23.4.13

Οι εν δυνάμει δολοφόνοι…


Τους τελευταίους έξι μήνες μελετώ την αλληλογραφία της Αμερικανικής Επανάστασης από το πρωτότυπο.
Διακεκριμένες φιγούρες χορεύουν στις σελίδες που αποκαλύπτουν χωρίς αιδώ τις αιτίες, τις αφορμές και την ψυχοσύνθεση ηγετών, στρατηγών και φεντεραλιστών με ημερομηνίες και ονόματα.




Alexander Hamilton, James Madison, Benjamin Franklin, John Adams, Algernon Sidney, George Washington, Thomas Jefferson, de Tocqueville, αναλύουν κι αναλύονται, με την ελπίδα ότι η ελευθερία του ατόμου μπορεί να υπάρξει χωρίς εξαθλίωση, αδυναμία και ευτέλεια με όρους ενός κοινωνικού συμβολαίου που θα εξαλείψει την κυβερνητική κατάχρηση με όπλο την λογική του πληθυσμού στα εξουσιαστικά πάθη που οδηγούν στην τυραννία και στον δεσποτισμό· απότοκα της αναρχίας η οποία κατά τον Silas Dean αποτελεί τον σταθερό και μόνιμο προπομπό του εμφυλίου πολέμου, του δημόσιου κινδύνου και το λίπασμα της ανισόρροπης ψυχοσύνθεσης.




Οι ινδιάνικες εξεγέρσεις όπως των Delaware, Chippewa, Shawneee και Pottawatomie, οι οποίες επέδραμαν στην Δύση αν και είχαν συμμαχήσει με τους πολίτες που μισούσαν το Στέμμα, προκάλεσαν την μήνιν μιας ομάδας αποίκων, ονόματι Paxton Boys, οι οποίοι επιτέθηκαν στους Conestoga με το πρόσχημα ότι οι Λευκοί είναι καθ’ όλα μνησίκακοι και πλεονέκτες καθώς άλλες ινδιάνικες φυλές συμμάχησαν με τους Βρετανούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών μαύρων του Νότου.
Τον Δεκέμβριο του 1763, είκοσι ένας Ινδιάνοι δολοφονήθηκαν από τους Paxton Boys, ωθώντας τον Φραγκλίνο να αναλύσει το παράλογο της λευκής αντεκδίκησης, όπως μας πληροφορεί ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Γιάννης Κοκκινάκης.
Οι Paxton, υποκύπτουν στις βουκολικές προκαταλήψεις τους, φοβούμενοι εξίσου το μεταναστευτικό κύμα Γερμανών, Σουηδών και Φινλανδών οι οποίοι θεωρούνταν κατώτεροι κι από τους ίδιους τους Άγγλους.
Οι εγχώριοι φαιοκόκκινοι αναρχοφασίστες, συριζοφασίστες, νεοναζί, ευθυνόφοβοι και μελανοχίτωνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βοστόνη, ανέκρουσαν πρύμναν.
Γιατί;
Η αναγέννηση προϋποθέτει πτώση, η Δημοκρατία υπεύθυνο φρόνημα, το ιδεολογικό επίπεδο σεβασμό στην διαφάνεια και τα προσδιορισμένα νοήματα, η κατάκτηση ιδεών ικανότητα αντίληψης η οποία απέχει από την ασυνάρτητη ονειροπόληση, με οδηγό την αρετή και την σύνεση.
Οι εικόνες των διαμελισμένων ανθρώπων στον τοπικό μαραθώνιο αποτελούν τον καθημερινό ψυχικό κόσμο αυτών που αναλίσκονται σε χουντοζωοφόρες εικόνες και ικριώματα, προδίδουν την εγκεφαλική δυσλειτουργία και τον αποδιοργανωμένο κόσμο των ψευδαισθήσεων, αποτελούν τις παραληρητικές ιδέες και την εν γένει δομική διαταραχή της προσωπικότητας που εμμένει καθήμενη στην καρέκλα της, εκ του ασφαλούς, να κρίνει και να συκοφαντεί, να αμφισβητεί και να απαξιοί με το ψυγείο γεμάτο, εσωτερικά ασανσέρ για τα υπνοδωμάτια και εξασφαλισμένη διαθήκη για τα γεράματα υπό τους ήχους της κουζίνας με το οιδιπόδειο πιάτο.
Οι δυσήνιοι Έλληνες Paxton, ακυβέρνητοι και ατιμώρητοι, ανεξαρτήτων στρατοπέδων, ετοιμάζουν όπλα, χειροβομβίδες και μολότοφ, καθυβρίζοντας πολιτικές χειρονομίες, συμπεριφορές, στάσεις, πρακτικές, δεξιότητες και θεσμούς, φρονώντας ότι η κατάχρηση ελευθερίας αποτελεί το εργαλείο της έωλης αναπαραγωγής συνθημάτων, ξεχνώντας ότι δεν έχουν ψυχικές αναπαραστάσεις αλλά καμένες εικόνες που μορφοποιούν την καταστροφή με παραδείγματα αντιμετάθεσης, χρησιμοποιώντας ονόματα πολιτικών επί παραδείγματι για να ενοχοποιήσουν πάση θυσία οποιοδήποτε σφάλμα λογικής για το θεαθήναι.
Ολικές σκηνές υπερβολής, σύρματα και τηλεβόες, κάρβουνο και αυτοματοποιημένες αναφορές στον 19ο αιώνα, αποτελούν τον εσμό των παράφρονων που ο επίκτητος βρόχος στον λαιμό τους, δηλοί την μηχανιστική τους δυστυχία στον κήπο με τα τέρατα δεδομένου ότι η πραγματικότητα δωρίζει την ελευθερία και όχι το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου