24.1.13

Το τελευταίο χαρτί!


Η απόφαση του πρωθυπουργού να συντονίσει τις αποκρατικοποιήσεις είναι το τελευταίο χαρτί που παίζει η κυβέρνηση στο όλο θέμα. Αν και τώρα με μια τρικομματική κυβέρνηση αριστερών αποχρώσεων δεν απαλλαγούμε από το αποτυχημένο κράτος επιχειρηματία δεν θα απαλλαγούμε ποτέ.
Και τότε όλα παίζονται. Ακόμη και η έξοδος από το ευρώ.


Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχει μόνο δύο χρόνια, μέχρι το 2015, για να δείξει ότι εννοεί αυτά που λέει για την συμμετοχή και του κράτους στην πληρωμή του χρέους και των δανεικών.


Εάν δεν το κάνει το κράτος θα πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς.
Θα πρέπει να συνεχίσουμε αγόγγυστα να φορολογούμαστε εμείς για να εξασφαλίζει το κράτος τα λεφτά στους υψηλόμισθους του μετρό, του τραμ και των τρένων και όλων εκείνων που κυριολεκτικά «λουφάρουν» σε άχρηστους κρατικούς Οργανισμούς.
Γιατί θα συμβεί αυτό;
Γιατί ακόμη και εάν δεν έχουμε πολιτικό ατύχημα στην κυβέρνηση και οδηγηθούμε αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές το 2015 θα ξεκινήσει η γνωστή για την Ελλάδα όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες... ευρεία προεκλογική περίοδος.
Άρα από το 2015 και μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται δήμευση περιουσίων των επενδυτών και επιστροφή στο κράτος των λιμανιών της
Cosco, του ΟΤΕ και όλων Τραπεζών αποκρατικοποίηση δεν γίνεται.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Τσακαλώτους στους δρόμους να μιλάνε «...Για κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, που θα επιτρέψουν στη χώρα να εκπονήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης...» δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε άλλο από το «...Σκάσε ιθαγενή και πλήρωνε φόρους» για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η νομενκλατούρα στις κρατικές καρέκλες...
Σκεφτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες να εκπονούν σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας... Για να συμφωνήσουν μόνο θέλουν περίπου έναν αιώνα...
Διερωτώμαι λοιπόν μαζί με όσους έχουν κοινή λογική. Για ποιες κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ποια κρατική επιχείρηση έχει σήμερα κέρδη να πληρώσει όλα όσα χρωστάει και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις προς το κράτος.
Ας μας πουν αυτοί οι αριστεροί οραματιστές τι λεφτά κέρδισε ο ελληνικός λαός από τις κρατικές επιχειρήσεις από το 1950 μέχρι σήμερα.
Ας μας δείξουν αυτά τα κέρδη και ας μας αποδείξουν ότι πήγαν στις τσέπες του ελληνικού λαού.
 
Ας μας δείξουν μια κρατική επιχείρηση που δεν έφαγε λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια και δημόσιες επενδύσεις να τα μετατρέψει σε μισθούς, επιδόματα και άχρηστα υλικά που αγοράστηκαν για να γίνει η λαμογιά με τις προμήθειες και να μείνουν τα υλικά στις αποθήκες για πέταμα.
Δεν έγινε αυτό με την ΔΕΗ;
Δεν έγινε με τον πρώην κρατικό ΟΤΕ;
Δεν έγινε με την ΤΡΕΝΟΣΕ που μέχρι και οικόπεδα της εταιρίας καταπατήθηκαν;
Δεν πλήρωσε η ΔΕΗ χρυσή την ΛΑΡΚΟ και τους μπαταχτσήδες κρατικούς Οργανισμούς;
Δεν πλήρωσε η ΔΕΠΑ τις απατεωνιές Λαυρεντιάδη και άλλων έστω και αν κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της;
Δεν πληρώσαμε όλοι μας από την τσέπη μας τους οραματισμούς του Καραμανλή το 1975 με το κρατικό πετροχημικό συγκρότημα που δεν στήθηκε ποτέ και τα μηχανήματα τα στείλαμε για παλιοσίδερα στην Αφρική;
Δεν κατέστρεψε το κράτος την ναυπηγική βιομηχανία που δεν θα συνέλθει ποτέ;
Δεν κατάστρεψε το κράτος την βιομηχανία αμύνης;
Δεν διέλυσε το κράτος την λιπασματοβιομηχανία και την χημική βιομηχανία που πήρε από τους ιδιώτες;
Ποια κρατική επιχείρηση δεν έχουμε πληρώσει χρυσή από την τσέπη μας είτε με τιμολόγια είτε με εισιτήρια είτε με επιβαρύνσεις για να κάθονται στην πλάτη μας οι χιτλερίσκοι συνδικαλιστές που μας κρατούν αιχμαλώτους των ορέξεών τους για απεργία ακόμη και γιατί (παλαιότερα) είχαν συνάχι... οι αντάρτες κομμουνιστές της αρεσκείας τους.
Δεν είναι λοιπόν μόνο θέμα Σαμαρά η αποκρατικοποίηση. Είναι θέμα χρόνου.
Γιατί μετά το 2015 με την προοπτική των εκλογών του 2016 τα πάντα θα παγώσουν.
Θα μου πείτε ότι είναι και η τρόικα που δεν σηκώνει τέτοια στην εφαρμογή του προγράμματος.
Αυτό ακριβώς όμως είναι και το επικίνδυνο της υπόθεσης.
Ότι η Τρόικα που δεν καταλαβαίνει από  παπατζηλίκια και ειδικά από αυτά των ελληνικών κομμάτων θα τραβήξει τον δικό της δρόμο.
Θα τραβήξει ένα τούρκικο φιρμάνι που θα λέει ότι αφού δεν έχετε λεφτά από την αποκρατικοποίηση και δεν πουλάτε ούτε την άχρηστη περιουσία σας πληρώστε φόρους που είστε μαθημένοι.
Και επειδή φόρους πληρώνουν μόνο τα ζώα της φάρμας που εργάζονται με μισθό... κόψτε κι άλλο και τους μισθούς.
Εάν σε όλα αυτά φέρουμε και την ελάχιστη αντίρρηση το ΔΝΤ θα είναι το πρώτο που θα θέσει θέμα πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα και κινδύνους για τα λεφτά των δανειστών.
Αυτό θα είναι αρκετό για να μας οδηγήσει στον δρόμο που χάραξε ο Χότζας... και στην μετανάστευση στην Αλβανία γιατί τότε θα ζητάνε κηπουρούς.
Και ασφαλώς θα προτιμήσουν τους Έλληνες που ξέρουν από αμοιβές με μαύρα λεφτά...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου