22.5.20

Ο Ντόναλντ και δεν φοράει μάσκα, και δεν φταίει σε τίποτα…


Όλοι φοράνε μάσκες, εκτός από τον Ερντογάν, και τον Τραμπ.
Οι οποίοι αν και επιβάλλουν σε όλους τους συνεργάτες τους να φοράνε μάσκα όταν είναι κοντά τους, οι ίδιοι αρνούνται να το κάνουν.




Ο μεν πρώτος επειδή κάθε πρωί πίνει πετιμέζι από μούρα, και άρα δεν κινδυνεύει από τον κορονοϊό (χώρια το τουρκικό του DNA), ο δε άλλος επειδή λαμβάνει καθημερινά μια φαρμακευτική ουσία που είναι για την ελονοσία, και όπως λέγεται, μπορεί να κάνει και ενέσεις χλωρίνης στα κρυφά, για να … καθαρίσουν οι πνεύμονές του!


Προχθές λοιπόν, και πριν από μια προγραμματισμένη επίσκεψη του πλανητάρχη σε ένα εργοστάσιο της Ford στο  Michigan τα ερωτήματα έδιναν και έπαιρναν.
Θα φορέσει επιτέλους μάσκα προστασίας και αυτός;
Τελικά δεν φόρεσε.
Γιατί; Όπως είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν «Δεν είναι απαραίτητη η μάσκα για μένα. Όλοι έχουν κάνει τεστ, όπως και εγώ…».
Παρ’ όλα αυτά παραδέχθηκε ότι όντως φόρεσε μάσκα σε ένα άλλο τμήμα του εργοστασίου που περιδιάβηκε, αλλά στο οποίο δεν υπήρχαν κάμερες και ρεπόρτερ (βλ. φωτό).
«Δεν ήθελα να δώσω την ικανοποίηση στους δημοσιογράφους να με δουν με μάσκα», είπε.
Πάντως, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας του Michigan, ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος εκ του νόμου να φοράει μάσκα στη διάρκεια της επίσκεψής του, ενώ και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του συγκεκριμένου εργοστασίου επιβάλλουν τη χρήση της σε άπαντες ανεξαιρέτως.



Όταν ρωτήθηκε επ’ αυτού ο CEO της Ford, William Ford, δεν έδωσε σημασία λέγοντας απλά πως εξαρτάται από τον ίδιο τον Τραμπ το αν θα συμμορφωθεί ή όχι.
Τελικά η επίσκεψη έγινε, με τον πρόεδρο να περιδιαβαίνει το εργοστάσιο, συζητώντας με εργαζομένους που όλοι μα όλοι φορούσαν μάσκες. Μάσκες επίσης φορούσαν και όλα τα στελέχη του εργοστασίου, αλλά και οι συνεργάτες του, που τον συνόδευαν.
Στη συνέχεια, σε συνάντηση «στρογγυλής τραπέζης» που έγινε, επίσης δεν φόρεσε μάσκα.
Ένας άλλος Αμερικανός πολιτικός που επίσης αρνείται να φορέσει μάσκα βρήκε τον μπελά του.
Πρόκειται για τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή του Illinois Darren Bailey, ο οποίος αποβλήθηκε από τη βουλή της Πολιτείας με ψήφους 81 υπέρ και 27 κατά, αρνούμενος να συμμορφωθεί προς τον κανονισμό που επιβάλλει τη χρήση μάσκας κατά τις συνεδριάσεις. Μάλιστα υπέρ της αποβολής του ψήφισαν και κάποιοι συνάδελφοί του Ρεπουμπλικάνοι!
«Δεν πρόκειται να φορέσω μάσκα» δήλωσε ο Bailey, ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κυβερνήτη της Πολιτείας  J.B. Pritzker, καθώς διαφωνούσε με τα μέτρα περιορισμού και καραντίνας που αυτός είχε διατάξει.
Ο Bailey, εκτός του ότι αρνείται να φορέσει μάσκα, επίσης αρνήθηκε να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο (προαιρετικά) πρέπει να κάνει κάθε μέλος της βουλής του Illinois.
Όπως είπε, «Είμαι εκπρόσωπος του λαού… φτάνει πια», θυμίζοντας τον αψύ Πολάκη.
Η αποβολή του από τις συνεδριάσεις θα έχει ισχύ έως ότου συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, οι οποίοι πέρα από την χρήση μάσκας επιβάλλουν και την θερμομέτρηση όποιου εισέρχεται στο κτίριο.
Τέλος, ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από τον COVID-19 αγγίζει ρεκόρ, όμως σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, ο εν λόγω αριθμός θα ήταν κατά πολύ μικρότερος αν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης είχαν ληφθεί μόνο μια εβδομάδα πριν.
Πρόκειται για μελέτη του πανεπιστημίου Columbia, σύμφωνα με την οποία αν τα μέτρα είχαν ληφθεί την 8/3 οι θάνατοι θα ήταν 36.000 λιγότεροι, ενώ αν είχαν ληφθεί την 1/3, τότε θα ήταν 54.000 λιγότεροι!   

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτά τα νούμερα χρησιμοποιώντας μοντέλα που υπολογίζουν το πόσο μειώθηκε η μετάδοση του ιού μόλις άρχισαν να ισχύουν τα μέτρα καραντίνας.
«Μιλάμε για μεγάλη, για τεράστια  διαφορά», λέει ο επιδημιολόγος του πανεπιστημίου Columbia Jeffrey Shaman… «μόλις πιάσεις τον ιό σε εκείνη τη κρίσιμη φάση της μετάδοσής του, τότε μπορείς να μειώσεις κατά πολύ τους θανάτους», λέει.
Για αυτή τη καθυστέρηση στη λήψη έγκαιρων μέτρων, πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν πως φταίει ο Τραμπ. Ο οποίος στην αρχή πήρε αψήφιστα την πανδημία, γράφοντας π.χ. στο Τουίτερ την 9/3 «Τίποτα δεν κλείνει. Η ζωή και η οικονομία συνεχίζουν απρόσκοπτα».
Δεν φταίει ο πρόεδρος, λένε οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου, ανταπαντώντας στις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του.
«Αυτό που πράγματι θα έσωζε ζωές Αμερικανών πολιτών θα ήταν η διαφάνεια που έπρεπε να ακολουθήσει η Κίνα εξ αρχής, καθώς και η ορθή διαχείριση της κρίσης από πλευράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας»…
Για τον Τραμπ λοιπόν, για το ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ  φταίει η Κίνα και ο ΠΟΥ, και όχι η δική του ολιγωρία.
Σας θυμίζει κάποιους δικούς μας;
Αλέξη και Ρένα τους λένε, ονόματα δεν λέμε…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου