3.4.19

Το «ηθικό πλεονέκτημα» και οι… βίζιτες!


Το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, είναι μια ψευδαίσθηση που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε – με πάταγο μάλιστα…
Αλλά είναι κάτι παραπάνω από μια –ακόμα– ψευδαίσθηση (του ΣΥΡΙΖΑ)…
Είναι κυρίως μια στρέβλωση της δημοκρατίας!
Τι ακριβώς σημαίνει «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς;
Σημαίνει απλά, ότι οι Αριστεροί είναι, τάχα, «πιο ηθικοί» απ’ όλους τους υπόλοιπους!



  

Δηλαδή όταν οι Αριστεροί κάνουν κάτι στραβό (ή και παράνομο ακόμα) οφείλουμε να είμαστε «επιεικείς» απέναντί τους! Δικαιούνται, κατά κάποιο τρόπο ειδική μεταχείριση ή και «ασυλία» ακόμα.
Για παράδειγμα βγαίνει μια «χυμώδης» νεαρά κυρία και δημοσιεύει η ίδια φωτογραφίες της με προκλητικές πόζες σε στιλ… «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».
Κι ύστερα μαθαίνουμε ότι είναι σύμβουλος πολιτικού προσώπου και μάλιστα με ειδικότητα την… θρησκευτική διπλωματία! Γίνεται «θόρυβος» και η κυρία υποχρεώνεται σε παραίτηση…



Κι επειδή το πολιτικό πρόσωπο που την είχε προσλάβει στο γραφείο του – με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου – ανήκει στην «Αριστερά και την Πρόοδο», όσοι διαμαρτυρήθηκαν είναι, λέει… «σεξιστές» και «ανθρωποφάγοι».
Γιατί ενδεχομένως αγνόησαν τα άλλα προσόντα της εν λόγω κυρίως (από το βιογραφικό της). Και την «αδίκησαν» την καημένη…
Μισό λεπτό, όμως! Ποια προσόντα; Δεν μας έκανε τη χάρη να παρουσιάσει τις σπουδές ή την προϋπηρεσία της. Άλλα... «προσόντα» μας έδειξε – η ίδια!
Για να λέμε και καμία αλήθεια, η κυρία προέβαλε φωτογραφίες και πόζες ως διαφήμιση βίζιτας!
Δηλαδή αν είχε πρόθεση να προβάλει τον εαυτό της ως «βίζιτα» τι διαφορετικό θα έδειχνε;
Η ίδια προέβαλε τα «προσόντα» της. Γι’ αυτά τα προσόντα κρίθηκε – που είναι ο… «σεξισμός», τρομάρα σας;
Δεν κάναμε σχόλια για τα «θέλγητρά» της – παραβλέποντας τον «χαρακτήρα» της.
Τα «κάλλη» της μας έδειχνε σε προκλητικές πόζες – κι αυτή η προβολή κρίθηκε ασυμβίβαστη με κάποιο πρόσωπο που υποτίθεται ότι προσφέρει δημόσιο έργο (στη «θρησκευτική διπλωματία»!).
Αν η ιδιαιτέρα ενός «δεξιού» φωτογραφιζόταν και αυτοπροβαλλόταν ως «βίζιτα» θα τη δικαιολογούσε κανένας;
Ή θα φώναζαν όλοι εν χορώ: διώξτε το «ξέκωλο»;
Φανταστείτε ακριβώς την ίδια φωτογράφιση με πρωταγωνίστρια μια συνεργάτιδα υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά, η ΓΑΠ, ή Καραμανλή ή Σημίτη…
Θα την υπερασπιζόταν κανένας ή καμία από την «Αριστερά και την Πρόοδο»; Όχι βέβαια! Θα είχε φύγει νύχτα!
Όχι μόνο η «σεξοβόμβα» της φωτογραφίας, αλλά και ο υπουργός προϊστάμενός της.
Μη σας πω ότι θα είχε πέσει και η κυβέρνηση.
Αλλά εδώ ισχύουν άλλα «μέτρα και σταθμά». Υπάρχει λέει το αριστερό «ηθικό πλεονέκτημα». Η προβαλλόμενη ως «βίζιτα» όταν δουλεύει για αριστερό υπουργό, είναι μια «αθώα» κοπέλα, που έχει… «πλούσιο ψυχικό κόσμο» κι απλώς ένιωσε «καψωμένη» κάποια στιγμή. Κι έσπευσαν να την αποδοκιμάσουν οι «κακούργοι δεξιοί»…
Αν ο Σαμαράς είχε δίπλα του ένα Πετσίτη, ο οποίος βρισκόταν, από μπατίρης, ξαφνικά με παχυλούς μισθούς και ακόμα πιο παχυλούς λογαριασμούς, φανταστείτε τι θα έγραφαν και τι θα έλεγαν.
Αλλά από τη στιγμή που ο Πετσίτης δεν ήταν κολλητός του Σαμαρά, παρά ήταν κολλητός του Τσίπρας και του Παπά, είναι… fake news κάθε αναφορά στα «κατορθώματά» του.
Τι fake news; Ότι δεν τον ήξεραν, λέει.
Αλλά υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες του δίπλα στον Πρωθυπουργό, και δίπλα στον Παπά και μέσα στο μέγαρο Μαξίμου, ακόμα και στο πρωθυπουργικό «πόντιουμ»!
Και υπάρχουν και φορολογικές δηλώσεις του που εκτοξεύθηκαν από τις 5 χιλιάδες το χρόνο (προΣΥΡΙΖΑ), στις 200 χιλιάδες το χρόνο (μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση).
Fake news κι αυτά;
Όχι! Αυτό είναι απλά το αριστερό «ηθικό πλεονέκτημα»:
Δηλαδή εμείς τους κολλητούς μας μπορούμε να τους κάνουμε και πλούσιους, τις ιδιαιτέρες μας μπορούμε να τις δημοσιεύουμε ημίγυμνες σε προκλητικές πόζες, γιατί είμαστε «αριστεροί».
Εσείς σκάστε από τη ζήλια σας!
Και τίποτε να μη κάνετε, εμείς θα σας διασύρουμε! Γιατί εμείς είμαστε Αριστεροί κι ήμαστε «ηθικοί» ακόμα κι όταν βρωμάμε και ζέχνουμε από πάσης φύσεων προφανή σκάνδαλα. Κι εσείς είστε δεξιοί και είστε «διεφθαρμένοι» ακόμα και αν δεν κάνατε τίποτε.
Ακόμα κι αν σας κατηγορήσαμε άδικα (όπως έκαναν με το Σταύρο Παπασταύρου) και δεν σας βρήκαμε τίποτε, εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να σας διασύρουμε όποτε γουστάρουμε και για ό,τι γουστάρουμε.
Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να λέτε το παραμικρό – γιατί είστε δεξιοί.
Αυτό είναι το περιβόητο «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα».
·       Είναι κατάργηση της ισονομίας – δεν υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους.
·       Είναι απαίτηση προνομιακής μεταχείρισης των «δικών τους».
·       Είναι τυραννία!
Μας λένε και κάτι ακόμα: Ότι αυτοί δεν κυβέρνησαν ποτέ ως τώρα. Άρα είναι «αθώοι» για όλα. Δεν έχουν καμία σχέση λέει, με τις κακοδαιμονίες που έφεραν τη χώρα στην κρίση.
Αυτό κι αν είναι στρέβλωση –της αλήθειας!
Όντως, δεν πήραν ποτέ τη διακυβέρνηση μέχρι το 2015.
Αλλά η Αριστερά είχε τον έλεγχο σε πολλούς τομείς της Ελληνικής κοινωνίας. Κι είδαμε τα χάλια τους:
--Έλεγχαν τα Πανεπιστήμια – και δημιουργήθηκαν άσυλα κακοποιών, ναρκέμπορων και τρομοκρατών. Που η Αριστερά τα υπερασπίζονταν πεισματικά έκτοτε.
Χώρια από το αισχρό αλισβερίσι που έγινε στα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να παίρνουν διπλώματα «μηχανικού» άσχετοι καταληψίες – που δεν γνωρίζουν ούτε πόσες μοίρες είναι η αντιστροφή και πόσες η πλήρης περιστροφή…
Εδώ το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» παραβιάζει, πέρα από τους κανόνες της δημοκρατικής ισονομίας, και τους κανόνες της… Τριγωνομετρίας!
·       --Η Αριστερά έλεγξε και τις ΔΕΚΟ – και όσες πρόλαβε τις χρεοκόπησε.
·       --Έλεγξε και τα δημόσια νοσοκομεία! Και αποκαλύφθηκε όργιο διαφθοράς.
·       --Έλεγξε και πολλές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αποκαλύφθηκαν τα όργια της Πολεοδομίας.
·       --Έλεγξε και υπηρεσίες των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Και είχαμε γεμίσει από επιδόματα-μαϊμού σε πολύ… ανοιχτομάτες «τυφλούς» που κατά τα άλλα οδηγούσαν ταξί!



Χώρια από τις συντάξεις πεθαμένων που εισέπρατταν συγγενείς για πολλά χρόνια, που όταν αποκαλύπτονται μας ζητούν και τα ρέστα από πάνω!
Γιατί είναι αριστεροί λέει – και έχουν το «ηθικό πλεονέκτημα»...
Όπου έλεγξε τα πράγματα η Αριστερά, δεν άνθισε η διαφάνεια!
Η διαφθορά γενικεύτηκε!
Σίγουρα η διαφθορά δεν έχει ιδεολογικό χρώμα. Υπήρξαν και υπάρχουν χιλιάδες διεφθαρμένοι που ψηφίζουν όλα τα κόμματα. Η μόνη διαφορά είναι πως όταν πιαστεί δεξιός ή κεντρώος διεφθαρμένος κανένας δεν τον υπερασπίζεται.
Ενώ όταν πιαστεί αριστερός διεφθαρμένος, σηκώνεται όλη αυτή η αποκρουστική οχλαγωγή του «αριστερού πλεονεκτήματος» που τάχα έχει ο λιγδιάρης και πρέπει να του δείξουμε, λέει «επιείκεια»
Πράγματι, η Αριστερά δεν κυβέρνησε ως το 2015, αλλά όπου έλεγξε τα πράγματα, γενικεύτηκαν οι παθογένειες της χώρας. Και όσα μας οδήγησαν στην χρεοκοπία η Αριστερά τα είχε στηρίξει με πάθος!
--Η Αριστερά ζήταγε συνεχώς αυξήσεις μισθών και επιδομάτων πέρα από την αύξηση της παραγωγικότητας και τις αντοχές της οικονομίας.
Ναι, οι άλλοι τα ανέχθηκαν. Καμιά φορά τα στήριξαν κι όλα. Αλλά η Αριστερά πρωτοστατούσε!
Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί χρεοκοπήσαμε…
·       --Τις απεργίες χωρίς λόγο ή για ψύλλου πήδημα, η Αριστερά τις έκανε.
·       --Τα εργοστάσια που κάποτε είχαμε και τώρα πια ΔΕΝ έχουμε, η Αριστερά τα έδιωξε! Κι ακόμα κοιτάει να διώξει ό,τι έχει απομείνει…
Ναι, οι άλλοι τα ανέχθηκαν όλα αυτά.
Αλλά η Αριστερά πρωτοστατούσε πάντα!
Κι όταν έγιναν προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις – έγκαιρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα – η Αριστερά ήταν πεισματικά αντίθετη. Χάλαγε τον κόσμο…
Κι ύστερα αποκαλύφθηκε πως αν είχε παραμείνει η μεταρρύθμιση Σιούφα στο Ασφαλιστικό του 1993, για παράδειγμα, και δεν είχε καταργηθεί μετά το 1995, ή αν είχε προχωρήσει η μεταρρύθμιση Γιανίτση το 2002, για παράδειγμα, πιθανότατα θα είχαμε αποφύγει τη χρεοκοπία το 2010.
Αλλά η Αριστερά χάλαγε τον κόσμο τότε.
Κι αργότερα, αποδείχθηκε πως αν είχε προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το 2013 (που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου) θα είχε διασωθεί η εταιρία. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χάλασε τον κόσμο τότε, κι ύστερα ήλθε και τη ματαίωσε, κι ύστερα ήλθε και την… πούλησε για πολύ λιγότερα, δεν την παίρνει κανείς και η εταιρία ψυχορραγεί σήμερα…
Πάντα η Αριστερά αποδείχθηκε ότι ήταν αντίθετη σε ο,τιδήποτε αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ως «σωστό» - ή και σωτήριο ακόμα…
Όντως δεν κυβέρνησε ποτέ. Αλλά πάντα στήριξε αποφασιστικά όλα όσα μας οδήγησαν στην καταστροφή.
Και εμπόδιζε παθιασμένα, όλα όσα μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφή…
Και μια φορά της δόθηκε η ευκαιρία να κυβερνήσει, το 2015, και τα έκανε μαντάρα: Μέσα σε έξη μήνες έκανε μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα απ’ ό,τι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις! 100 δισεκατομμύρια μας στοίχισαν οι πειραματισμοί του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα εξάμηνο μόνο!
Τόσο το υπολογίζουν οι δανειστές. Κάποιοι πιστεύουν ότι η ζημιά που έγινε τότε ήταν ακόμα μεγαλύτερη.
Τελικά κατάφεραν μέσα σε τέσσερα χρόνια, να εξευτελιστούν οι ίδιοι, να εξευτελίσουν και το «μύθο» τους και να θυμώσουν περισσότερο κόσμο απ’ ό,τι είχαν θυμώσει όλοι οι προηγούμενοι μαζί, όταν κυβερνούσαν!
Σήμερα τι έχει απομείνει από το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»;
Το πιο αηδιαστικό απ’ όλα: Ότι οι Αριστεροί υπερηφανεύονται πως είναι «Αριστεροί», ακόμα κι αν έχουν πάψει να είναι, προ πολλού.
Και ταυτόχρονα οι Δεξιοί ντρέπονται να πουν ότι είναι «Δεξιοί», ακόμα κι όταν κατά βάθος έτσι νιώθουν. Κι ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ.
Αυτή η στρέβλωση είναι άρνηση της ισονομίας – τελικά νόθευση και της Δημοκρατίας.
Οι Αριστεροί δεν έχουν κανένα «ηθικό πλεονέκτημα».
Και οι Δεξιοί πρέπει να ξεκόψουν με τα ηλίθια «ενοχικά» τους συμπλέγματα.
Το «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» είναι το άλλο όνομα της αλαζονείας τους, και της ανευθυνότητάς τους.
Και η «δεξιά ενοχικότητα» είναι το άλλο όνομα της γλοιώδους αναξιοπρέπειας.
Τέλος όλα αυτά!
Τέλος

Θανάσης Κ.

1 σχόλιο: