18.3.13

Διεθνές ρεντίκολο ο Κατίδης!


Τις δικές μου απόψεις για τον ανόητο νεανία με τις χιτλερικές τάσεις τις έγραψα εδώ.
Αλλά όπως φαίνεται το ζήτημα έχει γίνει διεθνές, αφού πλέον πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο αποφάσισαν να προβάλουν την περίπτωση Κατίδη.



Έτσι, η βρετανική εφημερίδα  Guardian   αναφέρει την τιμωρία του ποδοσφαιριστή από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τον αποκλεισμό του δηλαδή από κάθε μελλοντική συμμετοχή από τις εθνικές ομάδες, εξαιτίας της προκλητικής του χειρονομίας.



Σύμφωνα με τη ΕΠΟ, «ο χαιρετισμός αυτός προσβάλλει όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, και συγχρόνως τραυματίζει την ειρηνόφιλη και ανθρώπινη φύση του αθλήματος».
Το  BBC   αναφέρει με δηκτικότητα την σαθρή προσπάθεια του Κατίδη να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως χαιρετούσε κάποιον φίλο του στην εξέδρα, και πως δεν γνώριζε τι ακριβώς σημαίνει ο εν λόγω χαιρετισμός.
Όπως έγραψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στο Τουίτερ : «Δεν είμαι φασίστας, και δεν θα έκανα αυτό που έκανα αν γνώριζα τι σημαίνει».
Από την πλευρά του, ο Γερμανός προπονητής της ΑΕΚ προσπάθησε να στηρίξει τον παίκτη του λέγοντας πως «ο νεαρός μάλλον είδε τον χαιρετισμό αυτό στο ίντερνετ, ή κάπου αλλού, και τον επανέλαβε χωρίς να ξέρει τι σημαίνει…».
Στο  Yahoo News  όμως, ο αναλυτής Ryan Bailey αναρωτιέται αν ο Κατίδης είναι όντως τόσο αφελής ή τόσο ηλίθιος.
Όπως λέει, «ο ανεγκέφαλος αυτός πιτσιρικάς είχε αρκετό μυαλό ώστε να χτυπήσει στο κορμί του τατουάζ που αναφέρει Get Rich or Die Tryin»!!!!!
Πάντως, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, όπως και να έχει, είτε δηλαδή ήξερε ο Κατίδης τι κάνει, είτε είναι απλά χαζός, το όλο τάιμινγκ της πράξης του ήταν λάθος, αφού χθες ήταν η 70η επέτειος της μεταφοράς χιλιάδων Εβραίων της Ελλάδας στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Εν ολίγοις, ο Κατίδης και οι σαχλαμάρες του μας έκαναν για μια ακόμη φορά διεθνώς ρεζίλι….

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου