25.10.12

Ταμπλέτα ή skateboard?


Εντυπωσιακή η παρουσίαση της νέας ταμπλέτας της Microsoft με το όνομα Surface, ακόμα πιο εντυπωσιακή η δυνατότητά της να χρησιμοποιηθεί και ως... skateboard!

O general manager της ομάδας του Surface στην Microsoft, Panos Panay (Κύπριος); ήταν στο μέσο της παρουσίασης της νέας ταμπλέτας, όταν θέλησε να αναφερθεί στην αντοχή και στην ποιότητα κατασκευής του προϊόντος, με το συμπαγές εξωτερικό περίβλημα από μαγνήσιο και την μοναδική τεχνολογία συγκόλλησης της οθόνης, όταν προέβη σε δύο αρκετά εντυπωσιακές ενέργειες. Η μία ήταν να ρίξει την ταμπλέτα από 1,5 περίπου μέτρο, χωρίς αυτή να πάθει τίποτα κατά την πρόσκρουσή της στο πάτωμα. Εντάξει, δεν ήταν πλακόστρωτο, αλλά οι 72 διαφορετικές γωνίες με τις οποίες μπορεί να πέσει η ταμπλέτα δεν είναι και άσχημες.

Το δεύτερο όμως "κόλπο" ήταν ακόμα καλύτερο. Έδειξε μια φωτό του προέδρου του τμήματος των Windows, Steven Sinofsky πάνω σε ένα skateboard. Ένα skateboard αποτελούμενο από ένα Surface και δυο σετ ρόδες! Το οποίο μάλιστα είχανε φέρει και μαζί τους!

Φυσικά, δεν πρόκειται να πουληθεί κάτι τέτοιο στην αγορά, αλλά ήταν ένας πρωτότυπος τρόπος για να δείξουν την ανθεκτικότητα της ταμπλέτας, η οποία γενικά φαίνεται να έχει τα εχέγγυα να διαγωνιστεί στα ίσα τον βασιλιά της κατηγορίας, το iPad της Apple.

Μερικά μόνο από τα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της ταμπλέτας είναι:
-Η χρήση ειδικής έκδοσης των Windows 8, τη λεγόμενη RT, optimised για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, με ότι αυτό συνεπάγεται σε διάθεση λογισμικού μέσω του Windows Store, αλλά και την ύπαρξη προεγκατεστημένων δημοφιλών προγραμμάτων όπως το Office. Επίσης προσφέρεται μεγάλη εργονομία μέσω των δυνατοτήτων multitasking (ταυτόχρονη χρήση πολλών προγραμμάτων).
-Πρόσβαση στις υπηρεσίες XBOX, ένα νέο πακέτο υπηρεσιών συσχετιζόμενων με τη δημοφιλή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, για διάθεση υλικού πολυμέσων, όπως ταινίες και μουσική.
-USB θύρα με πλήρη και άμεση συμβατότητα με πληθώρα συσκευών, όπως πάσης φύσεως εκτυπωτές και χειριστήρια βιντεοπαιχνιδιών (όπως του XBOX 360). Μπορεί κάποιος ακόμα και να φορτίζει το κινητό του μέσω της θύρας USB.
-Ενσωματωμένο "πόδι" με την ονομασία Kickstand, για ιδανική γωνία θέασης και εργασίας πάνω σε επιφάνειες όπως τραπέζια. Εδώ να αναφερθούμε και στις ενσωματωμένες κάμερες του μηχανήματος, μια εμπρός και μία πίσω, πανοραμική, τοποθετημένες σε τέτοια κλίση ώστε όταν χρησιμοποιείται το Kickstand να έχουν την ιδανική γωνία θέασης για συνομιλίες στο Skype (εμπρός κάμερα) ή για καταγραφή video (πίσω κάμερα).
-Το πρωτοποριακό κάλυμμα Touch Cover, το οποίο περιλαμβάνει ένα πληκτρολόγιο πίεσης (όχι αφής) και μια πολύ πρακτική λύση πρόσδεσης στην ταμπλέτα μέσω ταμπλετών, η οποία επιτρέπει την άμεση πρόσδεση και αφαίρεση του καλύμματος από τη συσκευή, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια αρκετά δυνατή σύνδεση ώστε να μπορείς να κρατάς στον αέρα τη ταμπλέτα από την άκρη του καλύμματος.
-Οθόνη με τεχνολογία ClearType. Η ανάλυση μπορεί να είναι μικρότερη από του iPad, αλλά υποφέρει από περίπου μισό ποσοστό αντανακλάσεων σε καλά φωτισμένο περιβάλλον.
-Κάθε εξάρτημα ήταν σχεδιασμένο για τη συσκευή αυτή, από την οθόνη και το κέλυφος, μέχρι τις μπαταρίες και τις δίδυμες κεραίες για το WiFi, το οποίο σημαίνει την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους, όπως μεγάλη διάρκεια ζωής των μπαταριών και γρήγορη φόρτισή τους ή πεντακάθαρο σήμα από ασύρματα δίκτυα.


Από αύριο θα το χαίρονται οι φίλοι μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και περιμένουμε και εμείς να το δούμε σύντομα από κοντά και στα μέρη μας.

Για την παρουσίαση των Windows 8 και του Surface μπορείτε να μεταβείτε εδώ.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου