12.3.13

Η θλιβερή κατάντια της Αυγής, και όχι μόνο…


Προέρχομαι οικογενειακά από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Που στη πορεία όλοι τους σχεδόν εξελίχθηκαν σε αριστερούς, αλλά και σε κεντρώους παπανδρεϊκούς.


Και μιλάμε για μεγάλο σόι, αφού ο μπαμπάς μου είχε έξι αδέλφια, και η μάνα μου άλλα πέντε.
Ο ένας θειος μου είχε πάει εθελοντής στον ΕΛΑΣ σε ηλικία 17 χρόνων, και άλλοι δυο ήταν κάποτε στον Δ.Σ. του Μάρκου Βαφειάδη, και αργότερα θητεία  στη Μακρόνησο...



Αν βάλω και τα «άπειρα» ξαδέλφια των παραπάνω, με αντάρτικα, εξορίες, εκτοπίσεις, και φυλακίσεις, τότε χάνεται η μπάλα.
Οι υπόλοιποι συγγενείς μου (και ο μπαμπάς μου) ήταν ακραιφνείς παπανδρεϊκοί, από αυτούς που ξεκίνησαν με τον ανένδοτο και που αργότερα πίστεψαν  στο όραμα του Ανδρέα για μια «Ελλάδα νέα»!
Τόσο καλά.
Και γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά σήμερα;
Όχι επειδή ο μπαμπάς μου αναίρεσε όλα όσα πίστευε επί 60 και βάλε χρόνια (είναι ήδη 86χρονος) βλέποντας την κατάντια του Πασόκ του Άκη και του Μαντέλη, ούτε επειδή η περήφανη αριστερά της Ελλάδας έφτασε στο θλιβερό σημείο να εκπροσωπείται σήμερα από τον ανερμάτιστο καιροσκόπο Αλέξη (Τσε Παπάρα ή αλλιώς τον Τσε των καταλήψεων).
Τα θυμήθηκα διότι πριν από 45 – 50 περίπου χρόνια, ένας θείος μου δάρθηκε ανηλεώς στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, επειδή ο αδελφός του αγόραζε την Αυγή!
Αυτός μάλιστα που την αγόραζε (και την διάβαζε με πάθος)  εκτοπίστηκε και για μερικά χρονάκια σε ξερονήσι προκειμένου να βάλει μυαλό.
Την Αυγή!!!!
Που τότε υποτίθεται πως εκπροσωπούσε την «πρωτοπορία»,  και την αντίσταση στον φασισμό της εποχής.
Μιλάμε για εποχές που ίσχυαν ακόμη τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, και που κουμάντο στα χωριά έκαναν ο παπάς και ο δάσκαλος, και που γενικός δερβέναγας ήταν ο χωροφύλακας (και ο αγροφύλακας).
Και μιλάμε για την ίδια Αυγή που σήμερα στηρίζει με νύχια και με δόντια την ψευδεπίγραφη αριστερά του Τσίπρα, του Κουράκη, και του … Σκουρλέτη.
Την ίδια Αυγή, που σύμφωνα με το  parapolitika.gr     ο ιστορικός και εκπαιδευτικός Ιωάννης Κωτούλας, αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών για την ιθαγένεια Χαράλαμπου Αθανασίου είναι υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ!
Και αυτό διότι, όπως λέει η καλή εφημερίδα, το βιβλίο του  «Η Άνοδος του Γ' Ράιχ» αποτελεί ύμνο προς τον  ναζισμό!
Και από πού προκύπτει αυτή η καταγγελία;
Από το ότι το (επιστημονικό αυτό) βιβλίο εμπεριέχει αποσπάσματα από κείμενα (σε εισαγωγικά) του Ζακ Ελλύλ  (σελ 143 -144, που όμως αναφέρεται στη παραπομπή Νο 65).
Αποδεικνύεται λοιπόν, πως εκτός από τα διάφορα αμόρφωτα 20χρονα σούργελα που η εφημερίδα χρησιμοποιεί ως τρολ στο διαδίκτυο, προφανώς διαθέτει και άλλα τόσα εξίσου αγράμματα ντουγάνια που ξεψαχνίζουν την βιβλιογραφία για να ανακαλύψουν δαίμονες, και φαντάσματα.
Που όμως δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνει ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο ιστορικό βιβλίο, τι σημαίνουν οι αναφορές και οι παραπομπές, κλπ. Αλλιώς θα είχαν καταλάβει ότι τα αποσπάσματα που αναφέρουν δεν είναι του συγγραφέα.
Βέβαια, πέρα από την Αυγή, πέρα από τον Σύριζα, και πέρα από τα αγράμματα παιδάκια, έχει ευθύνες και η πολιτεία. Όπως πάντα.
Αφού με το κατάπτυστο εκπαιδευτικό σύστημα, που ισχύει τις τελευταίες δεκαετίες, φτάσαμε σε σημείο να υπάρχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ, που μαθημένοι στην αντιγραφή και στην ήσσονα προσπάθεια, κατάφεραν να θεωρούνται «επιστήμονες», χωρίς να γνωρίζουν βασική επιστημονική μεθοδολογία, ή το χειρότερο χωρίς να μπορούν καν να διαβάσουν ένα βιβλίο, και να αντιληφτούν την δομή του.
Και το συμπέρασμά μου;
Λύπη, απογοήτευση και ειλικρινή στενοχώρια, τόσο για τους συγγενείς μου, όσο και για τις εκατοντάδες άλλες χιλιάδες συμπατριωτών μας που έφαγαν τα νιάτα τους (κυριολεκτικά) για να έχουμε σήμερα τον Τσίπρα και την Δούρου στη πούδρα, και την Αυγή, για την οποία έφαγαν ξύλο,  να θυμίζει επίπεδο Εσπρέσσο και  Τσάο, που τουλάχιστον δεν πουλάνε πολιτική καθοδήγηση και ελπίδα.
The dream is over.
Λυπάμαι ειλικρινά….

Strange Attractor

ΥΓ- Την εποχή που περιγράφω παραπάνω, στην οποία έτρωγαν ξύλο όσοι διάβαζαν Αυγή, πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος.
Ναι αυτός τον οποίο ύμνησε (μεταξύ άλλων) πρόσφατα  ο «κομμουνιστής» Αλέξης, αυτός δηλαδή που τον στηρίζει η Αυγή…..
Βρε τι πάθαμε!

6 σχόλια:

  1. Αν το σημερινό πόνημα οφείλεται σε αγραμματοσύνη (και όχι σε μεροκάματο με πηλοφόρι και μυστρί), ευρισκόμεθα ενώπιον της πρώτης θορυβώδους εκδίκησης των εισαγωγικών: εάν οι πονηματίες ήξεραν πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα σημαδάκια, θα αντιλαμβάνονταν ότι κείμενο εντός εισαγωγικών -και μάλιστα με παραπομπή- είναι λεγόμενα άλλου. Υπ’ αυτήν την έννοια, η εισαγωγική μελίγκρα που έχει κατακυριεύσει γραφίδες και πληκτρολόγια, απομυζά κάθε κυριολεκτική και μη γραπτή παρουσίαση και εκπαιδεύει σ’ έναν ακατανόητο καθωσπρεπισμό το γένος μας, σήμερα προσέφερε υπηρεσία: στερώντας απ’ τα ντουγάνια μια ευκαιρία επιμόρφωσης στα στοιχειώδη της γραμματικής μέσω σωστά επιμελημένων κειμένων, τα εξέθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η ζωή strange... Απλά συνέχυσε να περπατάς διότι... "όσο ζώ μαθαίνω" λέει μια παροιμία!
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη αλλά επειδή οι προγόνοι σου ήταν κορόιδα που τους εξαπάτησαν οι λαϊκίστές ταγοί της προδοτικής αριστεράς, θέλεις να αποδόσουμε εύσημα; Δε αντιλαμβάνεστε πως σε αυτη τη χώρα η αριστερά μονίμως έκανε μαλακίες; Τι θέλεις δηλαδή να σου πουμε μπράβο; Το γράφεις μόνος σου στο κείμενο. Το αριστερό σόι σου από το ένα λάθος στο άλλο σκοντάφτανε... Για σκέψου λίγο τι σου διδάσκει η ιστορία της οικογένειάς σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δεν κατάλαβες από το κείμενο; Ξαναδιάβαστο.

      Διαγραφή
  4. Τί είναι η Χρυσή Αυγή; Η Αυγή (τώρα πιά) με επιθετικό προσδιορισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή