21.3.13

Τι και αν είσαι από σόι, μπαλαρίνα του Μπολσόι…


Τα στραβά των μπαλέτων του Μπολσόι είναι πολλά, και δεν περιορίζονται σε κάποια εσωτερικά μίση, αντιζηλίες, και επιθέσεις με οξύ…

 
Μια πρώην μπαλαρίνα των διάσημων μπαλέτων, η Anastasia Volochkova, καταγγέλλει ότι όταν χόρευε εκεί, πριν από μια δεκαετία, τα Μπολσόι ήταν ένα «απέραντο μπορδέλο»!


Η Volochkova, που  είχε απολυθεί το 2003 ως υπέρβαρη, μιλώντας πρόσφατα σε ρωσικό τοκ σόου ανέφερε ότι οι μπαλαρίνες ήταν υποχρεωμένες να συνοδεύουν σε δείπνα κλπ διάφορους πλούσιους χορηγούς, και μέλη του Δ.Σ. των μπαλέτων, και αν χρειάζονταν να κάνουν σεξ μαζί τους.
Όπως μάλιστα διευκρίνισε, απ ότι γνωρίζει, η σημερινή κατάσταση των μπαλέτων είναι ακόμη χειρότερη.
«Οι κοπέλες εξαναγκάζονταν να συνοδεύουν κάποιους επώνυμους σε δείπνα και δεξιώσεις, και οι υπεύθυνοι των μπαλέτων τις προειδοποιούσαν πως στη συνέχεια θα πρέπει να κοιμηθούν μαζί τους…», λέει η πρώην μπαλαρίνα.
Όταν οι κοπέλες ρωτούσαν τι θα γίνει αν αρνηθούμε, οι υπεύθυνοι απαντούσαν πως αυτό θα σήμαινε το τέλος της καριέρας τους στα Μπολσόι.
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής των διάσημων μπαλέτων απορρίπτει τα λεγόμενα της Volochkova, και τα χαρακτηρίζει ως «παραληρηματικές βρωμιές ανάξιες σχολιασμού».
Όπως και να έχει όμως, οι συγκεκριμένες κατηγορίες έρχονται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τα μπαλέτα Μπολσόι που διανύουν το 238ο έτος ζωής τους.
Πρόσφατα, τουλάχιστον 300 χορευτές και χορεύτριες των Μπολσόι υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Putin, δια της οποίας διατυπώνουν την πεποίθησή τους για την αθωότητα του χορευτή Pavel Dmitrichenko ο οποίος κατηγορείται από τις ρωσικές αρχές πως είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή των μπαλέτων Sergei Filin,τον περασμένο Γενάρη.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου