20.10.12

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…


Αγαπητέ μου κύριε Πρωθυπουργέ…

Υγεία έχουμε και το αυτό επιθυμούμε και για σας, άλλωστε αυτό επιθυμεί και όλος ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από αυτά που εξωτερικεύει καμιά φορά…


Έχω λοιπόν ένα πρόβλημα… Δεν ξέρω τι να απαντήσω στους φίλους και πελάτες μου επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι –πολλές ημέρες εργάσιμες- είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που μπαίνουν στα μαγαζιά τους!

Αυτό δε μπορεί να μη το ξέρετε…

Φαντάζομαι πως οι αξιότιμοι κύριοι συνεργάτες σας θα σας έχουν προφανώς ενημερώσει πως ο εμπορικός κόσμος το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε ένα σπορ πρωτόγνωρο, από εποχής Φοινίκων, που μας έμαθαν την τέχνη του εμπορίου… Αγωνίζονται με ένα κατάλληλο εργαλείο, κάτι περίπου σαν ρακέτα, αλλά με μικρότερη επιφάνεια και μεγαλύτερη λαβή, στο κυνηγητό ενός αντιπαθούς εντόμου, ίνα ο νικητής εισέλθει εις τας δέλτους των ρεκόρ Γκίνες! Δηλαδή, και με απλά λόγια, κυνηγάνε μύγες κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού ποδάρι δεν πατάει στα μαγαζιά τους…
Φυσικά δε φταίτε εσείς γι αυτό. Η παλιοκατάσταση φταίει, και ουδείς διανοείται να αμφισβητήσει τις προσπάθειές σας, κάθε άλλο μάλιστα…
Κατά γενική ομολογία θα είμεθα τρισχειρότερα και βάλε, και μπορεί –τι μπορεί, σίγουρο είναι- να τρώγαμε ο ένας τον άλλο για να επιζήσουμε, όπως οι επιβαίνοντες και διασωθέντες του αεροπλάνου των Άνδεων. Εσείς το αποτρέψατε αυτό…
Όμως δε μπορεί να παραμείνει έτσι η κατάσταση, και κυρίως εμείς οι υπερήφανοι Έλληνες, ένας λαός που για τιμή και για φιλότιμο δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, δεν μπορούμε να ανεχόμεθα εις το διηνεκές τις χαζομάρες του ανίκανου, ανεύθυνου και επικίνδυνου υπουργείου των οικονομικών και των μανδαρίνων του.
Να εξηγηθούμε…
-Η κατάσταση στην οικονομία δεν πάει καλά, ή μάλλον κατά διαβόλου πάει… Χρήμα δεν κινείται και δεν υπάρχει, και κυρίως δεν υπάρχει εκεί που πρέπει να αναπαραχθεί η εργατική δύναμη. Άρα τζίρος γιοκ στην αγορά…
-Για να έχουμε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, θα πρέπει να παραχθεί πρώτα η Προστιθέμενη Αξία, και ας μη καταφύγω στο τετριμμένο περί εθνικής πίτας, αφού σε οικονομολόγο απευθύνομαι.
Προφανώς κύριε Πρωθυπουργέ μου δεν βλέπετε και εσείς πουθενά Προστιθέμενη Αξία, αντιθέτως βλέπετε εκεί που δεν βλέπουν οι περισσότεροι… Την αρνητική της πλευρά, που είναι ο θάνατος της αγοράς και της οικονομίας.
-Για να πληρωθούν άμεσοι φόροι, θα πρέπει να υπάρχουν κέρδη, ως συνέπεια της Προστιθέμενης Αξίας, που προσδιορίζουν το εισόδημα ενός εκάστου, εκ των απελπισμένων «επιτηδευματιών» της αγοράς, όπως τους χαρακτηρίζει το άσχετο και ανάλγητο υπουργείο των αλλού ευρισκομένων μανδαρίνων του.
Αυτά είναι τα βασικά σημεία… Να εξηγηθούμε όμως και για τα υπόλοιπα…
-Αυτό το άθλιο κρατικό μόρφωμα, το οποίο εσείς –δυστυχώς για την αξία σας- υπηρετείτε αξιοπρεπώς και επιτυχώς, ουδέποτε θέσπισε κανόνες στην αγορά και φυσικά δεν ευθύνεται γι αυτό ο γαλατάς, από τον οποίο εξυπηρετείστε και σεις στις βιοτικές σας ανάγκες.
-Το αναποτελεσματικό και επικίνδυνο υπουργείο, το θεωρούμενο των οικονομικών, έχει αποτύχει διαχρονικά στη διαχείριση της ευθύνης του και δεν μπορεί οι ευθύνες της αποτυχίας των μανδαρίνων του να επιρρίπτονται στον γαλατά, τον οποίο προανέφερα.
-Υπάρχει μια φράση που λέγεται «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», που σήμερα κυριολεκτικά ταιριάζει στους ανθρώπους της χειμαζόμενης αγοράς.
-Η σχέση της φοροδιαφυγής είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη φορολογία, όπως εσείς πολύ καλά το γνωρίζετε…
-Η φοροδιαφυγή της αγοράς είναι συγκριτικά ελάχιστη σε σχέση με αυτή των καυσίμων –ας πούμε- που αποτιμάται στα οκτώ δισεκατομμύρια (αν δεν κάνω λάθος εσείς για έντεκα από αυτά ψάχνατε και σας έβγαλαν την πίστη οι τροϊκανοί). Εξ άλλου η φοροδιαφυγή της μικρής κλίμακας της αγορά «μπαίνει» ποικιλοτρόπως στην πραγματική οικονομία.
-Στο παιχνίδι «ο θάνατός σου η ζωή μου», η αγορά είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει για να διασωθεί, ιδιαίτερα τώρα που ισχύουν όσα ήδη περιγράψαμε… Άλλωστε, η μεγάλη φοροδιαφυγή δεν γίνεται στα ισόγεια, στα ανώγεια γίνεται, εκεί που ρέει το μαύρο χρήμα και για το οποίο ο λαός εκτιμά και πιστεύει πως βρίσκεται σε «οιονεί ασυλία».
-Οι φόροι δεν είναι λύση, όταν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, στις οποίες αναφερθήκαμε. Αντιθέτως είναι εξόντωση και θάνατος των μικρομεσαίων, στους οποίους ασφαλώς αναφέρεται το κείμενο του συντάκτη.
-Τέλος, το ακατανόμαστο υπουργείο, έχει προβεί σε τεράστιες παραβιάσεις του συντάγματος, και έχει μεταβάλει τους υπερήφανους συμπατριώτες σας, τους Έλληνες, από πολίτες, σε φόρου υποτελείς, και μάλιστα η κατάσταση που επικρατεί πλέον, είναι κακέκτυπο του Οθωμανικού ζυγού.
Αυτά τα λίγα είχα να σας πω κύριε Πρωθυπουργέ, και συγχωρείστε μου το θάρρος. Όμως ξέρω πολύ καλά πως αγαπάτε το λαό και τη χώρα σας και σας ενοχλεί, ίσως περισσότερο και από μας τους άλλους η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, την οποία εσείς ουδέποτε φαντασθήκατε έτσι.
Σας ενοχλεί η ταπείνωση και η απαξίωση που υφίσταται ο λαός και η χώρα. Όμως μαζέψτε τους…
Δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος και παχυλά αμειβόμενος, που βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών να παρορά τις δικές του ευθύνες, και να απευθύνεται στους Έλληνες, θεωρώντας τους συλλήβδην φοροκλέπτες και διεφθαρμένους…
Στείλτε άμεσα στη φυλακή τους ενόχους, ξεκινώντας από τους ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς, για να πείσετε και τους Έλληνες πως κάτι αλλάζει.
Μπορεί να πείσατε τους Ευρωπαίους πως κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, όμως οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που πρέπει να πεισθούν, δεν το έχετε κάνει, και δεν φαίνεται πουθενά αυτό αποτυπωμένο.

Καλή δύναμη Αντώνη Σαμαρά, κι εδώ είμαστε…

Tak        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου