11.10.19

ΣΥΡΙΖΑ: “Αφήστε την κυβέρνηση και χτυπήστε τον Σαμαρά”…


Πρωθυπουργός της χώρας από την 8η Ιουλίου του 2019 είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει (μέχρι να φύγει) ο Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόεδρος της Βουλής είναι ο Κώστας Τασούλας, ενώ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας. Κι όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν σαν έχουν εισέλθει σε χρονοκάψουλα κι εξακολουθούν να καταφέρονται πρωί, μεσημέρι και βράδυ κατά του Αντώνη Σαμαρά.





Οι επιθέσεις της Κουμουνδούρου γίνονται φυσικά ανεπισήμως (διότι αλλιώς θα ξεπέρναγε τα άυλα όρια της ξευτίλας) και μέσω των φίλιων δημοσιογράφων και ΜΜΕ. Προφανώς, η πολλή παρέα με τον Καραμανλισμό άφησε κουσούρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Έμαθαν να χρησιμοποιούν τους κύκλους, τα τετράγωνα, ίσως και τα τρίγωνα Πανοράματος, αν έχουν την ίδια γαστριμαργία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή



Οι συνεχείς επιθέσεις κατά Σαμαρά ήταν δικαιολογημένες –έως ένα σημείο– την εποχή που κατοικοέδρευε στο Μαξίμου (2012-2014) και ο κ. Τσίπρας περίμενε στη γωνία για να τον ρίξει μέσω της προεδρικής εκλογής, ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Άντε και την εποχή που στήθηκε η σκευωρία της Novartis. Μέχρι που εδέησε η κ. Τουλουπάκη να αρχειοθετήσει την υπόθεση με 15 μήνες καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο.
Τώρα, όμως, μοιάζει παρανοϊκό. Και μπορεί οι κύκλοι της Κουμουνδούρου να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αλλά την Τρίτη στη Βουλή σχεδόν παραληρούσαν όταν στην ομιλία-απολογία του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιχειρούσε μετά μανίας ολομέτωπη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά.
Δεν τους ενόχλησε που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποιούσε πολύ τακτ (για να αποφύγουμε αγοραίες εκφράσεις του στυλ τον έγλειφε) για τον βασικό πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντίθετα, έβλεπες στα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα κάποιου που βρίσκεται σε παροξυσμό ηδονής, επειδή ο καραδεξιός Παπαγγελόπουλος καταφερόταν κατά του κ. Σαμαρά.
Πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι μέσω του Παπαγγελόπουλου και των επιθέσεων στον Αντώνη Σαμαρά στοχεύουν να προκαλέσουν ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία και να δημιουργήσουν εν τέλει πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό εξάλλου είναι μία στρατηγική που ξεδιπλώνεται πριν από τις εκλογές. Αλήθεια, ποιος μπορεί να λησμονήσει την εφημερίδα «Κόντρα» (που στηρίζει με χέρια και πόδια, με νύχια και δόντια τον ΣΥΡΙΖΑ), η οποία στις 6 Ιουλίου, μία ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αντί να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να μην έλθει στην εξουσία η επάρατος δεξιά (μία φράση που χρησιμοποιούσε το ίνδαλμα του Τσίπρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου) είχε πρωτοσέλιδο «Βαρίδι ο Σαμαράς για τον Κυριάκο» και επί της ουσίας προανήγγειλε τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας.



Η περιπέτεια
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σαμαράς εδώ και δύο περίπου χρόνια προσπαθεί με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο να υποστηρίξει την υστεροφημία του και την τρωθείσα τιμή του, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα τον κρέμασε στα μανταλάκια κατηγορώντας τον ότι δωροδοκήθηκε από τον πρώην επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα, τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς.
Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό κρεμάστηκαν στα μανταλάκια άλλα οκτώ πολιτικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων ο κεντρικός τραπεζίτης και ο Επίτροπος στην Κομισιόν) κι ένας εξαίρετος δικαστικός, ο οποίος είχε την ατυχία να αναλάβει πρωθυπουργός για 30 ημέρες.
Το κατηγορητήριο στηριζόταν σε μια σαθρή κατάθεση ενός κουκουλοφόρου μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο κ. Σαμαράς δωροδοκήθηκε από τον Φρουζή με τροχήλατη βαλίτσα που είχε μοβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ολίγων ημερών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, παραδέχθηκε πως όταν διάβασε το κατηγορητήριο έβαλε τα γέλια μαζί με συναδέλφους του.
Κι όμως, παρά το σαθρό κατηγορητήριο, οι εισαγγελείς Διαφθοράς αντιμετώπισαν τον πρώην πρωθυπουργό χειρότερα και από κοινό εγκληματία που βαρύνεται με σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Πώς μπορούσε να λησμονήσει ο κ. Σαμαράς το ντου που έκαναν κι έσπασαν τις τραπεζικές του θυρίδες για να… ανακαλύψουν τον θησαυρό της τροχήλατης βαλίτσας; Αλήθεια, η πολυπράγμων κα Τουλουπάκη –που σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο έχει εξαίρετες νομικές γνώσεις– δεν γνώριζε πως μπορούσε να σφραγίσει την θυρίδα με εισαγγελική εντολή και να περιμένει 24 ώρες μέχρι να επιστρέψει από το εξωτερικό η κ. Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού;
Διότι κάτι τέτοιο το γνωρίζουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής. Πολύ απλά, η κα Τουλουπάκη και οι συν αυτή ήθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, ότι δήθεν κρύβει κάτι φοβερό και τρομερό στις θυρίδες της η οικογένεια Σαμαρά.
Η έρευνα κατά του κ. Σαμαρά περατώθηκε, η υπόθεση πήγε στο αρχείο, αλλά εξακολουθούν τα ΣΥΡΙΖΑικά ΜΜΕ, όχι μόνο να τον χτυπούν, αλλά στην κυριολεξία να βυσσοδομούν κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Όμως η εξήγηση που δίνεται, ότι χτυπώντας τον Σαμαρά θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στον κ. Μητσοτάκη, μάλλον είναι πολύ… παιδική. Ειδικά εάν σε όλες αυτές τις επιθέσεις προσθέσουμε τις έξι ψήφους υπέρ του Παπαγγελόπουλου, οι οποίες όπως συνηγορούν όλοι προέρχονται από την «καραμανλική» πτέρυγα της Ν.Δ.
Ας μην ξεχνάμε ότι η «καραμανλική» πτέρυγα όχι μόνο ανέχθηκε τη διακυβέρνηση Τσίπρα, αλλά έβαλε και πλάτη όποτε το χρειάστηκε.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του Ευάγγελου Αντώναρου στην ΕΡΤ, δικαιολογώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί τα… υπόγεια του Μαξίμου;
Ποιος μπορεί να λησμονήσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πρώην αρχηγός της Ν.Δ., όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε έξι στελέχη της κυβέρνησής του, δεν άρθρωσε λέξη; Προφανώς απουσίαζε σε μία από τις εκατοντάδες εξορμήσεις του στο πλαίσιο των γευσιγνωστικών του αναζητήσεων.
Η διαφορά αναδεικνύεται και στο γεγονός ότι όταν η επικεφαλής της αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Άννα Ζαΐρη, στοχοποίησε τον Κώστα Σημίτη (κι εδώ η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο, όπως και για τους κ.κ. Μαλέσιο και Χρυσοχοΐδη) το όλον ΠΑΣΟΚ έσπευσε να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό.
Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, που έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τον Σημίτη (εδώ και ένδεκα χρόνια) όχι μόνο του τηλεφώνησε, αλλά έκανε και σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι προ ολίγων εβδομάδων, όταν έσκασαν οι καταθέσεις των εισαγγελέων κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και συντάχθηκε η πρόταση για προανακριτική, από τη Ραφήνα διέρρευσε πως ο κ. Καραμανλής ούτε θέλει να ακούσει το όνομα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, όπως επίσης ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν σηκώνει το τηλέφωνο στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Όμως δεν μας εξήγησαν εάν το ίδιο ισχύει και για τους κύκλους, τα τρίγωνα και τα τετράγωνα των  κ.κ. Καραμανλή και Παυλόπουλου. Ούτε φυσικά έκαναν λόγο για την βραδινή επίσκεψη του πρωταθλητή των fake news, Θανάση Καρτερού, στο Προεδρικό Μέγαρο…
Ίσως στη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να προβληματιστούν από τις επιθέσεις των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Σαμαρά. Διότι δεν θα πρέπει να αποκλείουν ότι η χείρα βοηθείας προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τους «καραμανλικούς» μπορεί να συνεχίζεται.

Μιχάλης Κωτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου