμνο θα επιβαρύνονται με 16,74 σε κάθε μετακίνηση τους. Οι αλλαγές  στις τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής.
Από 48 ευρώ σε 64,44 ευρώ
Από 60 ευρώ σε 76,44 ευρώ
Από 70 ευρώ σε 87,44 ευρώ
Από 80 ευρώ σε 97,44 ευρώ
Οι επιβάτες των άγονων γραμμών πάλι πληρώνουν την «αριστερή» πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου