6.2.13

Ένα δεκάρικο η βιολέτα


Καθημερινά βλέπουμε παραδείγματα του πως μερικοί δεν έχουνε αποκαταστήσει την επαφή τους με την πραγματικότητα. Έτσι και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζονται τα πάρτι εις βάρος του οργανισμού, αυτή τη φορά με την προμήθεια ρουχισμού.

Σε πρόσφατη ερώτησή του ο βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος κατήγγειλε πως τα ΕΛΤΑ προέβησαν σε διαγωνισμό για την προμήθεια ρουχισμού σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές για τα δεδομένα της εποχής.

Και αν οι στολές φυλάκων μπορούν να θεωρηθούν δόκιμη ανάγκη, έστω και με μια μέση τιμή άνω των 50 ευρώ ανά τεμάχιο (και μιλάμε για πουκάμισα, γραβάτες και παντελόνια ανάμεσα στα υπόλοιπα, τα οποία θα έπρεπε να ρίχνουν πολύ χαμηλά το μέσο κόστος), αυτό που παραξενεύει είναι γιατί θα πρέπει ο οργανισμός να σπαταλήσει 200 ζεστά χιλιαρικάκια για μπλουζάκια!


20.000 τεμάχια μας οδηγούν σε μια τιμή των 10 ευρώ ανά μπλουζάκι! Αυτήν την τιμή μπορείς να την βρεις ακόμα και με την αγορά ενός τεμαχίου σε μαγαζί της γειτονιάς, με στάμπα και μέση ποιότητα υφάσματος! Οπότε, εκτός της καταφανούς μη ανάγκης προμήθειας αυτών των υλικών, μπαίνει και το θέμα του πιθανού μιζαρίσματος που κρύβεται πίσω από αυτόν τον διαγωνισμό. Ή, στην καλύτερη, της ανευθυνότητας και ανικανότητας των υπευθύνων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά από ανθρώπους της αγοράς και τις τιμές που πρέπει να έχουνε τέτοιου είδους αντικείμενα, αλλά και την πλήρως άχρηστη στελέχωση των τμημάτων προμηθειών πολλών οργανισμών. Και σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, το δεκάρικο είναι υπερβολικά πολύτιμο για να σπαταλιέται σε υφασμάτινες βιολέτες...

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου