30.3.23

Η πλούσια επικαιρότητα, και οι «άριστοι» που λέγαμε…

Πλούσια όπως πάντα η επικαιρότητα στη χώρα μας, στην οποία ποτέ δεν πλήττεις.

Διασκεδαστική θα έλεγα, εκτός κι αν την παίρνει κανείς στα σοβαρά, οπότε εκεί χρειάζεται ψυχιατρική επίβλεψη για να αποφευχθεί κάποιο κακό.

Εγώ πάντως, ως ποταπός που είμαι, παρακολουθώ την επικαιρότητα μετά μανίας, βγάζοντας τα δικά μου εξίσου ποταπά συμπεράσματα. Με μότο μου το μην τους παίρνετε στα σοβαρά. Καραγκιόζηδες είναι… πολιτικάντηδες και δημοσιογράφοι  (αμφότεροι).

 


Έτσι, μπαίνοντας στην τελική προεκλογική περίοδο έχουμε και λέμε:

Έτσι στα ξαφνικά ξεχάσαμε τον Πάτση, τον Παπαθανάση, και την πρεσβυτέρα, και ασχολούμαστε (κατόπιν υπόδειξης των αδέκαστων ΜΜΕ) με την πολυτελή βίλα (μετά πισίνας) του γυρολόγου Ραγκούση.

Μα που τα βρήκε τα λεφτά ο αχρείος; Ακούς εκεί να του δώσει δάνειο η εργατική εστία;

Και άλλα πολλά…

 

Μόνο που η συγκεκριμένη βίλα χτίσθηκε το μακρινό 2010 (ή 2011 δεν θυμάμαι), προ κρίσης, τότε που λεφτά υπήρχαν, οι τράπεζες όντως μας παρακαλούσαν για να μας δανείσουν, και ο λεγάμενος ήταν υπουργός του ΓΑΠ σε ένα ΠΑΣΟΚ που είχε πάρει 44% παρακαλώ.

Τότε λοιπόν, ουδείς ησχολήθη, αν και υπήρχαν ανάλογα καυστικά δημοσιεύματα.

Τώρα όμως, εν έτει 2023, με τον Κυριάκο να κινδυνεύει να μην είναι αυτοδύναμος, ξύπνησαν όλοι οι γαλάζιοι κήνσορες και ανακάλυψαν το σκάνδαλο!

Όπως η δαιμόνια ΕΥΠ, που πριν από ένα μήνα, κι ενώ όλοι ανεξαιρέτως κατηγορούσαν τους άριστους για ανικανότητα και σκάνδαλα με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, αυτή «αποκάλυψε» ρώσικο δίκτυο κατασκοπείας, με έδρα το Μπραχάμι, και με Μάτα Χάρι μια θείτσα που έπλεκε και πουλούσε τερλίκια και πουλόβερ.

Την πιάσανε; Όχι! Να ‘χαμε να λέγαμε. Ναι, αλλά η μπάλα πήγε στη κερκίδα…

Με κάποιους ποταπούς, ονόματα να μη λέμε, να προειδοποιούν πως μέχρι να γίνουν οι εκλογές, μέχρι και τον Κάρλος το τσακάλι θα ανακαλύψουν οι άριστοι!

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι… τσουπ… να ‘σου πάλι η δαιμόνια ΕΥΠ που ανακάλυψε κύκλωμα Πακιστανών τρομοκρατών, που είχαν σκοπό να σκοτώσουν αθώα θύματα σε εβραϊκό εστιατόριο της Αθήνας!

Πως; Με καλάσνικοφ, ή με εκρηκτικά, ή με φιάλες υγραερίου, ή με… σκαμπίλια.

Μιλάμε για σκληρούς και σούπερ επαγγελματίες τρομοκράτες, ο ένας εργάτης γης στη Ζάκυνθο, κι ο άλλος πλύστης ΙΧ στη Σπάρτη.

Με υψηλή καθοδήγηση από Ιρανό, μέσω what’s up, που παρακολουθούνταν από τα τζιμάνια μας.

Τώρα τι σχέση έχει το Ιράν με τους Πακιστανούς, οι Σουνίτες με τους Σιίτες, κ.ο.κ. μόνο ο Πορτοσάλτε ίσως το γνωρίζει.

Το θέμα είναι πως αμέσως βρέθηκαν πρόθυμοι χειροκροτητές να κουνήσουν το δάκτυλο, δικαιολογώντας έτσι τις κρυφές και παράνομες υποκλοπές, και τις επισυνδέσεις του Μαξίμου.

Με τους ποταπούς να λένε πως «τον ΑΓΕΕΘΑ παρακολουθούσαν, δυο Πακιστανούς λαθρομετανάστες πιάσανε».

Κάτι είναι κι αυτό… 


Και μιας και μιλάμε για λαθρομετανάστες, τι θυμήθηκα ο κακότροπος; Την Σία (τη σύζυγο του Μπακό ντε), η οποία μας προειδοποιεί να μη βγει ο Σύριζας, διότι θα γκρεμίσει τον φράχτη στον Έβρο και θα έρχονται κύματα λαθρομεταναστών!

Η ίδια η Σία που επί Σύριζα, μαζί με τον Κουράκη, τον Μουτσινά, και άλλα παιδιά (αλληλέγγυα) πόζαρε με πορτοκαλί σωσίβια στις αμμουδιές της Λέσβου, και σε εξώφυλλα περιοδικών, δηλώνοντας  πως «είμαστε όλοι πρόσφυγες»!

Η ίδια η Σία που προχθές ανέκρινε μετά έντονης πίεσης τον Ανδρουλάκη να «ονοματίσει» ποιον θέλει ως πρωθυπουργό, για να μην οδηγηθούμε σε ακυβερνησία.

Κι εκείνος ο χλεχλές, αντί να προτείνει τον Μπακογιάννη μπας και ηρεμήσει η Σία, και γίνει πασοκτσού, έκανε τον ανήξερο… εκτός κι αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και που θέλουν τον βλάχο να προτείνει την Μιμή ή τον Κουμουτσάκο για πρωθυπουργούς κοινής αποδοχής.

Είπα ανήξερο,  και θυμήθηκα τον… Κυριάκο. Που έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και τις πλατείες, χώρια το τουίτερ, ζητώντας αυτοδυναμία έτσι ώστε να μας σώσει. Το γεγονός ότι 4 χρόνια τώρα δεν μπορεί να μας σώσει, μάλλον δικαιολογείται επειδή δεν έχει αυτοδυναμία και συγκυβερνάει με το ΠΟΤΑΜΙ…

Τι άλλο έχει η επικαιρότητα;

Μένος εναντίον των μεγαλόσχημων  συριζαίων,  που σπεύδουν στο Παρίσι για να συμπαρασταθούν στους Γάλλους που δεν θέλουν να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στα 65 από τα 62.

Με τους κουλοφύλακες να κατακεραυνώνουν αυτή την «υποκρισία» επιμένοντας πως ο Σύριζας εδώ πήγε το όριο στα 67.

Ξεχνώντας, ή αγνοώντας (ως πρώην ΑνΕλ οι περισσότεροι) πως τα 67 έτη συνταξιοδότησης τα ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2013… απλά οι συριζαίοι το κράτησαν ως είχε.

Σε άλλα νέα, οι δυο μεγάλες τράπεζες που θα χρηματοδοτούσαν το Ελληνικό λάκισαν, και το «έργο» μένει ξεκάρφωτο, με τον Άδωνι να κλαίει, και τις τράπεζες να λένε πως προτιμούν να χρηματοδοτήσουν τα ιπτάμενα τρένα υδρογόνου του (παραιτηθέντος) Καραμανλή, παρά τους ουρανοξύστες στο Καλαμάκι…

Έτσι είναι το κεφάλαιο. Μια εδώ και μια εκεί…

Έχουμε και τους περίεργους θανάτους σταθμαρχών του ΟΣΕ από τροχαία… σταθμαρχών που ήταν να καταθέσουν για τα Τέμπη. Καταθέσεις οι οποίες ανησυχούσαν σφόδρα κάποιους υψηλά (πολύ υψηλά) ιστάμενους, γόνους και μη.

Νεκροί σταθμάρχες και φυλακισμένοι… λυράρηδες. Έτσι ακριβώς. Μέσα σε μια εβδομάδα ένας διάσημος λυράρης της Κρήτης συνελήφθη για παιδεραστία, κι ένας άλλος καταδικάστηκε τελεσίδικα για κατάχρηση και απάτη.

Τι συμβαίνει τέλος πάντων;

Θα δω πάλι σήμερα την Τατιάνα για να διαφωτιστώ, και θα σας ενημερώσω…

Strange Attractor


ΥΓ- Για να δείτε τι σημαίνει αριστεία. Με αφορμή τις εκατόμβες στα Τέμπη, βγήκαν και άλλοι κλάδοι, εκτός ΟΣΕ,  και προειδοποίησαν για κενά ασφαλείας π.χ. στα αεροδρόμια, με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να μιλάνε για υποστελέχωση στους πύργους ελέγχου, και τους Αερολιμενικούς να αποκαλύπτουν πως από το 2020 με νόμο του Καραμανλή τα αεροδρόμιά μας  είναι ανεξέλεγκτα, και τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο από την ΥΠΑ, μιας και ο υπουργός κατάργησε σε αυτά τις κρατικές αεροπορικές αρχές χάριν των ιδιωτών που τα εκμεταλλεύονται και τα λειτουργούν και που δεν θέλουν μπάστακες πάνω από το κεφάλι τους.

Και τι έκανε η κυβέρνηση των αρίστων μετά από αυτές τις αποκαλύψεις για τα κενά ασφάλειας στα αεροδρόμια;

Με μπροστάρη τον πρώην ΓΓ της ΚΝΕ και νυν υπ. ΠροΠο, και προκειμένου να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των επιβατών, μπλα … μπλα, αποφασίστηκε η μετάθεση 1800 αστυνομικών στα αεροδρόμια!

Ίσως φταίει πως τόσο το safety όσο και το security, αποδίδονται στην ελληνική γλώσσα ως «ασφάλεια», οπότε άλλο κατάλαβαν οι άριστοι…

Έστω κι έτσι, πάλι καλά να λέμε. Μπορεί η ενίσχυση  με αστυνομικούς στα αεροδρόμια να αποτρέψει καμιά ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια από κανέναν λαθρομετανάστη βαλιτσά… ποιος ξέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου