2.6.17

Η ιστορία επαναλαμβάνεται…Και εκεί που τους ακούγαμε να πανηγυρίζουν για την επιτυχημένη διαπραγμάτευση και τα κέρδη των αντίμετρων που αποκόμισαν, άρχισαν μόνοι τους να… γυρνούν την πλάκα.
Πρώτος ξεκίνησε τον… ανάποδο χορό ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ζαχαριάδης, που παραδέχτηκε ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή τη μαύρη αλήθεια, ότι δηλαδή οι δανειστές τούς υπαγορεύουν τα νομοσχέδια που φέρνουν στη Βουλή (Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη συνέχεια οφείλονται στη… μετάφραση, καθώς οι δικοί μας -ως ξύπνιοι- κόβουν κάποια λέξη που αλλοιώνει το νόημα, αλλά οι “κουτόφραγκοι” τους τσακώνουν και αρχίζει το πανηγύρι)…Το βλέπαμε, το διαπιστώναμε ότι κάπως έτσι παίζεται το έργο, αλλά έχει μεγάλη αξία να το παραδέχονται και οι ίδιοι. Τουλάχιστον να σταματήσουν πλέον να μας παραδίδουν μαθήματα αντίστασης και να κοκορεύονται ως… Πολάκηδες.
Χθες ήταν η σειρά του Δημήτρη Παπαδημούλη να πάρει τη σκυτάλη αρχίζοντας να διακινεί σενάρια για σύγκληση του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών με θέμα τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με Σόιμπλε και Μέρκελ, για να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συνεννόηση και συμβούλιο αρχηγών.
Λίγη ώρα μετά κυβερνητικές πηγές διέψευσαν το σενάριο, ξεκαθαρίζοντας πως “στην παρούσα φάση” δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, συμπληρώνοντας ωστόσο με νόημα ότι “η μάχη απομείωσης του χρέους είναι εθνικού χαρακτήρα”.
Μέσα στη γενική σαστιμάρα, να ’σου κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, που πέταξε το δικό του πυροτέχνημα: “Να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές” (Άρχισαν πάλι τα ωραία και συριζαικά: Περηφάνια, αξιοπρέπεια, δραχμούλα, επανάσταση και λοιπά γνωστά από το 2015). Και ο χορός καλά κρατεί.
Λογικό, θα μου πείτε. Όταν όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο πώς θα μας εμφανίσουν το σκληρό τέταρτο μνημόνιο ως μεγάλη επιτυχία, προβάλλοντας τα δήθεν “αντίμετρα” ως πραγματικότητα και κρύβοντας τα περιοριστικά μέτρα κάτω από το χαλί, τέτοια θα έχουμε.

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου