7.2.13

Τέρμα πια η ασυλία των επωνύμων.


Απόψε το «ενημερωτικό μαγκαζίνο» του ΣΚΑΙ, που παρουσιάζει ο Ευαγγελάτος, μαζί με μια πληθώρα από αστέρες της δημοσιογραφίας, που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλα τα ρεπερτόρια, παρουσίασε άθελά του μια ακτινογραφία της πρόσφατης Ελλάδας, και τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στο χάλι που φτάσαμε.

 
Δεν αναφέρομαι στις ανοησίες της  ανεκδιήγητης Καλογεροπούλου, η οποία έχει πάρει εργολαβία την υπεράσπιση του Σύριζα, σε σημείο να πετάγεται για να τον δικαιολογήσει, πριν καν ακουστεί η όποια τελευταία παπαριά, από αυτές που μας έχουν συνηθίσει να ξεφουρνίζουν καθημερινά τα στελέχη του.


Αναφέρομαι όμως στη περίπτωση του ηθοποιού και θιασάρχη Κιμούλη, ο οποίος συνελήφθη (αν κατάλαβα καλά) για ακάλυπτες επιταγές, και ο οποίος παράλληλα χρωστάει ουκ ολίγα  προς το δημόσιο, τα οποία (και πάλι αν κατάλαβα καλά) τα διεκανόνισε μεν, δεν τα πληρώνει δε.
Και για αυτό συνελήφθη.
Όπως θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε συντεταγμένο κράτος.
Αυτά ορίζει η περίφημη ισονομία, που την έχουμε για ευαγγέλιο (όταν μας βολεύει).
Διότι κατά τα άλλα, εδώ στο Ελάντα, μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα.
Έτσι, ο Κιμούλης, που παρενέβη στην εκπομπή ζωντανά,  δηλώνει στόχος προβοκάτσιας, και βορά στα αδηφάγα μέσα, ξεπερνώντας εντέχνως το ότι ΧΡΩΣΤΑΕΙ φόρους, και υποβαθμίζοντας τεχνηέντως το γεγονός ότι πριν από χρόνια κατεδικάσθη ερήμην για ακάλυπτες επιταγές, και ότι τόσα χρόνια τώρα υπήρχε ένταλμα για την σύλληψή του, που όπως είπε το «ξέχασε».
Τώρα λοιπόν που συνελήφθη, φωνάζει για την αδικία, και καταγγέλλει (και αυτός) πως στοχοποιείται από το ανάλγητο κράτος, στο οποίο δεν έχει και άρα δεν μπορεί να δώσει τα οφειλόμενα.
Βέβαια στο αυτόφωρο που οδηγήθηκε το πρωί, αμέσως βρήκε και «έσταξε» €4.500 για να μη μείνει μέσα, την ώρα που σε επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ δηλώνει ότι δεν έχει κανέναν προσωπικό λογαριασμό, ούτε και καμία ακίνητη περιουσία, και παρουσιάζει τον εαυτό του ως … πένητα.
Και το δυστυχές για τον τόπο είναι ότι όλες οι ομιλούσες κεφαλές στην εκπομπή κουνούσαν συγκαταβατικά το κεφάλι, συμπονώντας με τον αδικημένο θιασάρχη-θεατρίνο τον οποίο έβαλε στο μάτι το αδηφάγο τέρας του κράτους.
Είναι μια από τις νεοελληνικές διαπλοκές κι αυτή, όπου καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι είναι μια μεγάλη παρέα που αλληλοξεσκονίζονται.
Μια άλλη ενδεικτική περίπτωση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή είναι αυτή του Δήμου Δραπετσώνας, του οποίου την παροχή νερού έκοψε η ΕΥΔΑΠ διότι της χρωστάει πάνω από €3 εκατομμύρια εδώ και αρκετά χρόνια.
Και βεβαίως άρχισαν πάλι οι φιλεύσπλαχνοι ρεπόρτερς να πυροβολούν κατά της άπονης εταιρίας που κόβει το νερό «σε παιδικούς σταθμούς», και άλλα τέτοια φιλολαϊκά ανέξοδα χάδια στα αυτιά των ανεγκέφαλων.
Μάλιστα ο Ευαγγελάτος ωρύονταν πως αυτός που είναι διοικητής της ΕΥΔΑΠ διορίσθηκε από την κυβέρνηση, και άρα θα πρέπει να δείξει κατανόηση, αλλιώς να πάει σπίτι του κλπ κλπ.
Το ότι ο Δήμος χρωστάει το νερό για δεκαετίες, το ξεπέρασε σε χρόνο ντε τε….
Και οι δυο περιπτώσεις όμως έρχονται να μας θυμίσουν την κλασική Ελλάδα που όλοι ξέρουμε, και αγαπάμε, αλλά η οποία είναι και αυτή μας έφερε στα σημερινά μας χάλια.
Την Ελλάδα της χρόνιας (σχεδόν θεσμοθετημένης φοροδιαφυγής).
Από την  μια ο κάθε επώνυμος μαϊντανός που όχι μόνο φοροδιαφεύγει επί χρόνια, αλλά το θεωρεί και προνόμιό του, αφού στην μπανανία μας ποιος θα τολμήσει να τον αγγίξει;
Όταν με ένα τηλεφώνημα μπορεί να πετύχει πολιτική και άλλη στήριξη;
Εξάλλου, οι φόροι είναι για τα κορόιδα, για την ανώνυμη πλέμπα… αυτή είναι η λογική της νεοελληνικής αυτής τάξης των επώνυμων σελέμπριτις.
Από την άλλη έχουμε ένα άλλο νεοελληνικό καθεστώς, όπου οι Δήμοι μόνο εισπράττουν, και ποτέ δεν πληρώνουν, αφού ποιος θα τολμήσει να τους ζητήσει τα χρωστούμενα, και να τα βάλει με τον «λαό» και με τα συνδικάτα των εργαζομένων, που αμέσως θα βάλει μπροστά ο δήμαρχος για να το παίξει Ζορό της περιοχής του;
Όλα αυτά όμως έχουν τελειώσει.
Κι αν δεν τελείωσαν ακόμη, καλά θα είναι να τελειώνουν σύντομα.
Και καλά θα κάνουν οι επώνυμοι μαϊντανοί, και οι διάφοροι τοπικοί άρχοντες να το καταλάβουν, και να αποφασίσουν επιτέλους να βάλουν το χέρι στη τσέπη, ειδάλλως να είναι έτοιμοι να πάνε μέσα.
Και καλά θα κάνει και ο φιλεύσπλαχνος λαός, ο καθοδηγούμενος από τα εξίσου φιλεύσπλαχνα ΜΜΕ, να αντιληφθεί ότι δεν έχει κανένα νόημα να υπερασπίζεται τους καημένους τους καλλιτέχνες μας, τους άμοιρους τους δημάρχους μας, η οποιονδήποτε άλλο μπατακτσή,  αφού κάθε ευρώ σε φόρους που δεν το πληρώνουν αυτοί, θα το πληρώσουν τα συνηθισμένα κορόιδα, τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή όλοι εμείς οι υπόλοιποι.
Για αυτό, καμιά αλληλεγγύη στους φοροφυγάδες.
Όσο δημοφιλείς κι αν είναι.
Όσο και αν μας αρέσει να τους βλέπουμε στο θέατρο.
Και καλοί οι θεατρινισμοί, αλλά στη σκηνή και στο πάλκο όπου ανήκουν.
Τέρμα πια η ασυλία των επωνύμων.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου