11.3.13

Η Σαουδική Αραβία υποφέρει από έλλειψη … δήμιων!


Όλοι γνωρίζουμε πως η Σαουδική Αραβία, είναι μια θεοκρατική μουσουλμανική χώρα, και ίσως η πιο αυστηρή στον κόσμο.
Λίγοι όμως γνωρίζουν πως είναι και η μοναδική χώρα στον κόσμο που αποκεφαλίζει με σπαθί τους καταδικασμένους σε θάνατο εγκληματίες.

 
Τώρα όμως έχει ένα πρόβλημα.
Την σοβαρή έλλειψη χειριστών σπαθιών (δήμιων).


Για αυτό και οι αρχές της χώρας άρχισαν να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι εκτελέσεις να γίνονται στο εξής και από πυροβόλο όπλο.
Η μοναρχία που κυβερνά τη χώρα επιμένει πως το μόνο σύνταγμα που ισχύει είναι το ίδιο το Κοράνι.
Η Σαουδική Αραβία δεν διαθέτει ποινική νομοθεσία, και τα δικαστήρια της ερμηνεύουν κυριολεκτικά τις διδαχές του Κορανίου, επιβάλλοντας μεσαιωνικού τύπου ποινές, όπως είναι για παράδειγμα ο ακρωτηριασμός των χεριών των κλεφτών, ή ο δημόσιος λιθοβολισμός μέχρι θανάτου των μοιχών.
Αν και πολλοί Μουσουλμάνοι λόγιοι και θεολόγοι διαφωνούν, οι αρχές της χώρας συνεχίζουν να θεωρούν ότι ο αποκεφαλισμός με σπαθί είναι η πιο σωστή (θρησκευτικά) μορφή εκτέλεσης με βάση το Κοράνι. Για αυτό και την εφαρμόζουν πολύ συχνά, σε περιπτώσεις καταδικασθέντων για δολοφονία, βιασμό, ένοπλη ληστεία, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, κλπ.
Οι ειδικοί όμως δήμιοι είναι πλέον ελάχιστοι, και όσοι απέμειναν είναι υπερ-απασχολημένοι ταξιδεύοντας σε ολόκληρη τη χώρα για να εκτελέσουν κατάδικους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες, αλλά και ζητήματα ασφάλειας.
Μόνο φέτος η χώρα έχει εκτελέσει 15 άτομα, ενώ το 2012 εκτέλεσε συνολικά 75.
Η πιο πρόσφατη εκτέλεση ήταν αυτή μιας 17χρονης υπηρέτριας από τη Σρι Λάνκα, την οποία κατηγόρησε ο εργοδότης της ότι σκότωσε το μωρό του.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου