24.12.12

Smartphone: Το δολοφονικό εργαλείο του μέλλοντος.


Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, τα  smartphones αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, αλλά αν βρεθούν σε λάθος χέρια, τότε μπορούν να μετατραπούν σε όπλα μαζικής καταστροφής.




Ήδη χρησιμοποιούνται από διάφορους τρομοκράτες για να πυροδοτηθούν βόμβες, ενώ οι ειδικοί ανακαλύπτουν συνεχώς και νέες χρήσεις τους, όπως την δυνατότητα να «σβήσουν» τους βηματοδότες, να προκαλέσουν αυτοκινητιστικά ατυχήματα, να συμβάλλουν σε διαρρήξεις σπιτιών, να εξαντλήσουν μπαταρίες σε νοσοκομειακά μηχανήματα, και να πάρουν τον έλεγχο ηλεκτρικών συστημάτων.
Όπως λέει ο Stuart McClure, ειδικός της εταιρίας  McAfee, «αν ήμουν κακός, θα περίμενα μέχρι να έχουμε κάποια μεγάλη χιονοθύελλα, ή έναν μεγάλο καύσωνα, και θα ακύρωνα την θέρμανση ή τον κλιματισμό, έτσι ώστε να σημειωθούν θάνατοι ηλικιωμένων…».
Το μόνο που χρειάζεται για να σαμποτάρει κάποιος έναν εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα- απινιδωτή (ICD), είναι μια πατέντα με την οποία κάποιος αναμεταδότης μπορεί να κάνει το smartphone να λειτουργήσει ασύρματα ως ιατρική συσκευή.
Ένα τέτοιο τηλέφωνο μπορεί να δώσει εντολή στον απινιδωτή να εξαπολύσει 830 volt, μια θανατηφόρα δηλαδή δόση.
Εξίσου ευάλωτα είναι και τα εποπτικά συστήματα της μέτρησης της πίεσης των ελαστικών στα αυτοκίνητα, τα οποία μπορούν να πάρουν ασύρματη εντολή βάσει της οποίας ο ηλεκτρονικής υπολογιστής ενός αυτοκινήτου να κλειδώσει τους τροχούς, ακόμη και με ταχύτητα 100 χλμ/ω.
Ο εν λόγω κατάλογος των εν δυνάμει σαμποτάζ είναι ατελείωτος.
Όλες σχεδόν οι συσκευές κινδυνεύουν από μια κατάλληλη χειραγώγηση ενός smartphone.
Και όπως καταλήγει ο McClure, «μόνο όταν αυτοί οι υπολογιστές αρχίζουν και σκοτώνουν αρκετούς, μόνο τότε θα ασχοληθούμε με το νέο αυτό πρόβλημα. Με ένα μόνο θάνατο, δεν μπορούμε να πάρουμε το ζήτημα στα σοβαρά. Χρειάζονται πολλοί…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου