1.7.17

Είστε και... βουλευτές, εκτός από αστοιχείωτοι!



Δεν ξέρω γιατί θέλουν να το ξεχνάνε όταν ψάχνουν λέξεις για να την «πουν» στους Δικαστές της χώρας, αλλά εκτός από υπουργοί και ... αστοιχείωτοι (που έστω και ειρωνικά παραδέχονται και οι ίδιοι πως είναι) τα πρόσωπα της κυβέρνησης είναι και βουλευτές.





Για Βουλευτές τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, δεν ήξερε ότι ψηφίζει για υπουργός Υγείας, υπουργό Οικονομικών, υπουργό Παιδείας ή υπουργός Δικαιοσύνης. Βουλευτές ψηφίζουμε στις Βουλευτικές εκλογές...
 


ΑΝ είναι λοιπόν και ... Βουλευτές, εκτός από όλα τα άλλα που περήφανα είναι, γιατί τσακώνονται σαν μωρά με τους Δικαστές; Για μωρούς μας περνάνε; Για να ξεχνάμε τα Μνημόνια που ψηφίζουν;
ΑΝ ενοχλούνται κάποιοι –δήθεν- κύριοι βουλευτές που ο νόμος προβλέπει 5ετή παραγραφή, ας βγουνε να ψηφίσουν «εκατό χρόνια παραγραφή» ή  200 ή μηδέν ή ό,τι αυτοί θέλουνε και ας αφήσουνε κατά μέρος τα φλώρικα, τα tweets και τις μαντινάδες.
ΑΝ είναι Βουλευτές, άνδρες και  γυναίκες και οι άλλοι, να κάτσουνε να βγάλουνε σωστούς Νόμους, όχι για να βγάζουν άλλους για να παραβιάζουν αυτούς που ήδη υπάρχουν.
ΑΝ όμως αφήνουν σε ισχύ τον νόμο που λέει «5 χρόνια παραγραφή» και θέλουν κάθε χρόνο να βγάζουν και έναν άλλον νόμο που να λέει «+1 χρόνος παράταση στην παραγραφή» είναι τουλάχιστον ηλίθιο.
ΑΝ ήταν μόνον αστοιχείωτοι και όχι ψεύτες, θα ξέρανε ότι με «+1 χρόνο» παράταση παραγραφής, δεν πρόκειται να πιάσουνε όλους τους φοροφυγάδες που λένε πως θέλουνε να πιάσουνε.
ΑΝ θέλανε να πιάσουνε τους φοροφυγάδες, θα είχαν φέρει στα κρατικά ταμεία τα 5 δισ. έσοδα από την φοροδιαφυγή που μας πιπίλαγαν τα μυαλά πως θα κάνουν από τον πρώτο κιόλας χρόνο μόλις γίνουνε κυβέρνηση. Και δεν φέρανε ούτε 100 εκατομμύρια σε 3 χρόνια -με στοιχεία Παπανάτσιου!
ΑΝ πάλι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουνε και θέλουν να φηφίζουν παρατάσεις κάτι για να λένε πως -στοιχειωδώς- ασχολούνται και κάνουν κάτι, καλύτερα να κάτσουν σπίτι τους και να διαβάσουνε τι έχουνε ήδη ψηφίσει -ή από τα πρακτικά τι λέγανε όταν δεν τα ψηφίζανε...
ΑΝ όμως νοιώθουν πως είναι εκπρόσωποι ενός "αστοιχείωτου" λαού, τότε ας ψηφίσουν νόμο που να λέει ότι "έξω είναι μέρα στις 12 τα μεσάνυχτα". 153 είναι, κυβέρνηση είναι, βουλευτές είναι και ό,τι θέλουν ας κάνουν. 
Τι άλλο θέλουνε πια από εμάς τον ελληνικό λαό; Τα λεφτά μας τα πήρανε, την χώρα την υποθηκεύσανε για 99 χρόνια, την κυβέρνηση την έχουνε ήδη. Την ψυχή και το μυαλό μας; Να τρελαθούμε ή να ντρεπόμαστε να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη που λεγόμαστε και "Έλληνες";

Κωστής Πλάντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου