17.2.13

Τέλος στο online πορνό… στην Ισλανδία.


Η Ισλανδία θεωρεί την διαδικτυακή πορνογραφία ως παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών που πρωταγωνιστούν σε αυτήν, καθώς και των παιδιών που την παρακολουθούν, οπότε και εξετάζει το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσής της.


Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας σύστησε μια ομάδα εργασίας προκειμένου να βρεθεί ο πιο κατάλληλος τρόπος για την απαγόρευση, με μεθόδους όπως είναι το μπλοκάρισμα διευθύνσεων ΙΡ, και η απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών της Ισλανδίας για αγορά χρόνου και για πρόσβαση σε πορνογραφικά σάιτς.


Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, «είναι κάτι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Αφού μπορούμε να στέλνουμε ανθρώπους στο φεγγάρι, τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και το πορνό στο ίντερνετ».
Αν μπορέσει και περάσει αυτή η απαγόρευση, τότε θα είναι η πρώτη φορά που ισχύει κάτι τέτοιο σε κράτος της Δύσης.
Βέβαια, η συγκεκριμένη χώρα έχει έντονο παρελθόν εναντίον της πορνογραφίας, αφού ήδη απαγορεύεται η εκτύπωση, δημοσίευση, και διασπορά πορνογραφικού υλικού.
Μάλιστα, από το 2010 έχουν απαγορευτεί και τα στριπτιζάδικα!
Όπως λένε οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης, δεν πρόκειται για επίθεση εναντίον του σεξ, αλλά εναντίον της σεξουαλικής βίας που εμπεριέχει η πορνογραφία.
Σύμφωνα όμως με κάποιες τελευταίες μελέτες, η πορνογραφία δεν συντελεί στην αύξηση της σεξουαλικής βίας.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου